Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa ProfiPress L II je bila prvič predstavljena na sejmu Ligna in je bila od takrat že večkrat prodana.

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa ProfiPress L II je bila prvič predstavljena na sejmu Ligna in je bila od takrat že večkrat prodana. Sedaj je bil prvi stroj dobavljen v Avstrijo. Proizvajalec visokokvalitetnih mlinov iz masivnega lesa potrebuje stroj za širinsko lepljenje posamičnih elementov iz trdega lesa. Odločil se je za stiskalnico za širinsko lepljenje z visoko frekvenco za bukove elemente debeline od 10 do 90 mm.

Enormno kompaktna stiskalnica ProfiPress L II ne zavzema veliko prostora, hkrati pa se odlikuje z visoko kapaciteto. Generator za visoko frekvenco je postavljen pod stiskalnico, kar jo naredi pripravno tudi za manjše in srednje velike pogone. Čas stiskanja je v tem primeru tudi pri 90 mm debelih bukovih ploščah le neverjetne 3 minute.

Nova izvedba omogoča nadvse učinkovit vnos visokofrekvenčne energije v lepilni spoj. Nadalje istočasno dodajanje in praznjenje stiskalnice skrajšuje čas čakanja na minimum.

Zahvaljujoč najkrajšim časom nastavljanja je lepljenje ekonomično tudi pri različnih velikostih plošč. Pri tem se cilindri stiskalnice s hodom 250 mm lahko posamično vključijo in izključijo za različne širine polnjenja. Cel paket pa zaokrožuje ležišče stiskalnice iz nerjavečega jekla, ki se zelo enostavno čisti.

Avstrijsko podjetje je naročilo stroj s polavtomatskim nanosom lepila. Le-to omogoča točen nanos ozkih trakov lepila, zmanjša potrošnjo lepila za 50% in zagotavlja prvorazredno kvaliteto lepljenja. Kvaliteta Weinig se prepozna po točnih, popolnoma zaprtih spojih in ravni površini plošč.

Vse stiskalnice za širinsko lepljenje lesa najdete na https://intercet.si/prodajni-program/stiskalnice-za-sirinsko-lepljenje


Galerija


Iz naše ponudbe:

Weinig ProfiPress L II
Weinig ProfiPress L II

 Kompaktna Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje za manjše in srednje obrate ter industrijo. Utrjevanje spoja z visoko frekvenco.



Nazaj na seznam