Weinig Conturex Weinig

Weinig Conturex

Ključne prednosti stroja

Stroji za izdelavo oken Weinig Conturex

 • Popolnoma avtomatska kompletna obdelava okenskih elementov (čelna obdelava, vzdolžna obdelava notranje in zunanje strani, vrtalna in rezkalna dela…)
 • Precizno pozicioniranje s pomočjo vpenjalnih klešč
 • Vrhunska zmogljivost in fleksibilnost (izdelujete lahko katerikoli okenski sistem in katerokoli kotno povezavo)
 • Magazin za orodje s 175 mesti

Kratek opis

CNC center Conturex predstavlja vrhunsko zmogljivost in fleksibilnost za sodobne lesnoobdelovalne obrate.  Vse prednosti preverjenega Conturexa so vam sedaj na razpolago v individualnih zmogljivostnih razredih. Vsak Conturex v enem samem delovnem prehodu prevzame naloge kar petih strojev – precizno, polnoavtomatsko in visoko fleksibilno.

Proizvodnja oken po naročilu s povsem novimi aspekti: precizno pozicioniranje s pomočjo vpenjalnih klešč in visoka fleksibilnost zaradi magazina za orodje s 175 mesti. Poleg tega lahko na eno vreteno vpnemo orodje z večimi profili.

CNC stroj Conturex zmore popolnoma avtomatsko kompletno obdelavo okenskih elementov (vključno z vsemi izvrtinami) dolžine do 6 m.
S Conturexom ste popolnoma pripravljeni na prihodnost - dodajanje novih okenskih sistemov terja le vnos novega profila in orodij v krmilnik. Ravno tako lahko delate katerokoli kotno povezavo - čep-zareza, mozničeno ali vijačeno vez.

Odvisno od zahtevane zmogljivosti ima lahko Conturex 1 ali 2 portala, vsak z 1 ali 2 delovnima agregatoma.

Na vhodu in izhodu imamo lahko različne stopnje avtomatiziranosti, povežemo pa ga seveda lahko tudi z drugimi stroji. Npr. s štiristranskim skobeljnim strojem Powermat za skobljanje lepljencev in hkratni izrez steklitvene letvice (v kolikor je potrebno) ter profiliranje steklitvenih letvic. Ali pa optimirnim čelilnikom OptiCut S 50 za narez lepljencev na ustrezne dolžine...

Močna in stabilna konstrukcija

Močna in stabilna konstrukcija

Zahteve pri obdelavi lesa so bolj kompleksne kot pri obdelavi drugih materialov. Nekatere vrste lesa hitro povzročijo nihanja in vibracije, kar vpliva na kakovost površine. Za Conturex pa to ne drži, saj ima izjemno močno in stabilno konstrukcijo.

Zaradi prenosa x-osi na PowerGrip klešče je vibracije komaj še možno zaznati. Precizna kroglična in stabilna linearna vodila nudijo tudi pri visokih pomikih točno pozicioniranje in natančnost.Brez omejitev pri kotnih vezeh

Brez omejitev pri kotnih vezeh

S Conturexom lahko delate katerokoli kotno vez - čep-zareza, mozničeno ali vijačeno vez. Maksimalni premer orodja do 340 mm in teža orodja do 12 kg omogočajo precizno izdelavo. Z maksimalno globino utora do 140 mm, se ta tehnika lahko uporablja tudi za izdelavo vrat in gradbenih elementov. Weinig ponuja širok spekter različnih rešitev obdelave glede na vaše potrebe, produkte, vaše stranke.
Večvretenski agregat za vrtanje

Večvretenski agregat za vrtanje

Weinigov večvretenski agregat za vrtanje pokriva v proizvodnji oken izdelavo izvrtin za poliolivo, kotnega ležaja …


Varnost – zaščita pred hrupom in prahom

Varnost – zaščita pred hrupom in prahom

Izgled in dizajn Conturexa razkrivata moderno tehniko, ki se skriva v stroju. S kvalitetno kabino zagotavlja visok varnostni standard ter izboljšano zaščito pred hrupom in prahom.

Krmiljeno odsesovanje povsem ob obdelovancu in orodju je edinstveno na tržišču in zagotavlja dobro odvajanje skobljancev in prahu ter zahteva minimalno vzdrževanja.5-osna glava

5-osna glava
 • 5-osna glava za največjo fleksibilnost
 • Vključno z izmenjevalnikom orodja za 24 mestUniverzalno vreteno s 5-osno tehnologijo

Univerzalno vreteno s 5-osno tehnologijo
 • 12,5 kW (S6)
 • 6 kg orodje
 • Max. dolžina orodja 220 mm
 • Vključno z izmenjevalnikom orodij za 17 mest


Zunanji izmenjevalnik orodja

Zunanji izmenjevalnik orodja

Možnost zunanjega izmenjevalnika orodij z do 170 mesti


Povezava z drugimi stroji

Povezava z drugimi stroji

Conturex se lahko poveže npr.:

 • s štiristranskim skobeljnim strojem Powermat za skobljanje lepljencev in hkratni izrez steklitvene letvice (v kolikor je potrebno) ter profiliranje steklitvenih letvic
 •  z optimirnim čelilnikom OptiCut za narez lepljencev na ustrezne dolžine
 •  …