Weinig Powermat 1500 Weinig

Štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 1500

Kratek opis

Weinig Powermat 1500 - štiristranski skobeljni stroj za optimalno učinkovitost

Odličen dizajn in odlična izdelava do zadnje podrobnosti, tipično Weinig.  S Powermatom 1500 Weinig ponuja izjemen model skobeljnega stroja kot standarden model.
Za vsakim visoko učinkovitim strojem stoji koncept dizajna, ki vas postavlja v vodilni položaj nadzora nad stroški, garantiranimi dobavnimi roki in željami vaših strank.
S štiristranskim skobeljnim strojem Powermat 1500 boste doživeli popolno učinkovitost Weinigovih skobeljnikov.

S svojim izjemnim dizajnom vam Powermat 1500 ponuja izjemno enostavno uporabo in maksimalno donosnost. Desetletja izkušenj so vplivala na razvoj tega stroja. Powermat 1500 se lahko s svojimi uporabnimi dodatki popolnoma prilagodi vašim individualnim potrebam. Rezultat je stroj, ki se lahko sooča z najbolj zahtevnimi aplikacijami in zagotavlja najvišjo kakovost.

Vso ponudbo si oglejte tukaj https://intercet.si/prodajni-program/skobeljni-stroji

Enostavno upravljanje

Enostavno upravljanje

Nastavitev stroja mora biti hitra in enostavna. Skobeljni stroj Powermat 1500 odlikuje hiter in uporabniku prijazen dostop v notranjost stroja. Vse potrebne nastavitve je možno izvesti s sprednje strani. S tem povečate varnost in prihranite na času!

Ogromen prihranek na času

Ogromen prihranek na času

Ena glavnih prednosti koncepta štiristranskega skobeljnega stroja Powermat 1500 je v zmanjšanju časa nastavitve stroja in prostega teka. Dodaten potencial je mogoče doseči z dodatno opremo, kot je npr. sistem vpenjanja orodja PowerLock. Z njim lahko dosežete popolno fleksibilnost štiristranskega skobeljnega stroja Powermat 1500, saj vam tudi pogosta menjava orodja ne bo zmanjšala učinkovitosti proizvodnje.

Visoka natančnost ponovne izdelave profilov

Visoka natančnost ponovne izdelave profilov

Če je bil profil na štiristranskem skobeljnem stroju enkrat že narejen in shranjen, ga lahko v vsakem trenutku ponovno prikličemo – to nam precej olajša delo ter zmanjša čas za nastavljanje stroja, kar pomeni tudi večjo varnost za osebo, ki dela na stroju, saj je riziko, da pride do napake, minimalen.

Izjemna kakovost površine

Izjemna kakovost površine

Štiristranski skobeljni stroj Powermat 1500 zagotavlja usklajeno delovanje stroja in orodij. Od kakovostnega podnožja iz sive litine do miznih plošč in vreten, Weinig predstavlja optimalno kakovost izdelave. Proces obdelave lesa zaradi tega teče bolj gladko, kar se odraža v kakovosti površine obdelovancev in zagotavlja natančno proizvodnjo profilov.

Večji izkoristek materiala

Večji izkoristek materiala

Učinkovita raba virov je eden najmočnejših trendov našega časa. V preteklosti je Weinig ta vidik vedno upošteval pri načrtovanju novih proizvodov in zdaj še toliko bolj v novi Powermat seriji skobeljnih strojev. Poleg vgradnje energetsko učinkovitih IE3 so posebno pozornost namenili novemu konceptu odsesavanja. Nova oblika odsesovalne havbe nam zmanjša potrebo po moči odsesavanja, kar vodi k zmanjšanju porabe energije.

Nadzor obdelovancev

Nadzor obdelovancev

Sistem nadzora obdelovancev avtomatsko zazna, ali je obdelovanec v stroju ali ne. Ta sistem omogoča spremembe dimenzij medtem, ko stroj deluje. Enostavna uporaba in prihranek na času – vaša korist.

Operacijski sistem Comfort set

Operacijski sistem Comfort set

Nov operacijski sistem Comfort set vsebuje veliko število prilagoditev pnevmatskih pritisnih elementov in vodil brez potrebnega orodja,  ki se izvedejo hitro, natančno in brez možnosti napak. S tem sistemom je nastavitev in upravljanje s strojem še bolj komfortna in enostavna.

