Weinig Cube 3 Weinig

Skobeljni stroj Weinig Cube 3

Kratek opis

Preprosto upravljanje! Najboljša obdelava! Novi skobeljni stroj WEINIG Cube 3!

V zadnjih 10 letih so modeli Cube in Cube Plus prepričali številne obrtnike, kot tudi srednje velike podjetnike, zadovoljni uporabniki pa jih imenujejo kar »čarobna kocka«. Na trg je prišel novi model Cube 3, ki ponuja še več možnosti.

Štiristranski skobeljni stroj Weinig Cube 3 je navsezadnje veliko naprednejši od predhodnikov. Zagotavlja številne prednosti pri delu, kot je izjemen prihranek pri času obdelave in nadvse preprosto upravljanje. Če le-tega nadgradite še z dodatno opremo, kot je avtomatizirani zlagalni avtomat ali povratni transporter, potrebujete za upravljanje zgolj eno osebo.

Stroj omogoča hitro in enostavno ravno skobljanje vse do dimenzij 260 x 160 mm! Na ekranu na dotik v velikosti 10" enostavno vpišete mero obdelovanca, ki jo na koncu želite, in že lahko skobljate! Vretena se premikajo motorno, laserji pa vam še preden gre obdelovanec v stroj točno pokažejo, kaj boste dobili na izhodu.

Podstavek stroja je narejen iz specialnega Durocem materiala, ki daje stroju neverjetno stabilnost.

Cube 3 je odlična zamenjava za poravnalko in debelinko, saj delo opravite 10-15x hitreje in bolj varno!

Enostavno upravljanje

Cube 3 je za upravljanje najenostavnejši skobeljni stroj na svetu. Stroj se upravlja preko ekrana na dotik v velikosti 10”. Enostavno vpišete mero obdelovanca in že lahko pričnete s skobljanjem. Vretena, vhodna miza in prislon se pozicionirajo avtomatsko.

Upravljanje skobeljnega stroja je izjemno preprosto - veliko preprostejše in varnejše kot pri debelinki in poravnalki. Zato lahko z njim upravljajo tudi manj kvalificirani delavci, zaradi upravljanja prek zaslona na dotik pa delo z njim zelo hitro osvojijo mlajši zaposleni. Zaradi intuativnosti delovanja stroja, obsežnejše šolanje ni potrebno.

Hitro menjavanje nožev

Hitro menjavanje nožev

Cube 3 je opremljen z Easylock orodji, ki ponujajo visokokvalitetno obdelavo površine in hitro menjavo nožev.

Avtomatska motorna nastavitev dimenzij

Avtomatska motorna nastavitev dimenzij

Nastavljanje dimenzij na skobeljnem stroju Cube 3 je tako enostavno, da jih lahko zamenjamo v nekaj sekundah in vse to med obratovanjem stroja.

Ključna prednost pri primerjavi z debelinko in poravnalko je hitrost. Le en prehod obdelovanca skozi stroj je namreč dovolj, da ga štiristransko poskobljate. Pri debelinki in poravnalki je teh prehodov za isti rezultat v povprečju sedem.

Vizualizacija izhodne dimenzije obdelovanca

Vizualizacija izhodne dimenzije obdelovanca

S funkcijo MoulderPreView, se z laserji še pred obdelavo prikažejo dimenzije končnega izdelka. Tako lahko že prej preverimo ali je odvzem materiala primeren in ga ustrezno prilagodimo svojim potrebam, kar pomeni manj napak pri sami obdelavi.

Perfektni pravokotni obdelovanci

Perfektni pravokotni obdelovanci

Cube 3 s svojim sistemom z delovno mizo, prislonom in vreteni zagotavlja perfektne pravokotne obdelovance – osnovo za visokokakovostne končne proizvode.

Varčevanje s prostorom

Varčevanje s prostorom

Cube 3 je zasnovan zelo kompaktno, tako da zavzame malo prostora, kar je zelo pomemben kriterij predvsem za manjše obrate. Enostavno ga lahko premikamo tudi s paletnim viličarjem.

Spiralne skobeljne glave

Spiralne skobeljne glave

Spiralne skobeljne glave so opremljene s HM rezili. Ravno zaradi tega so popolnoma primerne za obdelavo trdega lesa. Zmanjšujejo tudi iztrganine na problematičnih področjih obdelovancev.

Mobilno vreteno

Mobilno vreteno

Mobilno vreteno vam olajša delo, kadar delate z različnimi širinami lesa hkrati. Laser na vhodu izmeri širino obdelovanca , leva glava pa se nato avtomatsko pozicionira na zadano širino.

Zlagalni avtomat

Zlagalni avtomat

S pomočjo zlagalnega avtomata lahko s strojem rokuje samo ena oseba, saj se obdelovanci nalagajo avtomatsko eden na drugega na izhodu stroja.

Zlagalni avtomat se lahko namesti naknadno.

Povratni transporter RFC 15

Povratni transporter RFC 15

Povratni transporter RFC 15 omogoča pomik poskobljanih obdelovancev nazaj k posluževalcu stroja. To omogoča, da za delo potrebujemo samo eno osebo.

Povratni transporter se lahko namesti naknadno.