Hišni sejem Intercet - stik s sodobno lesnoobdelovalno tehnologijo

Kljub sodobnim komunikacijskim oblikam in spletnim orodjem je neposreden stik še vedno najpomembnejši dejavnik izbire strojev za obdelavo lesa.

Hišni sejem Intercet - stik s sodobno lesnoobdelovalno tehnologijo

Kljub sodobnim komunikacijskim oblikam in spletnim orodjem je neposreden stik še vedno najpomembnejši dejavnik izbire strojev za obdelavo lesa. Vsak lesar enostavno želi na lastne oči videti in preizkusiti delovanje stroja, preden se odloči za njegov nakup. Če je preizkus podprt še z razlago strokovnjakov najvišjega ranga pa toliko bolje. Podjetje Intercet obiskovalcem svojega tradicionalnega hišnega sejma zagotavlja oboje.

Tako so zainteresiranim obiskovalcem med 22. in 24. 9. že tretje leto zapored predstavljali novosti in prednosti proizvajalcev lesnopredelovalne tehnologije, kot so Weinig, Weber in Bürkle, s strokovnimi razlagami pa so jim pomagali predstavniki teh podjetij. In zainteresiranih je bilo precej, saj se je na sejmu v njihovi poslovni stavbi v Poslovni coni Šenčur zvrstilo dobrih 100 obiskovalcev, ki so se zanimali za široko paleto strojev za obdelavo lesa v Intercetovi ponudbi. Kaj točno so lahko videli?

V Intercetovih prostorih je najmočneje zastopan priznan nemški koncern Weinig. Razstavljeni so bili stroji za kompletno obdelavo masivnega lesa – od širinskega in dolžinskega razreza, preko dolžinskega in širinskega spajanja pa vse do skobljanja in profiliranja ter detajlov kot je brušenje orodja. Weinig ponuja strojne rešitve za vse! Ker pa so običajno v središču zanimanja novosti, je veliko pozornosti pritegnil novi kompaktni skobeljni stroj Weinig Cube s popolnoma avtomatsko nastavitvijo dimenzije skobljanja preko ekrana na dotik in lasersko kontrolo elementov na vhodu. Namenjen je predvsem obrtnikom kot zamenjava za poravnalko in debelinko, saj nudi fleksibilnost in odlično kvaliteto obdelave, in to za vsem dostopno ceno 28.000 EUR. Da Weinig vse bolj uspešno pokriva tudi ta segment kupcev pa priča njihova večlistna krožna žaga Weinig Unirip, ki s hitro nastavitvijo širine žaganja s fiksnimi žaginimi listi, spikesi na verigi in dodatno SafetyPlus zaveso iz kevlarja zagotavlja uspešen vstop v širinski razrez lesa.

Podjetje Weber je specialist za brušenje lesa. Na svoji kontaktni brusilki Weber LCE 1350 za univerzalno uporabo je na tokratnem Intercetovem sejmu predstavilo kalibriranje, brušenje lesa, furnirja, laka in dodelavo na visoki sijaj. Zainteresiranim obiskovalcem so bile pokazane tudi različne prednosti Webrovih kontaktnih brusilk – od ISA sistema pritisnih elementov, CBF enote za brušenje, ES sistema izpihovanja obdelovancev pa vse do enostavnega upravljanja brusilke z zaslonom na dotik in i-Touch gumba. Predstavljena je bila tudi nova planetna glava za rahlo posnemanje ostrih robov ali brušenje zaokrožitev oz. profilov.

Bürkle, ki pokriva zadnji korak, torej površinsko obdelavo lesa, je zdaj že dolgoletni član Intercetovega prodajnega programa. V okviru predstavitve njihovega inovativnega valjčnega nanašanja in UV utrjevanja tekočih medijev na kompaktni lakirni liniji KA, smo si lahko ogledali novost - novi E.a.sy-Pren valj za valjčno lakiranje določenih profilov, posnetih ali zaokroženih robov. Valjčno lakiranje tako ni več omejeno le na lakiranje ravnih površin.

Intercetov hišni sejem se torej vse bolj uveljavlja kot dogodek, ki obiskovalcem omogoča stik z naglim razvojem lesnopredelovalne tehnologije, kupcem pa močno olajša nakupno odločitev. Stroji na sejmu namreč govorijo sami za sebe!


Galerija

Povezane novice

Pomlad je čas za druženje in za Hišni sejem INTERCET

Pomlad je čas za druženje in za Hišni sejem INTERCET

Hišni sejem Intercet 2019, 16.-18.10.2019, Šenčur, Slovenija

Hišni sejem Intercet 2019, 16.-18.10.2019, Šenčur, Slovenija

Hišni sejem Intercet 2019 že prvi dan dobro obiskan

Hišni sejem Intercet 2019 že prvi dan dobro obiskan

Intercetovi dnevi odprtih vrat – 24. do 26. november 2021

Intercetovi dnevi odprtih vrat – 24. do 26. november 2021

Intercet prvič na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju

Intercet prvič na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju

Hišni sejem INTERCET 2018, 12.-14.4., Šenčur

Hišni sejem INTERCET 2018, 12.-14.4., Šenčur

Nazaj na seznam