Smart Touch

Smart Touch

V današnjih časih moderna tehnologija lahko nudi večjo podporo upravljalcu stroja. S Smart Touch sistemom Weinig ponuja inovativno rešitev, ki poleg glavne krmilne enote in zaslona, ponuja tudi prikaz nastavitev na mobilni tablici. Na ta način ima upravljalec stroja vedno in povsod na razpolago pomembne podatke.


PowerLock orodje

PowerLock orodje

Ob prihodu na tržišče je bil senzacija, danes pa je ustaljen povsod, kjer je potrebna kakovost: originalni vpenjalni sistem za orodje PowerLock. Kompaktno glavo orodja je mogoče povsem enostavno zamenjati. Tako preprosto deluje PowerLock: orodje sprostite s pritiskom na tipko in ga vzamete iz ležišča. Vstavite novo orodje in ga s pritiskom na tipko vpnete. Končano. Hitreje in udobneje kot z Weinigovim sistemom PowerLock menjave orodja ni mogoče izvesti pri nobenem drugem štiristranskem skobeljnem stroju. Z orodjem PowerLock lahko podvojite število obdelanih tekočih metrov na dan, bistveno zmanjšate stroške po posamičnem obdelovancu in skrajšate dobavne roke. Preprosto s pritiskom na tipko!

PowerCom Plus sistem

PowerCom Plus sistem

S PowerCom Plus sistemom in motorno krmiljenimi osmi pa lahko štiristranski skobeljni stroj Powermat 1500 nadgradimo do CNC krmiljenega stroja.  S PowerCom Plus sistemom je možno upravljanje več strojev, upravljanje orodij in profilov, optimiranje proizvodnje in naročil, upravljanje uporabnikov in še več. S programsko opremo lahko upravljate do 10.000 podatkov profilov in orodja.

Upravljanje s profili in orodji: v krmilniku imamo vse pomembne podatke o profilih in za njihovo izdelavo potrebnih orodij – vključno z njihovimi slikami. S tem lahko krmilnik pozicionira vretena po zamenjavi orodja v roku 10 sekund v pravo pozicijo. Tudi prva letev, ki pride iz stroja, ima pravilen profil. Stroj je maksimalno izkoriščen, znaten pa je tudi prihranek na lesu za vzorce.

Zajetje podatkov proizvodnje: s krmilnikom lahko spremljamo porabo časa za efektivno delo, porabo časa za nastavljanje stroja, izgube časa zaradi pomanjkanja lesa, prekinitev dela zaradi odmora, prekinitve zaradi drugih organizacijskih ukrepov, …  To statistiko lahko spremljamo samo za en delovni nalog ali pa za določeno časovno obdobje. S tem pridemo do zanesljivih podatkov o stanju organizacije proizvodnje v obratu. Možna je registracija posamičnih posluževalcev stroja. S tem imamo tudi odličen pregled storilnosti posameznikov in eventuelno ponavljanje prekinitev pri njih. Vsakemu lahko dodelimo različne pravice dostopa in spreminjanja podatkov.

Orodje mora na brušenje: za vsako orodje je možno definirati njegovo vzdržljivost glede na vrsto obdelovanega lesa. Eno orodje lahko uporabljamo za izdelavo različnih profilov in vrst lesa. Vendar PowerCom pozna vse uporabe določenega orodja. Tako nam PowerCom javi, kdaj mora iti določeno orodje na ostrenje.

Vzdrževanje stroja:  krmilnik nam javlja potrebna kontrolna in vzdrževalna dela na stroju. Vključno s sliko aktualnih mest na stroju in opisom aktivnosti. Nihče ne more reči, da za te aktivnosti ni vedel. Ker morate najprej potrditi, da veste za aktivnosti in šele nato je možno nadaljnje delo.

Kontrola iz pisarne: krmilnik PowerCom je možno povezati s PC-jem v pisarni. Od tam lahko kontrolirate vse zgoraj naštete aktivnosti. Lahko pa tudi v obratni smeri pošiljate delovne naloge za štiristranski skobeljni stroj Powermat.

Utorjena miza

Utorjena miza

Z Weinigovo utorjeno mizo je možno zanesljivo in precizno voditi kratke in krive obdelovance skozi skobeljni stroj. Uporablja se tudi pri doseganju optimalnega lepilnega spoja in drugih specifičnih področjih.

