Weinig UniCut P Weinig

Optimirni čelilnik Weinig UniCut P

Kratek opis:

Weinig UniCut P: stopite v zmogljiv razred optimirnih čelilnikov s potisno roko

Čelilnik UniCut P je idealen stroj za razrez fiksnih dolžin. Npr. za proizvodnjo lesenih zabojev, talnih oblog, palet, okenskih lepljencev, okvirjev vrat ali v gradbeni industriji. Odlično pozicioniranje obdelovanca je predpogoj za optimalno kakovost razreza. Transport, pozicioniranje, hiter in natančen prečni razrez z neverjetno enostavnim upravljanjem. Preprost uporabniški vmesnik naših strojev na krmilniku OptiCom prikazuje vse informacije na jasen in podroben način. Ta optimirna žaga je namenjena predvsem delavnicam in majhnim podjetjem, ki se prvič odločajo za vlaganje v avtomatski čelilnik za razrez.


Prednosti:

Avtomatski čelilnik UniCut P: vstopite v svet dobičkonosnega razreza na dolžino

  • Kompletna rešitev - žaga s sistemom za pozicioniranje obdelovancev
  • Avtomatski pomik, pozicioniranje, vpenjanje in razrez obdelovancev
  • Do štirikrat večja zmogljivost od ročnega čelilnika
  • Maksimalna varnost pri delu
  • Maksimalen izkoristek lesa zaradi optimiranja razreza fiksnih dolžin
  • Možnost ročnega razreza s pritiskom na gumb
  • Skoraj brez vzdrževanja

Inovativna zasnova stroja

FFV Nemčiji izdelan optimirni čelilnik UniCut P združuje vse prednosti avtomatskega čelilnika z osnovnimi lastnostmi optimiranja. Predvsem s kompaktno in robustno zasnovo ter enostavnim upravljanjem stroja zagotavlja perfektno rešitev za vstop v svet avtomatskega razreza na dolžino.

Z razrezom presekov obdelovancev do maksimalno 300 x 100 mm (širina x višina) ponuja veliko možnosti. Za posebej visok vhodni material je možno pri modelu dograditi opcijo za razrez višin do 120 mm.

Varnost

Varnost

Varnost stroja zagotavljajo različne varovalne ključavnice in gumbi po najnovejšem BG standardu. Poleg tega edinstvena zaščitna kabina stroja zagotavlja, da s katerim koli delom telesa ne moremo priti v nevarno območje, pri čemer celoten čas ne izgubimo pregleda nad razrezom.

Največja dodana vrednost

Vedno najmanjša količina odpadka ali največja dodana vrednost. Polna optimizacija (optimizacija razreza, ki upošteva celotno dolžino deske) zagotavlja optimalno izrabo obdelovancev, v odvisnosti od njihove surove dolžine.

Krmilnik OptiCom

Krmilnik OptiCom

Za enostavno in intuitivno posluževanje stroja skrbi 10,1 inčni zaslon na dotik s krmilnikom OptiCom.

Praktične podložne roke

Praktične podložne roke

Obdelovance za razrez lahko predpripravite na podložnih rokah, ki so pritrjene na vhodno mizo stroja. Te skrbijo za vmesni zalogovnik v času, ko stroj razrezuje prejšnji obdelovanec.

Laserska fotocelica na vhodu v žago

Laserska fotocelica na vhodu v žago

UniCut P razrezuje fiksne dolžine glede na krojno listo, vneseno v krmilniku. Opcijsko skrbi laserska fotocelica na vhodu v žago za avtomatsko prepoznavanje dolžine deske. S tem se odpadek zmanjša na minimum.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Z opcijskim tiskalnikom nalepk lahko avtomatsko kreiramo nalepke, s katerimi nato ročno označujete razrezane obdelovance. Individualni dizajn nalepk pri tem ne predstavlja nikakršen problem.