Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Weinig Cube je po kratkem in jasno predstavljenem izračunu rentabilnosti kmalu vzbudil zanimanje pri mizarstvu Eichelbrönner.

Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Weinig Cube je po kratkem in jasno predstavljenem izračunu rentabilnosti kmalu vzbudil zanimanje pri mizarstvu Eichelbrönner. Po testiranju pa se niso več hoteli odreči novi Weinigovi štiristranki.

Werner Eichelbrönner iz Schwanfelda je ustanovil svoje podjetje leta 1999. Kljub začetnim težavam je mizarski mojster ohranil ljubezen do kvalitetno visoko vrednih izdelkov iz masivnega lesa. Individualnost je danes zelo povpraševana, še posebej v področju notranje ureditve, ki je glavno področje mizarstva. V podjetju so zaposleni trije mojstri, zato se Werner Eichelbrönner v svojem obratu popolnoma zanaša na interni know-how svojih zaposlenih, vse od razreza lesa pa do montaže proizvodov. "Naši kupci vedo, da razmišljamo, ko delamo projekt. To mora tako tudi ostati", zagotavlja direktor podjetja.

Jasno je, da zahtevno delo na poravnalkah in debelinkah s takim vrhunskim timom dolgo časa no bilo vprašanje. No, prišel je trenutek, ko s tradicionalnimi delovnimi koraki niso več mogli izpolnjevati kapacitete.

V tej fazi jih je obiskal Weinigov strokovnjak in jim povedal za nov, kompakten štiristranski skobeljni stroj Cube. Presenetil jih je z enostavnim izračunom rentabilnosti, pri katerem skobeljni stroj Cube opravi ravno skobljanje 10x hitreje kot debelinka in poravnalka. Werner Eichelbrönner ga je poslušal, saj je znamka Weinig že prej osvojila njegovo zaupanje. Poleg tega ga je zanimalo, kako enostavno je delo na štiristranki Cube. "Imamo polno zahtevnih projektov, ki popolnoma obremenijo naše mojstre. Zato morajo pri skobljanju poprijeti tudi manj izkušeni delavci, ne da bi pri tem nekdo vedno moral nadzirati njihovo delo.", pojasnjuje Werner Eichelbrönner.

Z obzirom na obseg poslov je sam na prikolici pripeljal štiristranski skobeljni stroj Cube iz Weinigove tovarne v Tauberbishofsheimu v Nemčiji. Potreboval je točno petnajst minut, da je prvi element prišel skozi stroj. Za tem je na skobeljnem stroju takoj oddelal večje naročilo za stopnice iz smreke. "Popolna točnost dimenzij, pravokotnost in kakovost obdelave omogoča odlično spajanje", pravi Werner Eichelbrönner. "Obdelovanec položite na vhodno mizo, na zaslonu na dotik vtipkate dimenzijo, ki jo želite, potrdite in že delate", opisuje mizar delo na štiristranki Cube, ki je medtem že čvrsto zavzela svoje mesto v postopku proizvodnje med formatno krožno žago in miznim rezkarjem.

Pri tem se je kmalu naučil ceniti varnost dela na skobeljnem stroju Cube. "Varnost pri delu se pri tem stroju ne more dovolj prehvaliti", izjavlja Werner.

Eichelbrönner postavlja vprašanje: "Ali naj zaradi ene letvice tvegam poškodbo delavca na nevarni poravnalki in s tem njegov izostanek z dela za nekoliko tednov?". Kot pravi, imajo delo na štiristranki Cube najraje mlajši delavci. Za razliko od dela na poravnalki, se dela na štiristranki Cube niso bali, komunikacija preko zaslona na dotik pa izvrstno odgovarja njegovemu izkustvenem svetu.

No, štiristranski skobeljni stroj Cube pa še z marsičim navdušuje Wernerja Eichelbrönnera. Npr. s spominom za zadnjih deset izdelanih dimenzij. Ali hitro zamenjavo nožev. "Odvijete imbus vijak, izvlečete nož, vstavite nov nož. S tem izvrstnim mehanizmom vpenjanja je vse tako enostavno", pravi.

Kako zgleda izračun rentabilnosti po nekaj mesecih izkušenj? Werner Eichelbrönner kima z odobravanjem. "Štiristranski skobeljni stroj Cube je res 10x hitrejši od moje kombinacije poravnalke in debelinke," pove. To lahko dokaže tudi s svojo naknadno kalkulacijo. Delo na štiristranki zahteva znatno manj časa v primerjavi z delom na ostalih strojih. Pri tem skobeljni stroj Cube tedensko dela le 4 ure. "Višek časa ima predvsem za naš model poslovanja velike prednosti," smatra Werner Eichelbrönner. "Glede na to, da na štiristrankilahko dela praktično kdorkoli, lahko v tem času izkušeni delavci skrbijo za druge, bolj važne naloge".


Galerija

Povezane novice

Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Skobeljni stroj Weinig Cube z novima uporabnima opcijama

Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Weinig Cube z mobilnim vretenom

Skobeljni stroj Weinig Cube z mobilnim vretenom

Skobeljni stroj Cube amortiziran že z enim naročilom

Skobeljni stroj Cube amortiziran že z enim naročilom

Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Nazaj na seznam