Prednosti uporabe utorjene mize:

  • perfektna paralelnost in ravnost obdelovancev
  • površina, primerna za lepilni spoj (širinsko lepljenje masivnih plošč)
  • idealna rešitev za izdelavo masivnega parketa

Mobilno vreteno

Mobilno vreteno

Na Weinigovih PowerLine skobeljnih strojih je mobilno vreteno izvrstna pomoč pri skobljanju različno širokih obdelovancev - npr. pri proizvodnji širinsko lepljenih plošč, stopnic, krst ipd.

Na poravnalni mizi se avtomatsko izmeri širina obdelovanca, levo vreteno pa se avtomatsko postavi na ustrezno pozicijo in v prehodu poskoblja obdelovanec z največjih možnim izkoristkom.

Upravljanje mobilnega vretena poteka preko krmilnika PowerLine skobljenega stroja.

Univerzalno vreteno

Univerzalno vreteno

Univerzalno vreteno na četverostranoj blanjalici vam je potrebno, ako u proizvodnji imate vrlo teške zadatke odnosno profile.

Mogućnost okreta za 360°, što znači praktično po jedno vreteno više na svakoj strani. Univerzalnim vretenom tako možete izraditi i najsloženije profile u jednom prolazu, a posebno se iskazuje kod izrade različitih utora, izreza, raspiljivanja i slično.

Agregat za posnemanje robov

Agregat za posnemanje robov

Agregat za skošivanje rubova vam treba, ako želite u jednom prolazu obratcima različitih dimenzija skositi sva četiri ruba.

Kod zamjene iz načina skošivanja rubova u način bez skošivanja rubova nije potrebna zamjena alata na četverostranoj blanjalici!

Vskočno vreteno

Vskočno vreteno

Skobljanje in profiliranje na Weinigovih štiristranskih skobeljnih strojih je dobilo nove razsežnosti. Vskočno vreteno omogoča različne postopke, med njimi izdelavo utora samo na delu obdelovanca (uporabno npr. pri izdelavi zadnjih stranic pri pohištvu), posnemanje robov (npr. pri paletah), izrezkanje (npr. pri izdelavi sodov)…

Obdelava s pomočjo vskočnega vretena se, v odvisnosti od želene natančnosti, odvija pri hitrostih pomika do 60 m/min. Tako je natančnost obdelave +/- 1 mm možna pri hitrosti pomika 20 m/min. Vskočni agregat lahko vgradimo na katerokoli vreteno in tudi na več zaporednih vreten.

To so le nekatere prednosti, ki jih ponuja Weinigova tehnologija skobljanja in profiliranja. Ostanite torej korak pred konkurenco!

Pritisna rolka, premikajoča se z levim vretenom

Pritisna rolka, premikajoča se z levim vretenom

Pnevmatski pritisni elementi zagotavljajo natančno vodenje obdelovanca skozi stroj. Zaradi tega je zelo pomembna pravilna nastavitev. Zaradi tega pritisna rolka, ki se premika z levim vretenom, ponuja pomembno prednost. Nastavitev pritisne rolke za določeno orodje je potrebno samo enkrat, kar drastično zmanjšuje čas nastavitev.

Vario okrov

Vario okrov

Štiristranski skobeljni stroj Powermat 1500 ima možnost vgradnje Vario okrova za odsesovanje na levem in zgornjem vretenu, kar dodatno skrajša čas nastavljanja stroja pri menjavi orodja - oba pritisna elementa (pred in za vretenom) se sinhrono prestavita na potrebno vrednost, ki nam jo sporoči krmilnik stroja. Bolj enostavno ne more biti!

Weinigov sistem Plus

Weinigov sistem Plus

Weinigov sistem Plus izboljša učinkovitost vašega štiristranskega skobeljnega stroja Powermat 1500, da postane lesnoobdelovalni center s še večjo produktivnostjo. Posamezni moduli sistema se med sabo ujemajo kot gradniki za doseganje perfektnih rezultatov, še posebej, kadar se soočamo z izzivi hitrih dobavnih rokov in zadovoljevanjem individualnih potreb naših kupcev. Tukaj Weinig pokaže svojo močno konkurenčno prednost, ne samo v tehnologiji strojev, temveč tudi v celotni proizvodni infrastrukturi, od skice profila do nastavitve stroja. Z Weinigovim sistemom Plus se boste z vsakodnevnimi izzivi soočali z lahkoto.

