Weinig EasyStop Intercet

Weinig EasyStop

Ključne prednosti

Avtomatizacija ročnih lesnoobdelovalnih strojev z Weinig EasyStop

EasyStop je sistem za samodejno pozicioniranje prislona, ki lahko izvede pozicioniranje obdelovancev na skoraj vseh strojih. EasyStop vam pomaga, da svoje običajno delo opravite hitreje, bolj udobno in bolj natančno.

Kakšne koristi konkretno vam prinaša EasyStop? To lahko enostavno ugotovite sami. 

Koliko prislonov morate prestavljati pri strojih za izvedbo svojih naročil in kako pogosto jih morate prestavljati naprej in nazaj? Z avtomatskim sistemom za pozicioniranje EasyStop niti enkrat!

Nastavljanje prislonov na novo dimenzijo, izdelava vzorcev in preverjanje dimenzij sodijo v preteklost. Ves čas, ki vam bo zaradi optimizacije procesov z EasyStopom ostajal, ga boste lahko porabili za delo z večjo dodano vrednostjo.


Načini delovanja

Način delovanja – prislon za določanje dolžine

Način obratovanja »Prislon« je popolnoma enak ročnemu pozicioniranju obdelovancev pri čelilnem stroju. Vnesemo željeno dolžino, obdelovanec prislonimo k prislonu in obdelamo. Časovno zamudno in vedno ponavljajoče ročno nastavljanje prislona na pravo mero z avtomatskim pozicioniranjem z EasyStopom popolnoma odpade.

Način delovanja – aktivni premik (transport) obdelovanca

Način aktivnega transporta obdelovanca hitro in natančno pozicionira isti obdelovanec na različne obdelovalne pozicije, ki jih vzame iz naše liste obdelave. Te liste hranimo v krmilniku naprave EasyStop. Vmesno vnašanje dolžin ni potrebno. Pri pozicioniranju upošteva tudi debelino žaginega lista – vsi kosi imajo točno dolžino.

Način delovanja – odrez pod kotom

EasyStop naredi pozicioniranje letev pri narezu pod kotom enostavno kot še nikoli. Funkcija sloni na obratovalnem modusu »aktivni transport« in se enostavno aktivira v Setapu. Posluževalec stroja dobi preko interaktivnega formularja korak za korakom navodila, kateri aktualni podatki so potrebni. Krmilnik pa preračuna podatke in ustrezno pozicionira obdelovanec. Enostavnejše ne gre!


Izdelava posameznih kosov

Weinig EasyStop izdelava posameznih kosov

Največja možna fleksibilnost pri uporabi sistema, zaradi dveh načinov proizvodnje:

1. Proizvodnja posameznih kosov se lahko uporablja za majhna, posamezna opravila - preprosto in hitro vnesite želeni položaj ali dolžino neposredno v  sistem in takoj po končanju vnosa EasyStop takoj premakne obdelovanec v položaj, ki ste ga potrdili. 

2. Za dolžine, ki se večkrat ponavljajo, pa lahko v krmilnik vnesete 24 dolžin. Zadostuje samo potrditev dolžine v spominu krmilnika in že imate želeno mero na prislonu.


Izdelava krojnih list

Weinig EasyStop izdelava krojnih list

Za standardne izdelke z vedno enakimi dolžinami in količinami se izplača prehod na krojne liste. V tem primeru si za vaše izdelke vnesete krojne liste direktno v krmilnik EasyStopa ali pa jih prenesete on-line ali z USB ključkom. 

Krojne liste spadajo v osnovno izvedbo avtomatskega pozicionirnega sistema EasyStop. Pri importu (uvozu) bodo vnesene dolžine avtomatsko združene v krojnih listah po presekih vaših obdelovancev.


Dinamična optimizacija - zagotovilo za optimalen razrez naših obdelovancev

Osnova za optimiranje razreza letev na vhodu so zahtevane dolžine iz naših krojnih list. 

Optimirni program preračuna potrebne dolžine izza žage in jih primerja z razpoložljivimi dolžinami letev na vhodu. Tako dobimo maksimalni izkoristek letev za dosego potrebnega rezultata. 

Ta program je možno dobiti kot dodatno opremo k standardni izvedbi EasyStopa.