Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (6.-10.5.2013)

Kot na vsaki Ligni, lahko tudi letos pričakujete »plaz« inovacij pri strojih iz skupine Weinig (razstavni prostor v hali 12).

Vsega skupaj je samo pri Weinigu najavljenih 24 izboljšav in novosti. Spodaj izdvajamo le najbolj uporabne za našo regijo.

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (6.-10.5.2013)
  • Kot na vsaki Ligni, lahko tudi letos pričakujete »plaz« inovacij pri strojih iz skupine Weinig (razstavni prostor v hali 12). Vsega skupaj je najavljenih 24 izboljšav in novosti. Naj naštejemo samo najuporabnejše za našo regijo:

- Nov skobeljni stroj Powermat 600 Compact. Stroj z vsemi dobrimi lastnostmi skobeljno-profilirnih strojev iz hiše Weinig po izredno sprejemljivi ceni. Tudi s paketi za tesarje in proizvajalce oken.

- Nov krmilnik za upravljanje skobeljnih strojev Memory Plus. Vstopni model Weinigovih krmilnikov, ki vam s pomočjo grafike omogoča boljše izkoriščanje vašega stroja in lesa. Hkrati omogoča krmiljenje dodatne opreme na skobeljnih strojih.

- Nagib horizontalnih vreten do 30 stopinj. Omogoča perfektno skobljanje letev, ki vstopajo s poševnimi površinami. Čisti prihranek lesa in energije!

- Čelilnik s potisno roko OptiCut S 90 je postal tudi vrtalnik. Poleg nareza letev ali tramov lahko hkrati izdelate tudi izvrtine na zahtevanih pozicijah na obdelovancih.

- Širinsko optimiranje razreza lesa dobiva nove razsežnosti: Večlistna krožna žaga ProfiRip KR 450 s pomikom do 160 m/min in 2D optimiranje razreza. Poleg optimiranja razreza po širini se takoj upoštevajo tudi potrebe na dolžinskem razrezu masivnega lesa.

- V področju razreza s tračnimi žagami pa bo možno videti nov stroj BK 60. Stroj je možno opremiti z merjenjem debeline obdelovancev na vhodu in avtomatskim razrezom na tri enake debeline s hitrostmi do 60 m/min.

Ostale novosti so predvsem iz področja proizvodnje oken, skeniranja in optimiranja razreza, avtomatizacije procesov in strukturiranja površin.

  • Bürkle bo v hali 17 predstavili novosti na področju oplemenitenja površin pohištvenih elementov in različnih plošč iz lesnih materialov:

- Na področju lakirnih linij e.a.sy-Line bo največ poudarka na e.a.sy-Pren valju za lakiranje ravnih, kot tudi profiliranih površin ter LED-UV tehnologiji za utrjevanje lakov.

- Na področju 3D-oplaščanja s folijo bo tokrat predstavljena modificirana linija BTF-rotation. Z višino komore 300 mm omogoča oplaščanje ekstremno ukrivljenih elementov.

  • Na Webrovem razstavnem prostoru v hali 17 si boste lahko ogledali različne univerzalne kontaktne brusilke, tako za kalibriranje in brušenje masivnega lesa, kot za brušenje furnirja, brušenje laka ali dodelavo na visoki sijaj. Ne spreglejte:

- planetne glave za razbitje ostrih robov in brušenje določenih profilov ali posnetih robov v pretoku

- nadgradnje patentirane CBF enote - X-agregata, ki omogoča brušenje tako v vzdolžni kot v prečni smeri in tako poskrbi, da je zadnjo postajo v brusilki lahko prilagajate vašim zahtevam - pri brušenju lesa ali laka kot vzdolžno brušenje, pri brušenju visokega sijaja kot prečno brušenje.

  • Na razstavnem prostoru podjetja Lohmeyer v hali 25 preverite delovanje vrhunskih formatnih žag, robnih lepilk in CNC strojev.
  • V hali 17 si lahko na razstavnem prostoru podjetja Aero-lift ogledate novosti pri vakuumskih dvigalih - naj gre za dviganje oken, desk, plošč, lepljenih nosilcev...

Vse dobavitelje, ki jih zastopamo si lahko ogledate tukaj https://intercet.si/dobavitelji


Povezane novice

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (27.5. – 31.5.2019)

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (27.5. – 31.5.2019)

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (11.5. – 15.5.2015)

Sejem Ligna, Hannover, Nemčija (11.5. – 15.5.2015)

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Nov Weinigov CNC stroj tudi za ploskovno obdelavo

Nov Weinigov CNC stroj tudi za ploskovno obdelavo

Naprava za merjenje trdnosti Weinig Escan certificirana za številne vrste lesa

Naprava za merjenje trdnosti Weinig Escan certificirana za številne vrste lesa

Nazaj na seznam