Weinig Multirex Weinig

Weinig Multirex

Ključne prednosti stroja

Obdelovalni center Multirex Flex

  • 5-osna tehnologija 
  • Delovna miza – multifunkcijske konzole 
  • Inovativen dizajn
  • Inteligentna obdelava masivnega lesa 

Kratek opis

Novo razviti Weinigov konzolni CNC center Multirex poleg proizvodnje okenskih elementov, zimskih vrtov ipd. omogoča tudi ploskovno obdelavo (npr. proizvodnjo notranjih vrat).

Multirex lahko razpolaga s 5-osno tehnologijo in je koncipiran za proizvodnjo posamičnih elementov z vsemi potrebnimi obdelavami. Poleg obdelave okenskih elementov, elementov za zimske vrtove ipd. je možno na njem z največjo preciznostjo in kvaliteto površine obdelovati tudi ploskovne materiale in kompleksne geometrije.

Ključen element stroja je nov sistem vpenjanja obdelovancev z VarioGrip kleščami, pri katerih je U-os avtomatsko pozicionirana. Obdelovance tako položimo na mizo stroja ne glede na profil in ga precizno vpnemo. Dodatnih vpenjalnih pripomočkov, kot so npr. distančni obroči ne potrebujemo.

Novo razvita je bila tudi delovna miza, ki bistveno olajša delo na stroju in skrajša čas nastavljanja le-tega. Pnevmatsko upravljanji pripomočki za dodajanje naredijo dodajanje in rokovanje s težkimi obdelovanci še enostavnejše.

Nov pripomoček za obdelavo okenskih elementov preprečuje zvračanje obdelovancev pri dodajanju. Varnostna kabina stroja skrbi za kontrolirano odvajanje odpadkov na transportni trak.

Močan 5-osni rezkalni agregat

Močan 5-osni rezkalni agregat

5-osni agregat z močjo motorja 12 kW ali 17 kW (opcija) z do 24.000 obratov na minuto zagotavlja natančno izdelavo kompleksnih ukrivljenih ali upognjenih delov kot so npr. stopniščne ograje ali pohištva in ostalih izdelkov z zapletenim dizajnom.

Agregat za večnamensko rabo

Agregat za večnamensko rabo

Vrtanje, žaganje, rezanje – agregat na Multirexu je opremljen za večnamensko rabo in je namenjen racionalni proizvodnji enostavnih in kompleksnih elementov z neprekinjenim delovanjem. Integriran in kompakten dizajn naredi agregat dinamičen in natančen.

Večvretenski vrtalni agregat

Večvretenski vrtalni agregat

Večvretenski vrtalni agregat s 16 svedri: 10 vertikalnih svedrov, katere lahko samostojno upravljamo v obliki črke L (X = 6 / Y = 4), 6 horizontalnih svedrov (X = 2 / Y = 1).

Delovna miza – multifunkcijske konzole

Delovna miza – multifunkcijske konzole

Konzolna miza – za optimalen potek dela

Natančna obdelava zahteva natančno in zanesljivo pozicioniranje obdelovancev. V ta namen je MULTIREX Flex opremljen z večnamenskimi konzolami, ki ponujajo maksimalno fleksibilnost na vseh področjih obdelave.

Delovna miza ima 6 konzol, ki se premikajo po osi X in se pnevmatsko vpnejo. Vsaka konzola ima po en prislon z zadnje strani in dve vakuumski prijemali. Prikaz pozicije konzol in vakuumskih prijemal se lahko vidi tudi v programu.

Inteligentna obdelava masivnega lesa

Inteligentna obdelava masivnega lesa

Serija Multirex ponuja skoraj neomejene možnosti obdelave. Izdelana je bila za najbolj zahtevno obdelavo, stabilna in dobro premišljena konstrukcija predstavlja najnovejši in moderen industrijski dizajn.

Delovna miza je idealna za obdelavo daljših elementov, kot so npr. elementi za stopnice, zimske vrtove, večje komponente vrat ipd.

Izmenjevalnik orodij

Izmenjevalnik orodij

Izmenjevalnik orodij WIN12 ima 12 mest na krožniku. Primeren je za orodja z velikim premerom. Izmenjevalnik avtomatsko potuje po osi X z rezkalnim agregatom. Poseben pick-up sistem je montiran na ogrodje stroja in se pnevmatsko odpira.

Laserska naprava kot standardna opcija

Laserska naprava kot standardna opcija

Dva laserska prikazovalnika za prikaz pozicioniranja vakuumskih prijemal in definiranje konture obdelave.

Učinkovita vakuumska tehnologija

Učinkovita vakuumska tehnologija

Izjemno visoka učinkovitost

Učinkovita vakuumska črpalka skrbi za to, da obdelovanec varno ostane na mestu. Črpalke z nizko stopnjo hrupa imajo tudi zelo nizke zahteve po vzdrževanju.

Poleg tega pa naš inteligentni sistem ECO VAC za vakuumski nadzor uporablja programsko opremo, da zagotovi potrebno vakuumsko moč, kadar se uporablja več črpalk naenkrat.