Tehnika za perfektno brušenje

Podjetje Leicht Küchen, ki se ukvarja predvsem z razvojem, proizvodnjo in trženjem kakovostnega kuhinjskega ter stanovanjskega pohištva z dolgo življenjsko dobo, prisega na proizvodnjo pohištva najvišje kakovosti tudi pri najmanjših detajlih.

Tehnika za perfektno brušenje

Podjetje Leicht Küchen, ki se ukvarja predvsem z razvojem, proizvodnjo in trženjem kakovostnega kuhinjskega ter stanovanjskega pohištva z dolgo življenjsko dobo, prisega na proizvodnjo pohištva najvišje kakovosti tudi pri najmanjših detajlih. Še do nedavnega pa so brušenje lakiranih površin izvajali ročno s pomočjo krožnih brusilk. Ta postopek je zahteven, pri čemer ne omogoča konsistentnih končnih rezultatov, hkrati pa povzroča visoke stroške za osebje. Razmišljanje o izboljšanju te faze postopka je bilo torej logično in smiselno.

Po natančnih testiranjih in primerjavah konkurenčnih ponudnikov, so se odločili svojo proizvodnjo nadgraditi s kontaktno brusilko KSV podjetja Weber. ''Preizkusili smo več strojev različnih ponudnikov, od katerih sta se na koncu dva uvrstila v ožji izbor,'' se spominja Thomas Stähle, vodja oddelka za površinsko obdelavo. ''Webrova KSV nam je najbolj ustrezala že od samega začetka naprej.''

Kontaktna brusilka Weber KSV je modularno sestavljeni stroj z maksimalno petimi agregati. Pri Leichtu je opremljen s štirimi agregati za brušenje in specialnim agregatom za čiščenje obdelovancev z mikro navlaževanjem. Poleg tega je opremljen s tehnologijo CBF, ki omogoča brušenje brez sledov oscilacije brusilnega traku, in 11 mm rolkami za odčitavanje za optimalno zajemanje kontur obdelovancev.

Celoten članek si lahko preberete v priloženi pdf datoteki.

Dokumenti

https://intercet.si/media/uploads/public/document/6-tehnika_za_perfektno_brusenje_sl.pdf


Nazaj na seznam