Področja uporabe naših lesnoobdelovalnih strojev

Skobljanje in profiliranje: poravnavanje, izdelava brazde, skobljanje na določeno širino in debelino, poleg tega pa še profiliranje iz vseh štirih strani – vse to naredi Weinigov štiristranski skobeljni stroj v enem samem delovnem prehodu.

Preberi več

Širinski razrez in optimiranje z Weinigom: iztržite več iz vašega lesa! Želite robiti deske, razrezovati plohe in deske na fiksne ali variabilne širine? Pri skupini Weinig boste našli stroje za razrez lesa vseh zmogljivostnih razredov, s katerimi boste odločilno izboljšali vašo produktivnost in minimalizirali izgubo lesa pri širinskem razrezu.

Preberi več

Čeljenje (dolžinski razrez) je eden prvih pomembnih korakov pri predelavi in maksimalnem izkoristku masivnega lesa. Ročno čeljenje je mučno garanje, ki poleg tega predstavlja veliko tveganje nesreče. Oboje je izključeno pri modernih tehnikah dolžinskega razreza z optimirnimi čelilniki Weinig!

Preberi več

Dolžinsko spajanje pomeni ekonomično uporabo kratkih elementov in obenem povišanje vrednosti produktov. Kratki elementi se s stroji za dolžinsko spajanje horizontalno in vertikalno spajajo v polne dolžine lesa, ki se lahko obdela v izdelke iz lepljenega lesa. Najvišja kvaliteta spoja pri dolžinskem spajanju lesa: spajalci Weinig!

Preberi več

Širinsko lepljenje: Weinig je prvi naslov, ko gre za širinsko lepljenje letev in lamel v masivne lesene plošče. Že več kot 40 let proizvaja Weinig stiskalnice za širinsko lepljenje, ki zagotavljajo racionalno proizvodnjo masivnih lesenih plošč vrhunske kvalitete.

Preberi več

Proizvodnja oken: naši stroji za izdelavo oken omogočajo dobičkonosno proizvodnjo po naročilu že od serije 1 naprej!

Preberi več

Razrez plošč: pod pojmom formatiranje plošč razumemo razrez plošč iz različnih materialov (masivnega lesa, iverke, MDF-a, umetnih snovi,…) na določene dimenzije.

Preberi več

Brušenje, ščetkanje in strukturiranje lesa: dobra priprava površine je zagotovilo za uspeh površinske obdelave.

Preberi več