Kontaktne brusilke s skrajno fleksibilnostjo: X-brušenje podjetja Weber

Fino brušenje lesa, vmesno brušenje laka, brušenje za dodelavo na visoki sijaj – potrebe strojnega brušenja so nadvse različne.

Kontaktne brusilke s skrajno fleksibilnostjo: X-brušenje podjetja Weber

Fino brušenje lesa, vmesno brušenje laka, brušenje za dodelavo na visoki sijaj – potrebe strojnega brušenja so nadvse različne. Pri investicijah v novo kontaktno brusilko se zato pojavljajo številna vprašanja: Koliko trakov je potrebnih, da bi lahko kombinirali vse te različne postopke brušenja v enem stroju? V kakšnem vrstnem redu naj bodo nameščeni prečni in široki vzdolžni trakovi? Ker običajno brušenje lesa ali laka zahteva širokotračni agregat na zadnji postaji, po drugi strani pa pri brušenju za visoki sijaj na tem mestu potrebujemo prečni trak, je običajni postopek povečanje števila delovnih agregatov, s čimer so izvedljivi vsi postopki. Posledica: kontaktne brusilke postajajo vse večje in dražje, ekonomska upravičenost pa vse bolj vprašljiva.

CBF sistem

Precej bolj ugodno rešitev predstavljajo kontaktne brusilke Weber z nadgradnjo patentiranega CBF agregata za brušenje. CBF sistem je sestavljen iz prečnega lamelnega traku, ki teče v vzdolžnem segmentiranem čevlju, in se uporablja za visokokakovostno končno brušenje. S tem dosežemo brušenje brez sledov oscilacije brusnega traku. To postajo so pri Webru nadgradili in sedaj omogoča dodatno vgradnjo prečnega brusnega traku. Prečno in vzdolžno brušenje sta s CBF tehniko sedaj združena v enem  agregatu - X-agregatu. Tako je lahko zadnja faza glede na splošne potrebe izvedena kot prečno ali vzdolžno brušenje. Tako opremljena kontaktna brusilka zahteva manj postaj, obenem pa je optimalno opremljena za najrazličnejše naloge brušenja. Poleg tega se zmanjša investicijske stroške kot tudi stroške elektrike in odsesovanja.


Aktualno ponudbo kontaktnih brusilk si oglejte tukaj https://intercet.si/prodajni-program/kontaktne-brusilke


Galerija

Povezane novice

Kontaktne brusilke dobivajo s planetnimi glavami nova področja uporabe

Kontaktne brusilke dobivajo s planetnimi glavami nova področja uporabe

Kontaktne brusilke Weber in lakirne linije Bürkle za najvišje zmogljivosti

Kontaktne brusilke Weber in lakirne linije Bürkle za najvišje zmogljivosti

Nazaj na seznam