Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Na dnevih skobeljnega stroja Cube v Abingdonu je bila ta štiristranka prava atrakcija.

Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Skobeljni stroj Cube je bil v Abingdonu prava atrakcija. V Weinig UK se stekajo prva naročila za štiristranski skobeljni stroj Cube. Najhitrejše je bilo podjetje P&J Joinery iz katerega je bila narejena reportaža.

P&J Joinery je majhno angleško podjetje s tremi zaposlenimi, ki nudi celovit spekter mizarskih storitev za okna, vrata, stopnice, kuhinje in pohištvo za spalnice. V stanju je izpolniti vsako individualno željo kupca. Ključ kontinuiranega uspeha leži v kvaliteti sodelavcev in visoki fleksibilnosti. Uspešni posli so opogumili direktorja podjetja Philipa Nixeya za nadaljnje investicije v novo proizvodno tehnologijo s ciljem povečanja učinkovitosti.

Do sedaj so uporabljali konvencionalne stroje za skobljanje, kot tudi štiristranko Weinig Profimat 22N, ki že več kot 22 let dela na splošno zadovoljstvo vseh zaposlenih. Štiristranski skobeljni stroj Weinig Cube s svojim možnostmi na idealen način dopolnjuje proizvodnjo in s svojo inovativno tehnologijo odpira vrata za razširitev poslov.

„Odločili smo se za Weinig (https://intercet.si/dobavitelji/dobavitelj/weinig), ker smo se pri svoji dolgoletni uporabi štiristranskega skobeljnega stroja Profimat naučili ceniti zanesljivo nemško tehnologiji in hiter servis", pove Philip Nixey. „Skobeljni stroj Cube nam omogoča številne dodatne prednosti, ki so nujne za izgradnjo našega poslovanja. Upravljanje z njim je enostavno, hitro in precizno. Še posebej koristna nam je dimenzija skobljanja do 260 x 160, impresionirala pa nas je fleksibilnost stroja in zmanjšan čas nastavljanja stroja. Štiristranka ima poleg tega še polno drugih praktičnih lastnosti, kot je do 60% prihranek energije za odsesovanje, hitra zamenjava skobeljnih nožev s pomočjo EasyLock sistema in varno dodajanje kratkih elementov.

S štiristranskim skobeljnim strojem Cube je odkrita popolnoma nova dimenzija skobljanja. Je zelo hiter, izjemno točen, upravljanje z njim pa tako lahko, kot z nobenim drugim skobeljnim strojem. Poleg tega ima novo lasersko tehnologijo za merjenje in nastavljanje dimenzije obdelovanca. Še posebej je primeren za manjša podjetja ter podjetja, ki za štiristransko ravno skobljanje še vedno uporabljajo konvencionalne metode in stroje (poravnalka, debelinka). Ne rabi delati  cel dan, da bi bila profitabilna, saj je skrajno produktivna, učinkovita in ima atraktivno ceno.

dobava stroja

Štiristranka Cube je kompaktna in idealna povsod, kjer primanjkuje prostora. Poleg tega se lahko s paletnim viličarjem enostavno prestavi na drugo mesto. Ne zahteva dolgotrajno nastavljanje, s svojo tehnologijo prepoznavanje elementov pa preprečuje napake pri nastavljanju stroja. Delavec na stroju lahko nastavi novo dimenzijo skobljanja medtem, ko stroj dela. Z enostavnim Weinigovim EasyLock sistemom za menjavo skobeljnih nožev pa je možno drastično zmanjšati neproduktiven delovni čas.
Philip Nixey: "Odkar delamo s štiristranskim skobeljnim strojem Cube, smo večkrat profitirali, saj smo zmanjšali neproduktivni delovni čas. Postali smo fleksibilnejši in produktivnejši, zaradi večje kapacitete pa lahko sprejmemo več naročil, kar nas dela tudi konkurenčnejše na trgu. Z montažo stroja smo bili popolnoma zadovoljni, vse je teklo perfektno."

Povezane novice

Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 povečal produktivnost v proizvodnji vhodnih vrat

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 povečal produktivnost v proizvodnji vhodnih vrat

PILANA MRKOPALJ: Iz odpadne surovine do čistega dobička

PILANA MRKOPALJ: Iz odpadne surovine do čistega dobička

Nazaj na seznam