Naprava za merjenje trdnosti Weinig Escan certificirana za številne vrste lesa

Po prvi predstavitvi EScana na sejmu Ligna 2011 lahko sedaj najavimo, da je Escan dobil certifikat za veliko število različnih vrst lesa, regij in razredov trdnosti.

Naprava za merjenje trdnosti Weinig Escan certificirana za številne vrste lesa

Po prvi predstavitvi EScana na sejmu Ligna 2011 lahko sedaj najavimo, da je Escan dobil certifikat za veliko število različnih vrst lesa, regij in razredov trdnosti. To predstavlja velik korak v Weinigovem proizvodnem programu v smeri razvrščanja po trdnosti. Za tem, ko je CE označevanje gradbenih elementov od 1. januarja 2012 obvezno, lahko Weinig ponudi rešitve tako za majhne proizvodnje, kot za popolnoma avtomatske rešitve. Certifikacije obsegajo najvažnejše vrste lesa v najvažnejših področjih rasti v Evropi. Na zahtevo se lahko brez problema pridobijo tudi dodatni certifikati. Poleg tega so certificirane tudi različne stopnje vlažnosti, npr. les z vlažnostjo nad zasičenostjo vlaken. EScan je tako zahvaljujoč svoji vsestranskosti popolnoma varen sistem za prihodnost.

Zaradi velike hitrosti (do 180 desk v minuti), je EScan idealen za hitre linije, pri tem pa se lahko nadgradi z mnogimi opcijami. Doda se lahko npr. postaja za tehtanje v pretoku z velikimi hitrostmi, merjenje vlažnosti, kontrola dimenzij in druge opcije. Le-te izboljšujejo izkoristek in točnost sistema ter omogočajo večjo učinkovitost. Vse te opcije so prav tako certificirane. EScan se lahko uporablja kot samostojen stroj ali v kombinaciji s skenerjem za optimiranje dolžinskega razreza CombiScan+. Ta povezava odpira velik potencial glede mehaniziranja, zmogljivosti in učinkovitosti. To omogoča Weinigu dobavo rešitev za razvrščanje po trdnosti iz ene roke, kupcem pa seveda daje pomembne prednosti.

EScan se že uspešno uporablja v različnih obratih po celi Evropi. Vsi kupci so bili navdušeni nad njegovo učinkovitostjo in enostavnim posluževanje kot tudi hitro montažo in zagonom.


Luxscan prav tako dela na razvrščanju elementov po trdnosti s pomočjo skenerja CombiScan+. Prvi testi so bili uspešni, tako da pred certifikacijo ne stoji nikakršna prepreka več. Kombinacija EScana z razvrščanjem po trdnosti s pomočjo rentgena na CombiScanu+ pa odpira nove možnosti v obdelavi lesa. Deske lahko nato ne samo razvrščamo, temveč tudi optimiramo po trdnosti.


V primeru kakršnih koli vprašanja nas lahko pokličete na 04 2711 550, stopite v kontakt preko kontaktnega obrazca ali nam pošljete e-mail na info@intercet.si.


Vse skenerje za les si oglejte tukaj https://intercet.si/prodajni-program/skenerji


Iz naše ponudbe:

Weinig Escan
Weinig Escan

 Nova dimenzija skenerjev za sortiranje po trdnosti lesa."


Nazaj na seznam