Skener Weinig CombiScan+ optimira proizvodnjo

Skenerji so danes našli in čvrsto zavzeli svoje mesto v obdelavi masivnega lesa.

Skener Weinig CombiScan+ optimira proizvodnjo

Skenerji so danes našli in čvrsto zavzeli svoje mesto v obdelavi masivnega lesa. Zaznavanje lastnosti lesa s pomočjo laserskih in barvnih kamer daje širok spekter možnosti in predstavlja izjemno učinkovito sredstvo za optimiranje proizvodnega procesa. Weinigove linije za širinski in dolžinski razrez lesa z uporabo Weinigovih skenerjev dosežejo maksimalno pretočno kapaciteto in se lahko odlično povežejo s pomočjo programa OptiLink. Skenerje proizvaja hčerinsko podjetje Luxscan iz Luxemburga, ki ima dolgoletne izkušnje. Medtem že več sto Weinigovih skenerjev dela v proizvodnih obratih po celem svetu. Najnovejši model je skener CombiScan+.

CombiScan+ - multitalent z visoko kapaciteto

Skener CombiScan+ ima 4 barvne kamere in 4 Multichannel laserske kamere za detekcijo lastnosti lesa oz. sortiranje po barvi. Kot opcija so na razpolago tudi drugi senzorji, npr. prepoznavanje gostote s pomočjo rentgena ali prepoznavanje neposkobljanih mest. Na razpolago so tudi specializirane verzije skenerja CombiScan+ za dolžinski in širinski razrez ter barvno sortiranje.

Skener je zahvaljujoč svoji modularni izvedbi pravi multitalent. Z različnimi programskimi moduli se lahko uporablja za najrazličnejše namene, individualnim željam se prilagaja brez velikih stroškov. Vsi moduli se lahko nadgradijo tudi naknadno - prvič pri skenerjih celo rentgenska enota. S tem je ta model skenerja v vseh svojih proizvodnih oblikah opremljen za prihodnost. Zahvaljujoč opcijskemu real-time random width modulu ni nobene težave tudi pri uporabi skenerja s padajočimi širinami. Možno je prav tako prepoznavanje smeri vlaken v lesu. Modul Angle Crack zagotavlja izvrstno prepoznavanje poševnih razpok. LED osvetlitev (enostavna za vzdrževanje) zagotavlja najvišjo kvaliteto prepoznavanja in ima dolgo življenjsko dobo, hlajeno ohišje kamere pa preprečuje zastoj v slučaju nihanja temperature. S simulacijo lahko ugotovimo izkoristek in dodano vrednost še pred samo proizvodnjo. Za upravljanje in optimiranje kombiniranih proizvodnih procesov je na voljo Ordermanager OptiLink.

Investicija v prihodnost

Vse več Weinigovih kupcev optimira svojo proizvodnjo z uporabo skenerja. Mnogi argumenti govorijo v prid temu koraku:

  • povečan izkoristek lesa
  • vidno večja dodana vrednost ob isti količini lesa
  • potrebno je manj delovne sile
  • večja kvaliteta proizvodov, manjša kvota napak
  • možna je hitra menjava proizvodov
  • fleksibilno planiranje proizvodnje tudi pri majhnih serijah in mnogih različnih kvalitetah
  • hitrejši ROI (Return-on-investment)

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na razpolago na telefonu 04 2711 550, preko kontaktnega obrazca ali e-maila info@intercet.si.


Galerija


Iz naše ponudbe:

Weinig CombiScan Evo
Weinig CombiScan Evo

 Skenerji najvišje zmogljivosti in največje fleksibilnosti. Za širinski razrez, dolžinski razrez ali barvno sortiranje.


Weinig EasyScan+
Weinig EasyScan+

 Skenerji z visoko zmogljivosto in nizko investicijo - nov srednji razred Weinig skenerjev.


Weinig EasyScan
Weinig EasyScan

 Najbolj dobičkonosna rešitev za optimiranje razreza lesa.


Povezane novice

Skenerji z umetno inteligenco - revolucija pri zaznavanju napak v lesu

Skenerji z umetno inteligenco - revolucija pri zaznavanju napak v lesu

Skener za les EasyScan Smart – dostopna umetna inteligenca

Skener za les EasyScan Smart – dostopna umetna inteligenca

Nazaj na seznam