Weinig Powermat 2400 Weinig

Skobeljni stroj Weinig Powermat 2400

Kratek opis

Weinig Powermat 2400: štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Raznolikost izdelkov industrijske serijske proizvodnje je ogromna. Ne glede, na katerem trgu ste prisotni, skobeljni stroj Powermat 2400 je pravi stroj za vas. Powermat 2400 vam ponuja tako visoko zmogljivost na vsakodnevnem nivoju kot tudi fleksibilnost - predvsem zaradi široke izbire različnih postavitev vreten, orodja in hitrosti pomika.
Izmenjujoče majhne in velike serije – za to smo včasih potrebovali dva različna stroja. Sedaj zadošča en štiristranski skobeljni stroj Powermat 2400. Vgradi se lahko tudi ravne ali profilne jointerje, ki skrbijo, da so vsi noži v glavi na eni krožnici - s tem pa dobimo odlično kvaliteto površine obdelovanca tudi pri hitrostih pomika 100 m/min. S številom obratov vreten do 12.000 vrtljajev na minuto, tehnologijo jointanja in sistemom pomika, vam Powermat 2400 zagotavlja optimalne pogoje za serijsko proizvodnjo in vrhunsko Weinig kakovost obdelanih površin.

Enostavno upravljanje

Enostavno upravljanje

Nastavitev stroja mora biti hitra in enostavna. Skobeljni stroj Powermat 2400 odlikuje hiter in uporabniku prijazen dostop v notranjost stroja. Vse potrebne nastavitve je možno izvesti s sprednje strani. S tem povečate varnost in prihranite na času!

Hitra nastavitev stroja pri menjavi profila

Hitra nastavitev stroja pri menjavi profila

S pomočjo merilnih števcev, je nastavitev dimenzije in spreminjanje profilov otročje lahko. S krmilnikom določamo ciljne vrednosti vreten. S pomočjo CNC krmiljenih osi se stroj pozicionira avtomatsko. Tako je stroj nastavljen in pripravljen na uporabo v zelo kratkem času.

Visoka natančnost ponovne izdelave profila

Visoka natančnost ponovne izdelave profila

Če je bil profil na štiristranskem skobeljnem stroju enkrat že narejen in shranjen v spomin, ga lahko v vsakem trenutku ponovno naredimo – in to z maksimalno preciznostjo in minimalnim časom za nastavljanje stroja. To pomeni tudi večjo varnost za upravljalca, saj je riziko napak minimalen.

Izjemna kakovost površine tudi pri visokih hitrostih

Izjemna kakovost površine tudi pri visokih hitrostih

Štiristranski skobeljni stroj Powermat 2400 zagotavlja usklajeno delovanje stroja in orodij. Od kakovostnega podnožja iz sive litine do miznih plošč in vreten, Weinig predstavlja optimalno kakovost izdelave. Proces obdelave lesa zaradi tega teče bolj gladko, kar se odraža v kakovosti površine obdelovancev in zagotavlja natančno proizvodnjo profilov.

Ravni jointer v skobeljnem stroju skrbi, da so vsi noži v glavi na isti krožnici - to omogoča odlično površino obdelave tudi pri hitrostih pomika do 100 m/min.

Povečana produktivnost

Povečana produktivnost

Weinig ima kot proizvajalec strojev in proizvajalec lastnega orodja tudi izkušnje z usklajevanjem števila vrtljajev na minuto in prilagoditvijo orodja, da maksimalno ustreza posameznemu stroju. Te izkušnje prispevajo k višji produktivnosti.  Z večjim številom obratov orodja ohranjamo izredno kakovost površine tudi pri večjih pomikih.

Trajnostni koncept

Trajnostni koncept

Kot vsi Weinigovi stroji, tudi štiristranski skobeljni stroj Powermat 2400 temelji na trajnostnem konceptu, torej na dolgi življenjski dobi z visoko učinkovitostjo, zanesljivostjo in varnostjo.

Učinkovita raba virov

Učinkovita raba virov

Weinig se vsakodnevno sooča z izzivi čim učinkovitejše rabe virov – s sodobno tehnologijo skobljanja se odpirajo tudi možnosti prihrankov materiala. To je še posebej dobičkonosno pri obdelavi masivnega lesa ter gradbenega in lepljenega lesa, kjer skenerju olajšamo prepoznavanje napak.

 

Tehnologija jointanja

Tehnologija jointanja

Tehnologija jointanja in Weinig orodja zagotavljajo odlično kvaliteto površine. Skupaj z Weinigovim sistemom PowerLock so nepremagljivi.

Ravni ali profilni jointer v skobeljnem stroju skrbi, da so vsi noži v glavi na isti krožnici - to omogoča odlično površino obdelave tudi pri višjih hitrostih.


Galerija


Različni pogonski sistemi

Glede na obliko in kakovost obdelovanca je zelo pomembno, da ima stroj močan pogonski sistem, še posebej kadar gre za krive, mokre in težke obdelovance.

Pogonski sistem s 3 uvlečnimi valji je primeren za stroje z visokimi pomiki,  za zelo robato površino desk pa je na voljo tudi sistem s 4 uvlečnimi valji.


Galerija


Moulder Master

Moulder Master

Moulder Master – za popolno organizacijo vašega delovnega okolja

Velika raznolikost profilov in naročil so vedno večji izziv za večino podjetij. Moulder Master je edinstvena programska rešitev, ki ne glede na visoke zahteve glede kakovosti omogoča kratke dobavne roke in hkrati stroškovno učinkovito proizvodnjo.

