Weinig OptiCut S90 Weinig

Optimirni čelilnik Weinig OptiCut S90

Kratek opis

Optimirni čelilnik s potisno roko OptiCut S 90 nudi oboje - veliko natančnost razreza in enostavno posluževanje. Poleg tega pa je visoko produktiven. Lahko ga uporabljate za enostaven razrez ali za polno optimiranje – raven opremljenosti izbirate vi. Sedaj ali v bodoče, fleksibilnost je ohranjena.

Velika natančnost razreza in enostavno posluževanje. Optimirni čelilnik s potisno roko OptiCut S 90 nudi oboje, poleg tega pa je tudi visoko produktiven. Z njim lahko razrežete tudi 4x več kot z ročnim čelilnikom – in to s pol manj delavci, ali pa povečate izkoristek razreza s pomočjo optimiranja.

Največja prednost čelilnikov s potisno roko v primerjavi s pretočnimi čelilniki pa je v njihovi univerzalnosti. Ne glede na to ali režete pakete in profile, posamične deske ali celo okrogle palice, na OptiCutu S 90 je skorajda brez prestavljanje možno narediti vse. Čelilniki za les Intercet so kos vsem nalogam.

Višja fleksibilnost, kakovost in moč z vsakim rezom

Sistem pozicioniranja, razreza, nadzora in programske opreme – vse na enem mestu.  Transport, pozicioniranje, vpenjanje in razrez različnih materialov -  OptiCut S 90 te korake izvede natančno in povsem avtomatsko, kar pomeni visoko produktivnost in kakovost.  Posluževanje s strojem je delavcu tako precej olajšano.

Več moči – manj stroškov. Z optimirnim čelilnikom OptiCut S 90 lahko povečate izkoristek lesa z optimiranjem. Kamera prepozna napake v lesu, označene s kredo ter s tem doseže največji možni izkoristek razreza glede na dolžine, vpisane v krojni listi.

Vsestranski, zagotovljena dodana vrednost

Nekoč je bilo samo čeljenje – danes je čeljenje z dodano vrednostjo

Razrez v paketih, razrez profilov, posameznih desk ali okroglih palic – vse to je mogoče s stroji serije Dimter OptiCut S 90 – skoraj brez nastavljanja stroja. Široka paleta strojev izpolnjuje vse zahteve. Stroj kot začetno investicijo je mogoče naknadno opremiti s praktičnimi opcijami, ki izpolnjujejo vse vaše potrebe.

Rezanje posamičnih desk in paketov

Rezanje posamičnih desk in paketov

Povečajte vašo produktivnost.  Razrez v paketih omogoča večkratno povečanje zmogljivosti. Edini pogoj za razrez v paketih so primerni obdelovanci.

Pri razrezu paketov, lahko OptiCut s potisno roko dosega zmogljivost pretočnih čelilnikov.

Večji izkoristek lesa

Večji izkoristek lesa

Dimter optimirni čelilniki s potisno roko:

  • režejo fiksne dolžine po vnaprej določenem seznamu
  • izrezujejo napake iz lesa
  • zagotavljajo minimalni odpadek lesa in ustvarjajo najvišjo vrednost s polnim optimiranjem vhodnih elementov (opcijsko)

V standardni opremi imajo vsi OptiCut S modeli že standardno programsko opremo optimizacije, ki omogoča optimalen razrez brez kakršnekoli dodatne opreme.

Modeli S vam samodejno izračunajo najbolj optimalen razrez glede na izmerjeno vhodno dolžino obdelovanca.

Opcije:

  • avtomatsko prepoznavanje dolžine elementa
  • prepoznavanje napak, označenih s kredo

Programska oprema poenostavi proizvodni proces, poveča izkoristek lesa,  zniža proizvodne stroške in vam vodi natančno statistiko. Več fiksnih dolžin in manj odpadka pomeni učinkovitejšo rabo lesa in s tem večji dobiček. Večja produktivnost omogoča znižanje stroškov skladiščenja in števila polizdelkov, izboljšuje pretok materiala in zmanjša število delovnih ur osebja.

Najvišja stopnja varnosti pri delu

Podajanje, pozicioniranje, vpenjanje, razrez: na strojih Dimter je varnost zagotovljena avtomatsko. Nastavljanje prislona, nevarno pozicioniranje, vpenjanje in ročno izvajanje rezov – ti časi so nepreklicno minili. OptiCut S 90 te korake izvede natančno in povsem avtomatsko. Potisna roka precizno transportira in pozicionira obdelovanec. Odvisno od modela znašajo hitrosti podajanja do 120 m/min, pri povratnem hodu pa do 300 m/min. To pomeni povečanje produktivnosti in varnosti ter udobje pri upravljanju.

S 90 Speed

S 90 Speed

Kapaciteta, kapaciteta, kapaciteta: ta model čelilnika naredi vtis s samo hitrostjo celega sistema. Povratni hod, pomik naprej in hitrost reza zagotavljajo kapaciteto, ki so jo doslej zmogli le pretočni optimirni čelilniki. Hkrati pa ohranja prednost čelilnikov s potisno roko: fleksibilnost, natančnost.

S 90 Exact

S 90 Exact

Preciznost pri vsakem rezu: ta model je primeren za vse, ki potrebujejo izredno natančne odreze. S krmiljenim stranskim pritiskom za boljšo pravokotnost reza, potisno roko z natančnostjo pozicioniranja obdelovanca +/- 0,1 mm in posebnim visoko preciznim žagalnim agregatom zadošča model najvišjim zahtevam pri razrezu.

S 90 Precise

S 90 Precise

Preciznost pri vsakem rezu: ta model je primeren za vse, ki potrebujejo izredno natančne odreze.

S 90 XL

S 90 XL

Stroj za velike preseke: razrezuje lahko obdelovance do teže 150 kg in maksimalnega preseka 280 x 180 mm oz. 420 x 40 mm, saj je bil model zasnovan predvsem za razrez paketov in obdelovancev velikih dimenzij.