Skobljanje in profiliranje

Skobljanje in profiliranje

Poravnavanje, izdelava brazde, skobljanje na določeno širino in debelino, poleg tega pa še profiliranje – vse to naredi Weinigov štiristranski skobeljni stroj v enem samem delovnem prehodu.

Hitrejše in boljše skobljanje in profiliranje je komaj predstavljivo. Več kot 80.000 Weinigovih skobeljnih strojev po svetu pa nas je postavilo v vlogo vodilnega v tej panogi.

Tako imamo na razpolago skobeljni stroj za vsak tip proizvodnje in velikost obrata - od malih začetnih modelov do visokozmogljivih strojev za največje zahteve skobljanja in profiliranja . Vsi pa se odlikujejo s prvorazredno površino obdelave, odlično zmogljivostjo in minimalnim časom nastavljanja.

Specifične programske in inteligentne sistemske rešitve prinašajo dodatne prednosti in izboljšujejo celotno organizacijo okoli skobeljnega stroja.

Proizvodnja oken

Proizvodnja oken

Vseeno, ali je serija majhna ali velika. Ekonomičnost pri proizvodnji oken se začne že pri štiristranskem skobljanju. Z Weinigom bodo smernice vedno prave. Kot izkušen specialist za kompleksne naprave za izdelovanje oken vemo, kakšen mora biti rezultat za dobičkonosnost.

Zaradi tega lahko na svojem štiristranskem skobeljnem stroju polega ravnega skobljanja lepljencev izdelujete tudi vse letvice, ki jih potrebujete pri izdelavi oken. Seveda s fleksibilnostjo, ki popolnoma zadovoljuje vedno večje zahteve pri okenskih sistemih. Ta potencial vaš štiristranski skobeljni stroj povezuje s prednostmi, kot so minimalni časi nastavljanja stroja, krajši časi obdelave in odlična povezanost z okenskim centrom. Bolj ekonomično ne gre.

Proizvodnja palet

Proizvodnja palet

Evro paleta je postala nepogrešljivo orodje pri prevozu blaga. Kot posledica tega je postala proizvodnja palet zanimiv tržni segment. Vendar pa les za palete ni samo skobljan na štirih straneh, temveč je potrebno narediti tudi posnete robove, zaradi katerih viličar lažje pobere paleto. Weinig ponuja zelo učinkovito rešitev za proizvodnjo palet, in sicer numerično krmiljeno vskočno vreteno, ki istočasno s štiristranskim skobljanjem izdela še posnete robove na potrebnih mestih. Osnova za to so zelo natančne meritve. Parametre posnetega roba, dolžine in lege obdelovanca definira upravljalec stroja. Weinigova rešitev s točnimi meritvami in vskočnim vretenom zagotavlja, da imajo vsi posneti robovi enako dolžino in so v enakem položaju na obdelovancu. Na ta način Weinig izpolnjuje vse zahteve za proizvodnjo visokokakovostnih palet na ekonomičen način.

Konstrukcijski les

Konstrukcijski les

Pomen masivnega lesa kot gradbenega materiala v zadnjih nekaj letih nenehno raste. To pomeni, da so za kakovost površine velike zahteve, zlasti za vidna območja. Največje področje uporabe so lepljeni nosilci, ki so poskobljani na vseh štirih straneh in imajo posnete robove.

Glede na vaše zahteve, Weinig ponuja pravo rešitev, od majhnega stroja do velike linije; vendar imajo skupno eno stvar: visoko stopnjo fleksibilnosti zaradi agregata za posnetje robov.

Agregat za posnemanje robov se uporablja za izdelavo četrtega posnetega robu na nosilcu, potem ko so drugi robovi posneti s pomočjo vertikalnih in horizontalnih vreten. Krmiljenje agregata za posnemanje robov omogoča hitro spremembo dimenzije nosilca in/ali globine posnemanja robov - brez menjave orodja!

S to tehnologijo Weinig že majhnim podjetjem omogoča enako gospodarno delo, kot velikim podjetjem.