Nov Weinigov skener za prepoznavanje napak v lesu EasyScan: optimiranje razreza za vsakogar

V mnogih večjih Weinigovih linijah za razrez je ta skener že zamenjal ročni pregled in oceno obdelovancev.

Nov Weinigov skener za prepoznavanje napak v lesu EasyScan: optimiranje razreza za vsakogar

V mnogih večjih Weinigovih linijah za razrez je ta skener že zamenjal ročni pregled in oceno obdelovancev. Manjša podjetja pa se včasih še vedno ne vidijo dobro na tem področju. Nov Weinigov skener za prepoznavanje napak v lesu EasyScan je bil razvit z namenom, da bi razbil preostale dvome.

Skener Weinig EasyScan se izdeluje v podjetju LuxScan v Luxemburgu, ki ima dolgoletne izkušnje na področju sistemov za prepoznavanje napak na površini brez kontakta. Podjetje LuxScan je razvilo tudi skener CombiScan+, ki se uspešno uporablja v lesni industriji po celem svetu. Prav tu pa je nastopil čas za nov koncept strojev: EasyScan uporablja tako učinkovit software za optimiranje kot tudi moderno senzorsko tehniko ter ostale pomembne sestavne dele tega dokazanega high-end skenerja. Tehnologi podjetja LuxScan pa so stremeli k sistemu s kompaktnejšimi dimenzijami in hitrim povratkom investicije. Rezultat je očiten. Skener EasyScan zahteva precej manj prostora od večjega modela, kar mu daje posebno prednost v obratih s pomanjkanjem prostora. Pri tem je cenovno ugodnejši za vsakogar in to s kapaciteto, ki je bila do nedavnega še nepredstavljiva v tem razredu. Skener se je dokazal v proizvodnji fiksnih dolžin ter tudi pri dolžinsko spojenih proizvodih, kjer povsem točno določi položaj za razrez, preda optimirane krojne liste čelilniku ter pomembno doprinese k povečanju izkoristka lesa. Pri tem obdeluje podatke o izdelku, kvalitetah, številu kosov, vrednostih in izkoristku.

Kompakten, a vseeno večstranski

EasyScan ima modularen sistem, ki lahko skenira do štiri strani letve. Osnovna izvedba vključuje črno-bele kamere, ki omogočajo tudi prepoznavanje teka vlaken. Z dodajanjem barvnega modula je omogočeno še dodatno zanesljivo prepoznavanje in ocenjevanje barvnih napak - npr. modrine. Še en highlight skenerja EasyScan pa je avtomatska nastavitev širine in debeline. S tem se maksimalno zmanjša potencialen izvor napak in s tem povezani izpadi proizvodnje. Pri tem odločujočo vlogo igra dokazana "Cross Concept Construction" (CCC), ki postavlja kamere v idealno pozicijo. Skener dodatno zajema detajlne podatke o proizvodnji in s tem osnovne podatke za optimiranje proizvodnje. Nadaljnje prednosti skenera so v enostavni instalaciji in udobnem posluževanju s pomočjo ekrana na dotik.

Hitro in enostavno do uspeha

EasyScan je namenjen predvsem manjšim podjetjem ter enostavnim postopkom razreza in s tem zaokrožuje portfelj Weinigove linije LuxScanLine. Z majhnim stroškom ga je možno integrirati v obstoječe linije. Tako vsakemu podjetju, neodvisno od njegove velikosti, omogoča možnost, da profitira z optimiranjem razreza lesa. EasyScan – skener za vsakogar.Nazaj na seznam