Weinig OptiCut S50+ Weinig

Optimirni čelilnik Weinig OptiCut S50+

Kratek opis:

Weinig OptiCut S50+: stopite v zmogljiv razred optimirnih čelilnikov s potisno roko

Modularna zasnova stroja omogoča popolno prilagoditev vašim zahtevam, prav tako pa vam zagotovi potrebno fleksibilnost za prihodnje nadgradnje. Ta avtomatski čelilnik s potisno roko prepriča predvsem pri razrezu paketov ali desk v večjih količinah. Celo velike razlike presekov se lahko razrezujejo brez večjih sprememb v parametrih stroja. Pri razrezu lesa na dolžino lahko znatno povečate produktivnost in izkoristek lesa, saj se prihranek na začetku procesa pozna po celotni verigi. S tem pa najhitreje povečate dodano vrednost in dobiček.


Prednosti:

Avtomatski čelilnik OptiCut S50+: vstopite v svet dobičkonosnega razreza na dolžino

  • Do štirikrat večja zmogljivost od ročnega čelilnika
  • Nižji stroški na kos, saj je potreben samo 1 upravljavec
  • Možnost nadgradnje vse do celotnega obdelovalnega centra
  • Maksimalna varnost pri delu
  • Izjemna fleksibilnost za serije od 1 kosa dalje
  • Avtomatsko inteligentno odstranjevanje odpadkov
  • Maksimalen izkoristek lesa zaradi optimiranja
  • Možnost ročnega razreza s pritiskom na gumb
  • Skoraj brez vzdrževanja

Inovativna modularna zasnova stroja

Inovativna modularna zasnova stroja

Optimirni čelilnik OptiCut S50+ ima v osnovni izvedbi vhodno in izhodno mizo, ki se lahko glede na potrebe kupca nadgradita. 

Na vhodu se lahko doda avtomatsko prečno dodajanje materiala z vmesnimi sojemali, ki zagotovijo potreben čas, da lahko medtem opravljate druga opravila, žaga pa samodejno obdeluje naloženi material.

Na izhodu iz stroja se lahko doda prečno transportiranje elementov, ki predstavlja popolno rešitev za enega upravljavca. Razrezani dobri kosi ostanejo ob izhodu stroja v vrstnem redu eden poleg drugega, kot so bili razrezani. Upravljavec mora za zlaganje opraviti le zelo kratke poti (npr. medtem ko stroj obdeluje naslednji kos).
Pri izvedbi stroja s prečnim transportiranje elementov takoj za razrezom lahko delovno področje 300 x 100 mm izkoristimo v celoti.

Izvedba optimirnega čelilnika z avtomatskim prečni dodajanjem in prečnim transportiranjem elementov po razrezu.
Izvedba optimirnega čelilnika z avtomatskim prečni dodajanjem in prečnim transportiranjem elementov po razrezu.


Za najvišjo produktivnost pa se lahko optimirni čelilnik Weinig OptiCut S 50+ nadgradi s sistemom za avtomatsko sortiranje. Na tak način povečate produktivnost in hkrati zmanjšate strošek na kos. Sortiranje se lahko izvede na osnovi fiksne dolžine, kakovosti ali naročila.

Izvedba optimirnega čelilnika OptiCut S50+ z avtomatskim prečnim dodajanjem in avtomatskim sortiranjem.

Izvedba avtomatskega čelilnika OptiCut S50+ z avtomatskim prečnim dodajanjem in avtomatskim sortiranjem.

Varnost

Varnost

Varnost stroja zagotavljajo različne varovalne ključavnice in gumbi po najnovejšem BG standardu. Poleg tega edinstvena zaščitna kabina stroja zagotavlja, da s katerim koli delom telesa ne moremo priti v nevarno območje, pri čemer celoten čas ne izgubimo pregleda nad razrezom.

Največja dodana vrednost

Največja dodana vrednost

Vedno najmanjša količina odpadka ali največja dodana vrednost. Polna optimizacija (optimizacija razreza, ki upošteva celotno dolžino deske) ne zagotavlja samo optimalne izrabe obdelovancev, v odvisnosti od njene surove dolžine, temveč upošteva tudi napake v lesu in kakovostna področja, ki jih označi operater.

Krmilnik OptiCom

Krmilnik OptiCom

Za enostavno in intuitivno posluževanje stroja skrbi 10,1 inčni zaslon na dotik s krmilnikom OptiCom.

Praktično vpetje obdelovancev

Praktično vpetje obdelovancev

Vpenjalni sistem ima lahko opcijsko nameščen stranski usmernik in pritisni valj. Stranski usmernik zagotavlja poravnavo in predvpetje obdelovancev, da se vedno doseže popoln rez. Premičen stranski pritisni valj na izhodu za žaginim listom pritisne obdelovanec ob prislon, s čimer se tudi pri zadnjem rezu v letvi zagotovi brezhibna pravokotnost.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Z opcijskim brizgalnim tiskalnikom lahko avtomatsko, s tiskalnikom za etikete pa ročno označujete razrezane obdelovance. Naj gre za interno spremljanje kosov, varno identifikacijo v proizvodnji ali znak kakovosti – postopek je popolnoma integriran v delo z avtomatskim optimirnim čelilnikom OptiCut S 50+.

Loputa za odpadke pred prečnim transportiranjem dobrih elementov

Loputa za odpadke pred prečnim transportiranjem dobrih elementov

Z loputo za odpadke pred prečnim transportiranjem se odpadni kosi takoj po razrezu zanesljivo odstranijo. S tem odpade naporno ločevanje dobrih kosov od odpadkov, kar poveča zmogljivost in zmanjša neproduktivne čase. Loputa za odpadke se upravlja elektro-pnevmatsko.