Tehnika za perfektno brušenje

Podjetje Leicht Küchen, ki se ukvarja predvsem z razvojem, proizvodnjo in trženjem kakovostnega kuhinjskega ter stanovanjskega pohištva z dolgo življenjsko dobo, prisega na proizvodnjo pohištva najvišje kakovosti tudi pri najmanjših detajlih.

Tehnika za perfektno brušenje

Podjetje Leicht Küchen, ki se ukvarja predvsem z razvojem, proizvodnjo in trženjem kakovostnega kuhinjskega ter stanovanjskega pohištva z dolgo življenjsko dobo, prisega na proizvodnjo pohištva najvišje kakovosti tudi pri najmanjših detajlih. Še do nedavnega pa so brušenje lakiranih površin izvajali ročno s pomočjo krožnih brusilk. Ta postopek je zahteven, pri čemer ne omogoča konsistentnih končnih rezultatov, hkrati pa povzroča visoke stroške za osebje. Razmišljanje o izboljšanju te faze postopka je bilo torej logično in smiselno.

Po natančnih testiranjih in primerjavah konkurenčnih ponudnikov, so se odločili svojo proizvodnjo nadgraditi s kontaktno brusilko KSV podjetja Weber. ''Preizkusili smo več strojev različnih ponudnikov, od katerih sta se na koncu dva uvrstila v ožji izbor,'' se spominja Thomas Stähle, vodja oddelka za površinsko obdelavo. ''Webrova KSV nam je najbolj ustrezala že od samega začetka naprej.''

Kontaktna brusilka Weber KSV je modularno sestavljeni stroj z maksimalno petimi agregati. Pri Leichtu je opremljen s štirimi agregati za brušenje in specialnim agregatom za čiščenje obdelovancev z mikro navlaževanjem. Poleg tega je opremljen s tehnologijo CBF, ki omogoča brušenje brez sledov oscilacije brusilnega traku, in 11 mm rolkami za odčitavanje za optimalno zajemanje kontur obdelovancev.

Produkte si lahko ogledate na povezavi.

Povezane novice

Kontaktne brusilke dobivajo s planetnimi glavami nova področja uporabe

Kontaktne brusilke dobivajo s planetnimi glavami nova področja uporabe

Kontaktne brusilke s skrajno fleksibilnostjo: X-brušenje podjetja Weber

Kontaktne brusilke s skrajno fleksibilnostjo: X-brušenje podjetja Weber

Nazaj na seznam