Weinig OptiCut 260 Weinig

Pretočni optimirni čelilnik Weinig OptiCut 260

Kratek opis

Donosno čeljenje lesa je zagotovljeno z visokonatančnim pretočnim optimirnim čelilnikom DimterLine OptiCut 260. Izjemno visoka dnevna zmogljivost in neproblematično delovanje sta bistveni značilnosti tega čelilnika. Merjenje dolžine obdelovanca poteka še pred prvim rezom in to neodvisno od razreza v stroju. To pomeni največje mogoče zmanjšanje odpadka in največjo dodano vrednost. Stroji OptiCut 260 ne izrezuje le napak, ampak izračuna tudi najboljšo možno kombinacijo razreza glede na dolžine, ki so vpisane v krojni listi. Variabilne dolžine za dolžinsko spajanje so lahko prav tako vključene v optimiranje. Optimirati je možno do 8 različnih kvalitet. Napake samo označimo s kredo in element položimo na vhodni transportni trak. V linijo za dolžinski razrez lahko vedno vkomponiramo tudi avtomatske sisteme za zaznavanje napak (skener).

Upravljanje čelilnikov OptiCut poteka preko OptiCom Pro terminala. Programska oprema skrbi za optimalen izplen in s tem za največji možen dobiček.

Dinamičen, natančen in učinkovit razrez

Široki pogonski valji zanesljivo vodijo les. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo in razrez je pravokoten in natančen. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol na začetku lamele, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Močan pogonski agregat zagotavlja veliko in trajno zmogljivost. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega veliko dnevno produktivnost.

Večji dobiček in večja preglednost

Večji dobiček in večja preglednost

Upravljanje čelilnikov OptiCut poteka preko zaslona na dotik OptiCom Pro. Programska oprema skrbi za optimalen izplen in s tem za največji možen dobiček. Čeljenje na fiksne dolžine, izrez napak v lesu, optimiranje – zaradi optimiranja lahko pri odpadku prihranite 8% ali več. Zato se investicija v OptiCut izplača že v kratkem času.

To napredno rešitev je mogoče integrirati v računalniški sistem podjetja. S tem se poveča preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.


Visoka preciznost reza - čisti rez in minimalne iztrganine

Visoka preciznost reza - čisti rez in minimalne iztrganine

Z nadzorovanim izhodom žaginega lista iz obdelovanca se iztrganine zmanjšajo na minimum. Druge faze čeljenja pa so optimirane na čim večjo zmogljivost stroja. Pri odpadku ali kakovosti obdelovancev, za katero iztrganine niso velikega pomena, se čeljenje lahko vrši pri polni hitrosti.

VarioSpeed pomik: neprekinjeno dovajanje letev

VarioSpeed pomik: neprekinjeno dovajanje letev

Nihče ne želi za stroj plačati več, kot je potrebno. OptiCut že v svoji osnovni izvedbi nudi izjemno zmogljivost. Da bi jo v celoti izkoristili, inteligentno krmiljeni sistem Vario Speed zmanjša razmak med dvema deskama na najmanjšo možno mero. Zato se oskrba stroja z lesom vrši neprekinjeno in stroj tako deluje še bolj gospodarno.

Jašek za odpadke

Jašek za odpadke

Pri sortiranju ob veliki zmogljivosti čeljenja je hitro ločevanje odpadka od dobrih delov velikega pomena. Zanesljivo sortiranje poveča pretok v proizvodnji.

Neposredno v stroju je nameščen inteligentno krmiljeno jašek za odpadek. Jašek je natančno prilagojen zmogljivosti stroja pri čeljenju. Ločevanje odpadka od dobrih kosov je zanesljivo, zato ni težav pri razvrščanju dobrih elementov in nadaljnjih obdelovalnih korakih. Jašek za odpadek ima več stopenj odpiranja, kar pomeni, da lahko tudi daljše odpadke neposredno izvrže – zato niso potrebni dodatni rezi, ki zmanjšajo učinkovitost stroja. To je nasploh najzanesljivejša rešitev za nemoteno sortiranje in proizvodnjo – in to pri polni zmogljivosti stroja.

OptiCut čeli z bliskovitim tempom. Pri tem pozna vse dolžine razrezanih kosov. To je zelo koristno, kadar stroju sledi avtomatsko sortiranje po dolžini, kakovosti itd. Zlasti pri proizvodnji, ki temelji na naročilih. Logistika se poenostavi in potrebe po osebju se zmanjšajo.