Osnova je napredni sistem, v katerem se vodijo in beležijo končni profili in rezila, ki se uporabljajo za določene profile. To pomeni, da hitro zazna ponavljajoča se naročila. Poleg tega se vsi bistveni potrebni podatki opredelijo že v fazi priprave. Profili in skice se ustvarijo preko integriranega CAD sistema.

SmartTouch

SmartTouch

V današnjih časih moderna tehnologija lahko nudi večjo podporo upravljalcu stroja. S Smart Touch sistemom Weinig ponuja inovativno rešitev, ki poleg glavne krmilne enote in zaslona, ponuja tudi prikaz nastavitev na mobilni tablici. Na ta način ima upravljalec stroja vedno in povsod na razpolago pomembne podatke.

Weinig sistem

Weinig sistem

Z Weinigovim sistemom štiristranski skobeljni stroj Powermat 2400 lahko postane lesnoobdelovalni center s še večjo produktivnostjo. Posamezni moduli sistema se med sabo ujemajo kot gradniki za doseganje perfektnih rezultatov, še posebej, kadar se soočamo z izzivi hitrih dobavnih rokov in zadovoljevanjem individualnih potreb naših kupcev. Od same priprave orodja do nastavitev skobljanja. S strojem Rondamat lahko sami naredimo profilirno orodje. Le tega lahko tudi ostrimo na istem stroju.

OptiControl merilni sistem z računalniškim sistemom izmeri orodje. PowerCom sistem te podatke upošteva pri določanju pozicije vreten za določene profile. Nato enostavno s pritiskom na gumb pričnemo z izdelovanjem profilov. Enostavno, hitro in z neskončno možnostjo ponovitev – tako enostavna je proizvodnja s sistemom Weinig!

Dodana vrednost

Dodana vrednost

Poleg samega profiliranja Powermat tehnologija z utrojeno mizo in z enoto za razžagovanje ponuja ogromno specifičnih možnosti obdelovanja, med njimi tudi proizvodnjo svinčnikov in raznih palic.

Vskočno / CNC krmiljeno vreteno

Vskočno / CNC krmiljeno vreteno

Vskočno vreteno se uporablja pri proizvodnji elementov palet, stolov, ščetk, smuči, notranje opreme… Vskočno vreteno med obdelavo vskoči v in se dvigne iz obdelovanca. Osnova za to so zelo natančne meritve. Parametre posnetega roba, dolžine in lege obdelovanca definira upravljalec stroja. Weinigova rešitev s točnimi meritvami in vskočnim vretenom zagotavlja, da imajo vsi obdelovanci potrebno obliko. Na ta način Weinig izpolnjuje vse zahteve za ekonomično proizvodnjo zgoraj naštetih izdelkov.

Strukturno skobljanje

Strukturno skobljanje

Kreativne površine so zadnje čase v modi, tako pri pohištvu kot pri talnih oblogah in fasadah. Weinig je šel v svoji tehnologiji še korak dlje in predstavil 3D strukturno skobljanje, ki ne postavlja nikakršnih meja kreativnosti. Naše krmiljenje dopušča strukturno skobljanje v nepravilnih ciklusih, hkrati pa omogoča skobljanje vzorcev v pravilnih in nepravilnih ciklusih.

Profiliranje

Profiliranje

Profiliranje je bilo vedno glavna Weinigova konkurenčna prednost. Prvorazredna obdelava površine, odlična zmogljivost, minimalni čas nastavljanja.

Specifične programske in inteligentne sistemske rešitve prinašajo dodatne prednosti in izboljšujejo celotno organizacijo okoli skobeljnega stroja.

Konstrukcijski les

Konstrukcijski les

V zadnjih časih se je močno povečala uporaba konstrukcijskega lesa in zaradi tega obstajajo tudi vse višje zahteve po kakovostni površini lesa, predvsem na vidnih delih. Največja je uporaba tramov, ki so skobljani na vseh 4 straneh in s posnetimi robovi.

Glede na vse vaše potrebe,  vam Weinig ponuja vedno prave rešitve – od malih začetnih modelov do visokozmogljivih strojev za največje zahteve skobljanja in profiliranja. Vsi pa se odlikujejo s prvorazredno površino obdelave, odlično zmogljivostjo in minimalnim časom nastavljanja. Imajo pa še eno skupno lastnost – visoko stopnjo fleksibilnosti zaradi agregata za posnemanje robov.

Agregat za posnemanje robov se uporablja za zgornji levi rob obdelovanca, medtem ko ostale robove obdelamo s fiksnimi vreteni.

Lameliran les

Lameliran les

V zadnjih letih se lameliran les vse bolj uporablja, zato je potrebno nameniti vse več pozornosti skobljanju le-tega pred lepljenjem.  Weinig za ta namen ponuja inovativno tehnologijo. Kombinacija poševnih vodoravnih vreten in plavajočih vertikalnih vreten omogoča skobljanje z minimalnim odvzemom materiala na vseh štirih straneh.  

Te Weinigove rešitve povečajo izkoristek lesa in s tem učinkovitost rabe virov.

Predskobljanje

Predskobljanje

V industrijski predelavi lesa ima izkoristek lesa vedno večjo vlogo. Tako npr. s skenerji identificiramo napake in jih izrežemo. Predskobljanje je pomemben faktor na začetku celotne verige, da potem lahko skeniramo čisto površino. V skladu s tem mora biti odvzem materiala minimalen, seveda ob doseganju visoke hitrosti.

V tem segmentu Weinig ponuja preproste in inovativne rešitve z edinstveno tehnologijo, od hidro orodij, jointerjev, poševnih in plavajočih vreten do hitrosti 300 m/min.  Weinig prav tako seveda ponuja vso potrebno strojno tehnologijo in ustrezno mehanizacijo. Vse za vaše potrebe predskobljanja!