SafetyPlus varnostni sistem za večlistne krožne žage je naletel na veliko zanimanje

Večlistne krožne žage za širinski razrez Raimann so že od nekdaj opremljene z najboljšimi razpoložljivimi sistemi za zaščito pred letečimi delci lesa in povratnim udarom.

SafetyPlus varnostni sistem za večlistne krožne žage je naletel na veliko zanimanje

Večlistne krožne žage za širinski razrez Raimann so že od nekdaj opremljene z najboljšimi razpoložljivimi sistemi za zaščito pred letečimi delci lesa in povratnim udarom. Ponujajo več kot zahtevajo CE normativi. Toda to dejstvo predstavnikov proizvajalca svetovno znanih krožnih žag ni uspavalo in razvili so dodatno izboljšavo.

S patentiranim SafetyPlus sistemom ponuja Raimann še večjo varnost za uporabnika. SafetyPlus je večslojna zavesa iz kevlarja, ki nadgrajuje dosedanji sistem za prestrezanje delcev. Tkanina iz kevlarja, ki jo uporabljajo predvsem pri proizvodnji neprebojnih jopičev, se uleže na pogonsko verigo in zakrije konstrukcijsko pogojeno špranjo med verigo in ostalimi zaščitami proti povratnim udarcem. Z zatesnitvijo sicer drobne špranje, delce učinkovito zadržimo v stroju in delavec je optimalno zaščiten.

Sistem je standardna oprema vseh novih Raimannovih strojev za širinski razrez, lahko pa ga tudi dogradimo na starejše oz. obstoječe krožne žage. Tako se je v najkrajšem času kar 30 strank odločilo, da bodo svoje stare stroje s pomočjo SafetyPlusa nadgradili na najvišji nivo varnosti za uporabnika.

Več o sistemu SF si oglejte na video posnetku, ali pri opisu eni izmed naših žag https://intercet.si/izdelek/veclistna-krozna-zaga-weinig-profirip-krd-310


Galerija

Nazaj na seznam