Weinig okenski center Conturex: vgrajena varnost v prihodnosti

Energijska politika vzbuja vse več pozornosti. Posledično se vseskozi tudi krajšajo življenjski cikli okenskih sistemov.

Weinig okenski center Conturex: vgrajena varnost v prihodnosti

Energijska politika vzbuja vse več pozornosti. Posledično se vseskozi tudi krajšajo življenjski cikli okenskih sistemov. Proizvodnja je zato pripravljena na prihodnost le, če je fleksibilna. S CNC centrom Conturex II je Weinig pokazal, kako deluje odprt sistem.


Kdor danes investira v nefleksibilen proizvodni sistem, je jutri že izgubil korak s časom. Največja fleksibilnost je nujna, če želimo zadostiti vse večjemu delu individualnih naročil in zahtevam po energijski učinkovitosti. S CNC-sistemom Conturex je Weinig na inteligenten način odgovoril tem zahtevam. Glavna prednost profilirnega centra: neodvisen je od dolžine vreten in s tem nima omejitve pri številu orodij. Medtem ko so prejšnje linije imele fiksno konfiguracijo, ki se je le z veliko stroški lahko spremenila, ima Conturex modularno zasnovo, ki tako pušča vse opcije odprte. Možna je obdelava elementov od 25 do 260 mm širine, do 150 mm višine in do 6 m dolžine. Pri nakupu se stranka odloči za določen modul stroja, ki odgovarja njenim trenutnim potrebam. V kolikor se zahteve na njenem trgu spremenijo, se lahko v vsakem trenutku stroj razširi. Za to skrbi inovativni sistem vreten s paralelno delujočimi agregati na obeh straneh masivnega portala. Okenski center Conturex v 4- ali 5-osni tehniki vrta, rezka, izdeluje čepe in zareze, mozniči in tudi brusi – in to vse v enem prehodu na vseh 6 straneh obdelovanca! Na razpolago imamo lahko od 24 do 390 mest za shranjevanje orodij, kar je odvisno od opremljenosti stroja. Zahvaljujoč novi tehniki vreten pa je takšno število mest za shranjevanje orodij dovolj, da neomejeno število okenskih profilov izdelamo kompletno v enem prehodu, brez menjave orodja. V kolikor začnete izdelovati nov okenski sistem, morate le kupiti potrebno orodje in nov profil vnesti v program stroja. Orodja lahko uredite tako, da so profili, ki jih pogosto proizvajate, na enem orodju, profili, ki jih redko proizvajate, pa na različnih orodjih (splitting sistem) – s tem si kapaciteto popolnoma prilagodite svojim zahtevam. To pa ni le stroškovno ugodno, temveč vam omogoča proizvodnjo praktično neomejenega števila okenskih sistemov. Kakšne zahteve lahko dandanes dobijo proizvajalci oken je jasno: na trgu je trenutno ca. 30 običajnih okenskih sistemov.


Tudi pri kotni povezavi nudi Conturex maksimalno fleksibilnost: kupec lahko izbira med povezavo čep-zareza, mozničeno povezavo in vijačeno povezavo. Zahvaljujoč modularnemu načinu gradnje se lahko kadarkoli paralelno postavita dva Conturexa, pri čemer se kapaciteta enostavno lahko podvoji. Dodatne možnosti so seveda tudi povezava z Weinigovim vrtalnim centrom Unirex ali optimirnim čelilnikom.


Galerija

Nazaj na seznam