Weinig Ultra/Ultra TT 1000 Weinig

Weinig Ultra/Ultra TT 1000

Ključne prednosti stroja

Weinig Ultra – močan srednji razred

  • Vrtljiva miza, ki se lahko obrača ročno ali avtomatsko
  • Vhodne dolžine do 1000 mm (opcijsko do 1500 mm)
  • Velika zmogljivost, fleksibilnost
  • Enostavno upravljanje
  • Možna obdelava kosov s širino do 205 mm (opcijsko do 225 mm)
  • Ultra TT – podvojitev moči Ultra

Kratek opis

Stroj za dolžinsko spajanje lesa Ultra predstavlja močni srednji razred Weinigovih linij. Kompaktna Ultra nudi vse prednosti domišljene Weinigove tehnologije, veliko zmogljivost in zadostno fleksibilnost. Z vrtljivo mizo, ki se lahko ročno ali avtomatsko obrača, je perfektna rešitev za gospodaren izkoristek ostankov (npr. pri dolžinskem razrezu) v srednje velikih obratih.

V standardu je na stroju za dolžinsko spajanje Ultra možna obdelava kosov s širino do 205 in vhodnimi dolžinami od 150 do 1000 mm. Lahko pa se obdeluje tudi obdelovance z dolžino 2 ali 3 m (za izdelavo konstrukcijskega lesa). S povečanjem moči stiskanja do 160 kN (16 ton) lahko varno in precizno spojimo tudi obdelovance z večjim presekom.

Vertikalni spoj

Vertikalni spoj

Vertikalno spajanje je najpogosteje uporabljano spajanje po vsem svetu.  Paketne linije za dolžinsko spajanje predstavljajo največjo dodano vrednost.

Vertikalni spoj se uporablja predvsem za spajanje konstrukcijskega lesa in okenskih lepljencev.

Horizontalni spoj

Horizontalno spajanje je drugo najpogostejše spajanje elementov, tako pri enostavnih kot avtomatskih linijah. Največkrat se uporablja v proizvodnji pohištvenih plošč ali ploščah za izdelavo kuhinjskih miz, kjer se spoj ne sme videti.