Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (6.-10.5.2013)

Kot na vsaki Ligni, lahko tudi letos pričakujete »plaz« inovacij pri strojih iz skupine Weinig (razstavni prostor v hali 12).

Vsega skupaj je samo pri Weinigu najavljenih 24 izboljšav in novosti. Spodaj izdvajamo le najbolj uporabne za našo regijo.

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (6.-10.5.2013)
  • Kot na vsaki Ligni, lahko tudi letos pričakujete »plaz« inovacij pri strojih iz skupine Weinig (razstavni prostor v hali 12). Vsega skupaj je najavljenih 24 izboljšav in novosti. Naj naštejemo samo najuporabnejše za našo regijo:

- Nov skobeljni stroj Powermat 600 Compact. Stroj z vsemi dobrimi lastnostmi skobeljno-profilirnih strojev iz hiše Weinig po izredno sprejemljivi ceni. Tudi s paketi za tesarje in proizvajalce oken.

- Nov krmilnik za upravljanje skobeljnih strojev Memory Plus. Vstopni model Weinigovih krmilnikov, ki vam s pomočjo grafike omogoča boljše izkoriščanje vašega stroja in lesa. Hkrati omogoča krmiljenje dodatne opreme na skobeljnih strojih.

- Nagib horizontalnih vreten do 30 stopinj. Omogoča perfektno skobljanje letev, ki vstopajo s poševnimi površinami. Čisti prihranek lesa in energije!

- Čelilnik s potisno roko OptiCut S 90 je postal tudi vrtalnik. Poleg nareza letev ali tramov lahko hkrati izdelate tudi izvrtine na zahtevanih pozicijah na obdelovancih.

- Širinsko optimiranje razreza lesa dobiva nove razsežnosti: Večlistna krožna žaga ProfiRip KR 450 s pomikom do 160 m/min in 2D optimiranje razreza. Poleg optimiranja razreza po širini se takoj upoštevajo tudi potrebe na dolžinskem razrezu masivnega lesa.

- V področju razreza s tračnimi žagami pa bo možno videti nov stroj BK 60. Stroj je možno opremiti z merjenjem debeline obdelovancev na vhodu in avtomatskim razrezom na tri enake debeline s hitrostmi do 60 m/min.

Ostale novosti so predvsem iz področja proizvodnje oken, skeniranja in optimiranja razreza, avtomatizacije procesov in strukturiranja površin.

  • Bürkle bo v hali 17 predstavili novosti na področju oplemenitenja površin pohištvenih elementov in različnih plošč iz lesnih materialov:

- Na področju lakirnih linij e.a.sy-Line bo največ poudarka na e.a.sy-Pren valju za lakiranje ravnih, kot tudi profiliranih površin ter LED-UV tehnologiji za utrjevanje lakov.

- Na področju 3D-oplaščanja s folijo bo tokrat predstavljena modificirana linija BTF-rotation. Z višino komore 300 mm omogoča oplaščanje ekstremno ukrivljenih elementov.

  • Na Webrovem razstavnem prostoru v hali 17 si boste lahko ogledali različne univerzalne kontaktne brusilke, tako za kalibriranje in brušenje masive, kot za brušenje furnirja, brušenje laka ali dodelavo na visoki sijaj. Ne spreglejte:

- planetne glave za razbitje ostrih robov in brušenje določenih profilov ali posnetih robov v pretoku

- nadgradnje patentirane CBF enote - X-agregata, ki omogoča brušenje tako v vzdolžni kot v prečni smeri in tako poskrbi, da je zadnjo postajo v brusilki lahko prilagajate vašim zahtevam - pri brušenju lesa ali laka kot vzdolžno brušenje, pri brušenju visokega sijaja kot prečno brušenje.

  • Na razstavnem prostoru podjetja Lohmeyer v hali 25 preverite delovanje vrhunskih formatnih žag, robnih lepilk in CNC strojev.
  • V hali 17 si lahko na razstavnem prostoru podjetja Aero-lift ogledate novosti pri vakuumskih dvigalih - naj gre za dviganje oken, desk, plošč, lepljenih nosilcev...

https://intercet.si/media/uploads/public/document/44-messeguide_ligna_2013_deu_sl.pdf

https://intercet.si/media/uploads/public/document/45-messeguide_ligna_2013_gbr_sl.pdf

https://intercet.si/media/uploads/public/document/46-brkle_news_holzwerkstoffindustrie_01-2013_sl.pdf

https://intercet.si/media/uploads/public/document/47-brkle_news_woodworking_industry_01-2013_sl.pdf

Nazaj na seznam