Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 s posebno obdelavo robov pred lepljenjem v ploščo

Skobljanje letev pred širinskim lepljenjem v ploščo z visokimi hitrostmi brez iztrganin lahko preizkusite na letošnjem hišnem sejmu Intercet na najbolje prodajanem Weinigovem modelu skobeljnih strojev.

V proizvodnjah, ki proizvajajo večje količine plošč, se vedno srečamo z vprašanjem števila skobeljnih strojev za obdelavo lamel pred lepljenjem v ploščo. Če poteka proizvodnja plošč z več stiskalnicami, je rešitev dokaj enostavna – uporabimo za vsako stiskalnico svoj skobeljni stroj. Ti stroji običajno skobljajo lamele s hitrostmi pod 20 m/min.

Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 s posebno obdelavo robov pred lepljenjem v ploščo

V sodobnih, učinkovitih proizvodnjah, pa lepljenje poteka z eno stiskalnico. Taka stiskalnica lahko zlepi tudi do 30 m3 plošč v eni izmeni. V tem primeru so potrebni višji pomiki pri skobljanju lamel, da bi zadovoljili potrebno količino lamel za lepljenje. Ker se nam pri klasičnem načinu skobljanja pojavljajo težave z iztrganimi deli lesa, smo pri Weinigu našli nov način obdelave lamel za hitrosti do 60 m/min.


Slika 1: preprečite iztrganine pri skobljanju s pravo opremo na Weinig skobljenem stroju!

Skobeljni stroj Weinig Powermat 1500, ki je opremljen za ta način obdelave lamel, lahko vidite na hišnem sejmu INTERCET 2019, od 16.-18.10.2019, v naših poslovnih prostorih v Šenčurju.

Prisrčno vabljeni!

Vinko Golmajer
Intercet d.o.o.

P.S.: Imate že sedaj vprašanja? Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca, e-maila [email protected] ali nas pokličite na 041 617 219.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Weinig Powermat 2400
Weinig Powermat 2400

Štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Nazaj na seznam