Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 s posebno obdelavo robov pred lepljenjem v ploščo

Skobljanje letev pred širinskim lepljenjem v ploščo z visokimi hitrostmi brez iztrganin lahko preizkusite na letošnjem hišnem sejmu Intercet na najbolje prodajanem Weinigovem modelu skobeljnih strojev.

V proizvodnjah, ki proizvajajo večje količine plošč, se vedno srečamo z vprašanjem števila skobeljnih strojev za obdelavo lamel pred lepljenjem v ploščo. Če poteka proizvodnja plošč z več stiskalnicami, je rešitev dokaj enostavna – uporabimo za vsako stiskalnico svoj skobeljni stroj. Ti stroji običajno skobljajo lamele s hitrostmi pod 20 m/min.

Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 s posebno obdelavo robov pred lepljenjem v ploščo

V sodobnih, učinkovitih proizvodnjah, pa lepljenje poteka z eno stiskalnico. Taka stiskalnica lahko zlepi tudi do 30 m3 plošč v eni izmeni. V tem primeru so potrebni višji pomiki pri skobljanju lamel, da bi zadovoljili potrebno količino lamel za lepljenje. Ker se nam pri klasičnem načinu skobljanja pojavljajo težave z iztrganimi deli lesa, smo pri Weinigu našli nov način obdelave lamel za hitrosti do 60 m/min.


Slika 1: preprečite iztrganine pri skobljanju s pravo opremo na Weinig skobljenem stroju!

Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500, ki je opremljen za ta način obdelave lamel, lahko vidite na hišnem sejmu INTERCET 2019, od 16.-18.10.2019, v naših poslovnih prostorih v Šenčurju.

Prisrčno vabljeni!

Vinko Golmajer
Intercet d.o.o.

P.S.: Imate že sedaj vprašanja? Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca, e-maila vinko.golmajer@intercet.si ali nas pokličite na 041 617 219.


Iz naše ponudbe:

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja.

Weinig Powermat 2400
Weinig Powermat 2400

Štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Nazaj na seznam