Informacije

Intercet d.o.o.
Poslovna cona A 24
4208 Šenčur

Tel: 04 2711 550
Fax: 04 2711 551
Email: info@intercet.si

Stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca.

 
 
 

Rezervni deli

Za vse stroje iz našega prodajnega programa dobavljamo tudi rezervne dele, potrošne materiale in obdelovalna orodja.

 
 
 

Prospekt

Če želite prospekte naših strojev, izpolnite obrazec na tej povezavi.

 
 
 

Obisk pri nas

Obisk pri nas

Vsi stroji v našem razstavnem prostoru so priključeni in prepravljeni na delovanje. Naredimo lahko tudi teste z vašimi obdelovanci.

Več >>

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Stroji za obdelavo lesa

Stroji za obdelavo lesa

Z našimi stroji za obdelavo lesa pokrivamo skoraj vsa področja predelave oz. obdelave masivnega lesa kakor tudi povšinske obdelave masivnega lesa in ostalih lesnih materialov.

Skupina Weinig s svojim proizvodnim programom poskrbi za širinski in dolžinski razrez desk, dolžinsko spajanje lesa, širinsko lepljenje lesa, skobljanje in profiliranje končnega izdelka, izdelavo lesenih oken, masivnega pohištva itd.

Stroji za površinsko obdelavo lesa pa obsegajo kontaktne brusilke, lakirne linije, stiskalnice za furniranje, stiskalnice za 3D-oplaščanje obdelovancev, linije za kaširanje obdelovancev..

Ponujamo tudi različne specifično usmerjene stroje, npr. stroje za izdelavo notranjih vrat, parketa, stiskalnice za furniranje ipd.

 
 • Skobeljni stroji

  Štiristranski skobeljni stroji oz. profilirni stroji so skonstruirani za vzdolžno obdelavo produktov iz masivnega lesa, MDF-a, plastike ali podobnih materialov. V enem prehodu lahko produkt poskobljamo, sprofiliramo ali razrežemo. Transport skozi skobeljni stroj poteka s pomočjo številnih pogonskih valjev.

  Več »
   
   
 • Večlistne krožne žage

  Večlistne krožne žage igrajo ključno vlogo pri predelavi masivnega lesa, saj pomeni optimiranje pri razrezu zmanjševanje stroškov. Pri proizvodnji letev, razrezu za proizvodnjo masivnih plošč ali pri samem optimiranju razreza – večlistna krožna žaga ProfiRip je sinonim za najvišjo produktivnost pri odličnem izkoristku lesa.
  Več »
   
   
 • Univerzalna krožna žaga

  Univerzalna krožna žaga FlexiRip od Raimanna velja za univerzalno rešitev razreza v majhnih, srednje velikih ali velikih obratih. Povsod, kjer se razrezujejo deske, plohi ali plošče, se je FlexiRip izkazal kot učinkovita in fleksibilna žaga. Kupci najbolj cenijo veliko fleksibilnost, optimalni izkoristek lesa in posluževanje z le enim delavcem. FlexiRip: rešitev za univerzalno uporabo!
  Več »
   
   
 • Čelilniki

  Avtomatski optimirni čelilniki dajejo potencial za večjo zmogljivost, večjo dodano vrednost, večji izkoristek lesa, prihranek pri stroških in večji dobiček! V obratih, ki potrebujejo veliko zmogljivost dolžinskega razreza lesa, so se uveljavili pretočni čelilniki z dovodnim transportnim trakom, v manjših obratih pa čelilniki s potisno roko, ki se odlikujejo po natančnosti odreza.
  Več »
   
   
 • Tračne žage

  Tračne žage Weinig so razred zase v konstrukciji in obdelavi. Z robustno in masivno izvedbo omogočajo hitrosti pomikov tudi do 120 m/min. Komfortna nastavitev napetosti žaginega traku, ki je opravljena v izjemno kratkem času, skrbi za izjemno natančnost rezanja. Enostavna in natančna nastavitev mere odreza pa zagotavlja visoko produktivnost. Poleg tega dobite zagotovljeno varnost pri delu po najstrožjih kvalitetnih normah, enostavno posluževanje in seveda vrhunski servis vodilnega proizvajalca na svetu.
  Več »
   
   
 • Potezne žage

  Potezne žage Graule tipa ZS za vsako področje uporabe nudijo pravo izvedbo. Omogočajo precizen in čist rez - raven ali poševen. Primerne so za razrez lesa, aluminija ali umetnih materialov.
  Več »
   
   
 • Skenerji

  Skenerji so v modernih obratih za predelavo masivnega lesa integralni sestavni del vsake avtomatske visokozmogljivostne linije za razrez lesa. Skener z vseh štirih strani bliskovito zajame vse relevantne podatke o lesu (npr. grče, razpoke…) in te podatke nato posreduje pri polni proizvodni hitrosti sledečim strojem, npr. večlistni krožni žagi ali optimirnem čelilniku.
  Več »
   
   
 • Stroji za dolžinsko spajanje

  Stroji za dolžinsko spajanje omogočajo postopek z zobatim spojem, ki je prepoznan kot najbolj stabilna metoda dolžinskega spajanja lesa. Weinig je specialist na tem področju in že več kot 25 let vodilen proizvajalec na svetovnem trgu. Njihova tehnologija dolžinskega spajanja je naravnana na največjo preciznost, kar pa pomeni najmanjšo nadmero, najmanjšo izgubo lesa in najmanjše stroške. S tem pa je predelava lesnih "ostankov" in povečanje dodane vrednosti z dolžinskim spajanjem enostavno in dobičkonosno za vas!
  Več »
   
