Weinig OptiCut 200 Weinig

Pretočni optimirni čelilnik Weinig OptiCut 200

Ključne prednosti

Pretočni optimirni čelilnik Weinig OptiCut 200

Avtomatski optimirni čelilniki OptiCut 200 serije predstavljajo močen koncept za dobičkonosen dolžinski razrez. Zanesljivo visoka dnevna kapaciteta dolžinskega razreza in neproblematično delovanje optimirnega čelilnika sta bistveni značilnosti serije.


Kratek opis

Stroji iz OptiCut 200 serije ne izrezujejo le napak, ampak izračunajo tudi najboljšo kombinacijo razreza glede na dolžine, ki so vpisane v krojni listi. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov. Z večjo dodano vrednostjo oz. povečanim izkoristkom pri razrezu lesa se investicija v OptiCut povrne v izjemno kratkem času. OptiCut pri razrezu vedno upošteva tudi število potrebnih kosov neke dolžine, ki jih potrebujemo, klasifira pa se lahko do 8 kvalitetnih razredov.

Merjenje dolžine obdelovanca poteka še pred prvim rezom in to neodvisno od pogona in spodrsavanja. To pomeni maksimalno reduciranje odpadka in največjo dodano vrednost. S tem se optimirni čelilnik OptiCut izplača že v zelo kratkem času.

OptiCut 200 serija je s pomočjo OptiCom terminala popolnoma enostavna za upravljanje. Vse kar je potrebno je izdelava krojnih list in že lahko razrezujete! Varnost pri delu je zagotovljena tudi pri najekstremnejših pogojih. Še enostavnejše posluževanje lahko dosežete s pomočjo Touchscreen krmiljenja OptiCom Direct. Na velikem barvnem ekranu so vse funkcije dobro vidne in dostopne. S tem krmiljenjem je možen tudi direkten priklop mrežnega tiskalnika in integracija stroja v računalniško mrežo podjetja.

Optimirni lesni čelilnik OptiCut 200 je možno opremiti do popolnoma avtomatskega delovanja - z vhodnim mehaniziranjem, skenerjem in avtomatskim zlagalnikom elementov OptiCut Stacker. Seveda pa je možno čelilnik povezati tudi z drugimi produkti skupine Weinig.

Dinamičen, natančen in učinkovit razrez

Široki pogonski valji zanesljivo vodijo les. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo in razrez je pravokoten in natančen. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol na začetku lamele, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Močan pogonski agregat zagotavlja veliko in trajno zmogljivost. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega veliko dnevno produktivnost.

Večji dobiček in večja preglednost

Večji dobiček in večja preglednost

Upravljanje čelilnikov OptiCut poteka preko zaslona na dotik OptiCom Pro. Programska oprema skrbi za optimalen izplen in s tem za največji možen dobiček. Čeljenje na fiksne dolžine, izrez napak v lesu, optimiranje – zaradi optimiranja lahko pri odpadku prihranite 8% ali več. Zato se investicija v OptiCut izplača že v kratkem času.

To napredno rešitev je mogoče integrirati v računalniški sistem podjetja. S tem se poveča preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Visoka preciznost reza - čisti rez in minimalne iztrganine

Visoka preciznost reza - čisti rez in minimalne iztrganine

Z nadzorovanim izhodom žaginega lista iz obdelovanca se iztrganine zmanjšajo na minimum. Druge faze čeljenja pa so optimirane na čim večjo zmogljivost stroja. Pri odpadku ali kakovosti obdelovancev, za katero iztrganine niso velikega pomena, se čeljenje lahko vrši pri polni hitrosti.

Jašek za odpadke

Jašek za odpadke

Pri sortiranju ob veliki zmogljivosti čeljenja je hitro ločevanje odpadka od dobrih delov velikega pomena. Zanesljivo sortiranje poveča pretok v proizvodnji.

Neposredno v stroju je nameščen inteligentno krmiljeno jašek za odpadek. Jašek je natančno prilagojen zmogljivosti stroja pri čeljenju. Ločevanje odpadka od dobrih kosov je zanesljivo, zato ni težav pri razvrščanju dobrih elementov in nadaljnjih obdelovalnih korakih. Jašek za odpadek ima več stopenj odpiranja, kar pomeni, da lahko tudi daljše odpadke neposredno izvrže – zato niso potrebni dodatni rezi, ki zmanjšajo učinkovitost stroja. To je nasploh najzanesljivejša rešitev za nemoteno sortiranje in proizvodnjo – in to pri polni zmogljivosti stroja.

OptiCut čeli z bliskovitim tempom. Pri tem pozna vse dolžine razrezanih kosov. To je zelo koristno, kadar stroju sledi avtomatsko sortiranje po dolžini, kakovosti itd. Zlasti pri proizvodnji, ki temelji na naročilih. Logistika se poenostavi in potrebe po osebju se zmanjšajo.

Weinig OptiCut 200 Exact

Če gre za kar največjo natančnost, je najboljša izbira OptiCut 200 Exact. S svojim specialnim merilnim postopkom dosega točnost čeljenja do + 0,5 mm po dolžini. Z inteligentnim krmiljenjem žaginega lista preprečuje iztrganine in dosega izjemno kakovost površine reza. Za brezhibno pravokotnost skrbi stranska pritisna enota, ki pritiska les na prislon v žagi.

Weinig OptiCut 200 Extreme

Weinig OptiCut 200 Extreme

Za težavne in grobe vrste lesa je na voljo OptiCut 200 Extreme. Na robustnem verižnem vhodnem transporterju se vrši zanesljivo dovajanje zelo neenakomernih ali koničastih obdelovancev. Posebni merilni sistem zanesljivo izmeri celotno dolžino deske, zato se v stroju lahko izvrši kontrolirana obdelava tudi po delih, ki imajo premajhno debelino. Verižni transporter jamči veliko točnost, saj obdelovanec med transportom ne more spodrsavati. Merilno kolo v žagi pri tem zagotavlja – neodvisno od spodrsavanja – točno čeljenje dobrih delov lesa. Močni motorji omogočajo veliko dnevno kapaciteto.