Nov Weinigov CNC stroj tudi za ploskovno obdelavo

Z Multirexom je Weinig na sejmu Ligna prvič predstavil posebej fleksibilen CNC-obdelovalni center za izdelavo oken, vrat in zimskih vrtov.

Nov Weinigov CNC stroj tudi za ploskovno obdelavo

Z Multirexom je Weinig na sejmu Ligna prvič predstavil posebej fleksibilen CNC-obdelovalni center za izdelavo oken, vrat in zimskih vrtov. Konzolni stroj razpolaga s 5-osno tehnologijo in je koncipiran za kompletno proizvodnjo posamičnih elementov z vsemi potrebnimi obdelavami v enem vpenjanju. Poleg obdelave okenskih elementov, elementov za zimske vrtove ipd. je možno na njem z največjo preciznostjo in kvaliteto površine obdelovati tudi ploskovne materiale in kompleksne geometrije.

Ključen element stroja je nov sistem vpenjanja obdelovancev VarioGrip z avtomatsko U-osjo. Obdelovance lahko tako položimo na mizo stroja ne glede na profil in ga precizno fiksiramo na nedestruktiven način. Dodatnih vpenjalnih pripomočkov, kot so npr. distančni obroči in drugi distančniki tako ne potrebujemo. Za ugotavljanje optimalne pozicije obdelovanca se uporablja specialen software, ki temelji na Windows osnovi. Za prikaz je nato uporabljen laser.

Novo razvita je bila tudi avtomatska konzolna miza, ki bistveno olajša delo na stroju in skrajša čas nastavljanja le-tega. Pnevmatsko upravljanji pripomočki za dodajanje naredijo dodajanje in rokovanje s težkimi obdelovanci enostavnejše.

Magazin za orodje na Multirexu dovoljuje postavitev dveh orodij na en vpenjalni trn. S tem se poveča število možnih mest za orodje, poleg tega pa zmanjša frekvenca menjave orodja. Nov pripomoček za obdelavo okenskih elementov preprečuje zvračanje obdelovancev pri dodajanju. Varnostna kabina stroja skrbi za kontrolirano odvajanje odpadkov na transportni trak.

Multirex je krmiljen preko software-a Campus s kompletno grafičnim uporabniškim vmesnikom. Operacijski sistem temelji na Windows osnovi. V kombinaciji z UniPin-strojem za vnos moznikov, skobeljnim strojem Powermat 500 in optimirnim čelilnikom za dolžinski razrez OptiCut S 50 zgradite z Multirexom kompletni koncept proizvodnje lesenih oken – vse iz ene roke.


Galerija

Povezane novice

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Nazaj na seznam