Dobavitelj Energy Save System

Inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije.


V podjetju Energy Save System iz Velike Britanije deluje ekipa inženirjev z več kot 25 leti izkušenj v industriji odsesovalnih sistemov, in sicer v najbolj priznanih podjetjih v Evropi in po svetu. ESS je od novembra 2021 del skupine Nederman.


DESA sistem za optimizacijo odsesovanja omogoča nadgradnjo obstoječega sistema za odsesovanje prahu in pri tem v povprečju zmanjša porabo energije za odsesovanje za 67%.

Zakaj optimizacija odsesovanja?

Raziskave so pokazale, da v proizvodnih podjetjih, kjer kot stranski produkt nastaja prah, kar 40 % električne energije porabijo za odsesovanje. Še bolj neverjetno pa je, da se velik del te energije porablja v prazno. Klasični odsesovalni sistemi namreč delujejo tako, da odsesujejo iz vseh strojev hkrati ne glede na to ali stroj deluje ali ne. Optimizacija tega ogromnega neracionalnega porabnika energije je torej vir izjemnih prihrankov za podjetje.

Ekipa, predana razvoju panoge

Prav tega izziva se je v globalnem okolju najuspešnejše lotila ekipa angleškega Energy Save Systems, ki je Intercetov partner za področje jugovzhodne Evrope. Srce in pogon ekipe ter ustanovitelj podjetja Energy Save System je inženir dr. Giulio Ansaloni, ki znotraj panoge že več kot 25 let razvija in optimizira rešitve za prihranke energije. Njihovi patentirani sistemi DESA so danes nameščeni v najprepoznavnejših evropskih in svetovanih obratih, kot so Rolex, IKEA in Moretti Compact (eno od vodilnih podjetij za proizvodnjo spalnic).

Rešitev, implementirana na obstoječe sisteme

DESA patentiran sistem obsega možnost nadgradnje obstoječega sistema odsesovanja prahu z namenom varčevanja pri porabi energije. Jedro sistema je patent za prilagoditev tlaka, ki je popolnoma edinstven na trgu. DESA se lahko nadgradi na katerikoli obstoječi sistem za odsesovanje in omogoča v povprečju skoraj 70% prihranek pri električni energiji za odsesovalni sistem. DESA se lahko uporabi tudi za nove sisteme, pri čemer zagotavlja bolj preudarno investicijo. DESA se lahko vgradi na vaš obstoječi sistem in analizira dejansko porabo pri sistemu odsesovanja.

Povprečne vrednosti prihrankov po namestitvi sistema DESA

  • Prihranki energije: 67%
  • Zmanjšanje izpustov CO2: 46%
  • Znižanje negativnih učinkov hrupa: 90%
  • Podaljšanje življenjske dobe filtrov: 95%

Dodatni pozitivni učinki DESE

  • Prihranek pri gretju
  • Prihranek pri hlajenju
  • Zmanjšanje števila menjav filtrov
  • Podaljšanje cikla čiščenja filtrov
  • Prihranki pri vzdrževanju cevovodov

Lahko nadgradi obstoječe odsesovalne sisteme ali je zasnovan pri novih sistemih, ki so zaradi tega racionalnejši

Za popoln nadzor: sistem pametne tovarne ESS MIMO

ESS MIMO pa je še drugi paradni konj uspešnega britanskega podjetja. Pri podjetjih, ki svojo proizvodnjo digitalizirajo, je namreč izredno priljubljena rešitev za popoln nadzor nad proizvodnjo. Njegova velika prednost je, da uporablja strojno opremo sistema DESA, hkrati pa omogoča oddaljen dostop do vseh proizvodnih podatkov 24/7 in se lahko povezuje z vsemi ERP sistemi.

Certifikat, ki jamči

Prvi porok dobavitelja Energy Save Systems so številne zadovoljne stranke po vsem svetu, ki so po letih uporabe DESA sistema navdušene nad izjemnim prihrankom energije, zaradi katerih se investicija v DESO praviloma povrne že v 6 do 24 mesecih. Prav tako sistem MIMO za nadzor nad proizvodnjo s svojimi inteligentnimi rešitvami preprečuje zastoje, rešuje ozka grla in povečuje profitabilnost podjetij. Drugi garant odlične kakovosti pa je certifikat ISO Accelerator, ki ga je podjetje pridobili v letu 2020 in potrjuje skladnost s standardom ISO9001:2015.


Servis, nadgradnja in strokovna pomoč na dosegu roke

Podjetje posebno pozornost namenja izboru strokovnih zastopnikov na trgih, kjer so prisotni, zato se izbrani partnerji pogosto izobražujejo na sedežu podjetja v Veliki Britaniji in poglabljajo znanje. Intercetovi servisni tehniki so zato strokovnjaki za sistema DESA in MIMO, tako na področju načrtovanja, implementacije, optimizacije in servisa.

Preizkusite ju pred nakupom

Sistem DESA ves čas delovanja meri tudi porabo energije in izračunava prihranke na posamični odsesovalni liniji. Še pred nakupom ga lahko v živo vidite in preizkusite v našem prodajno-razstavnem salonu v Šenčurju, kjer vam bomo tudi svetovali, če in kako je DESA primerna rešitev za vašo proizvodnjo. Prosimo vas, da se za termin obiska predhodno naročite, da bodo takrat naši DESA strokovnjaki zagotovo na voljo.


Iz naše ponudbe:

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO
Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO

MIMO sistem vam omogoča boljši pregled nad vašo proizvodnjo - informacije o vaši proizvodnji dobite v realnem času, le-te so ustrezno zabeležene in dostopne 24/7 od kjerkoli na svetu - preko mobilnega telefona, tablice ali osebnega računalnika. Poleg tega podatke lahko izvozite v SQL bazo podatkov in jih vključite v svoj ERP sistem. Naredite nadaljnji korak k digitalizaciji vašega podjetja!

Povezane novice

Houfek

Houfek

Quickwood

Quickwood

Skupaj s kupci in dobavitelji široko odprli vrata rešitvam

Skupaj s kupci in dobavitelji široko odprli vrata rešitvam

Graule

Graule

Friulmac

Friulmac

Dobavitelj Weinig

Dobavitelj Weinig

Dobavitelj SHM Stegherr

Dobavitelj SHM Stegherr

Nazaj na seznam