   
 • Stiskalnice za širinsko lepljenje

  Stiskalnice za širinsko lepljenje masivnega lesa se v vse večji meri uporabljajo v proizvodnji masivnih plošč, okenskih lepljencev in konstrukcijskega lesa. Da bi lahko izpolnili zahteve kupcev, se uporabljajo vse bolj sofisticirani sistemi za obdelavo masivnega lesa. Z optimalnim nanosom se prihrani ogromno lepila in hkrati zagotovi varna proizvodnja. Avtomatski sistemi za dodajanje in procesi, ki skrajšujejo čas utrjevanja npr. PVAc lepila, so ravno tako reakcije na naraščajoče povpraševanje po lepljenem lesu.
  Več »
   
   
 • Stroji za izdelavo oken

  Stroji za izdelavo oken iz našega prodajnega programa bodo zagotovo zadovoljili vaše potrebe. Ne glede na potrebno količino oken in okenske sisteme. Poleg samih CNC in kotnih obdelovalnih centrov nudimo tudi stroje za vrtanje izvrtin, narez letvic in končno montažo lesenih oken.
  Več »
   
   
 • Profilirni CNC center

  Profilirni CNC center Weinig Conturex omogoča kompletno obdelavo - tudi kompleksnih obdelovancev. Žaganje, rezkanje, vrtanje, brušenje vseh kontur! Vaše proizvode izdelate z združenimi delovnimi koraki v enem in edinem profilirnem centru.
  Več »
   
   
 • Formatne žage

  Formatne žage Lohmeyer predstavljajo univerzalni stroj, ki mora stati v vsaki mizarski delavnici. Zagotavljajo paralelni rez, ki je osnova za vsak nadaljnji delovni korak. Voz je robusten in zanesljiv in omogoča tako razrez 65 mm debelih bukovih plohov, kot tudi precizen razrez ivernih plošč, prekritih z laminatom.
  Več »
   
   
 • Robne lepilke

  Robne lepilke naredijo rob, ki je vizitka vašega dela. Biti mora enakomerno porezkan in s čistimi zaobljenimi vogali, kar prihrani kasnejše popravljanje in poskrbi za dober vtis. Poravnalni agregat na KAM seriji robnih lepilk Lohmeyer skrbi za perfekten lepilni spoj in tako za najboljše, trdne robove.
  Več »
   
   
 • Kontaktne brusilke

  Kontaktne brusilke Weber lahko zadostijo raznovrstnim potrebam. Naj gre za zahteve industrije, obrtnikov, proizvajalcev plošč ali proizvajalcev pohištva. Za kalibriranje, brušenje masivnega lesa, furnirja, laka ali visokega sijaja ali celo strukturiranja površine s ščetkami - pri nas boste našli pravilno kontaktno brusilko za vaše potrebe. V vsaki od serij je pri čevlju dobavljiv tudi patentiran ISA sistem pritisnih elementov, ki omogoča neproblematično brušenje furnirja. Bistvena prednost je tudi CBF-enota, ki omogoča super površino brušenja brez vidnih sledov oscilacije brusilnih trakov.
  Več »
   
   
 • Stroji za brušenje in merjenje orodja

  Stroji za brušenje in merjenje orodja Weinig predstavljajo celotno periferijo okoli skobeljnega stroja, s katero lahko izdelate nov profil v istem dnevu, kot zanj dobite naročilo. Na računalniku izrišete profil, ki ga potrebujete, s CNC rezkarjem naredite profilne šablone, na Rondamatu izdelate po šabloni profilne blankete in jih nabrusite, nato pa z OptiControlom še izmerite orodje. Orodje in mere vnesete v krmilnik skobeljnega stroja in že ste pripravljeni na izdelavo novega profila!
  Več »
   
   
 • Obdelovalno orodje

  Obdelovalno orodje je tisto, ki opravlja neposredno delo na lesu, tako da tudi najboljši lesnoobdelovalni stroj deluje le tako precizno, kot je orodje na njem. Kot vodilni proizvajalci strojev za obdelavo lesa na svetu vemo, o čem govorimo. Profitirajte s pomočjo našega "know-how"-a in se odločite za originalno orodje za skobljanje in profiliranje Weinig.
  Več »
   
   
 • Vakuumska dvigala

  Vakuumska dvigala se uporabljajo kot pripomoček za dviganje težkih bremen in tako razbremenijo delavce, hkrati pa izboljšajo pretok materiala v proizvodnji. Uporabljajo se na mnogih področjih, v lesni industriji npr. za dviganje desk, nosilcev, plošč...
  Več »
   
   
 • Roboti

  Industrijski roboti dobivajo na pomenu v lesni industriji. Uporabljajo se npr. za zlaganje spojenih lamel na linija za dolžinsko spajanje, razrezanih letev za večlistno krožno žago ali razrezanih elementov za optimirnim čelilnikom, za dodajanje elementov v štiristranski skobeljni stroj, dodajanje ali odvzemanje velikih plošč na CNC-jih,...
  Več »
   
   
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.