Stroj za NC narez letev Stegherr GLS-2 Stegherr

Stroj za narez letev Stegherr GLS-2

Ključne prednosti stroja

GLS-2 je visoko učinkovit in zmogljiv vsestranski obdelovalni center s CNC krmiljenjem za žaganje, prebijanje, vrtanje, rezkanje in tiskanje profilnih letev - polavtomatsko ali povsem avtomatsko.

Z obdelovalnim centrom za profile GLS-2 lahko proizvajate visoko kakovostne steklitvene letve, vratne letvice, odkapnike za dež, ipd. - iz lesa, aluminija, MDF ali plastike, in sicer tudi pod koti med -/+45° v dveh ravninah. Stroj je možno nadgraditi z dodatnimi vrtalnimi, žagalnimi in rezkalnimi agregati, agregatom za štanco...


Kratek opis

Nastavitev kota razreza poteka pri modelu GLS-2 v dveh ravninah preko servo osi.

Drsna potisna roka (NC-Stop) natančno pozicionira obdelovanec na programirano pozicijo. S pomočjo prečnega transporterja se stroj lahko nadgradi do popolnoma avtomatskega centra. Krmiljenje je enostavno in omogoča neproblematično delo, lahko je ravno tako povezano on-line v mrežo podjetja.

NC žaga Stegherr GLS-2 lahko razrezuje tudi posebne profile iz PVC ali aluminija.

Nastavitev kota žage v dveh ravninah

Nastavitev kota žage v dveh ravninah

Žaga se lahko vrti in nagne v območju +/- 45 stopinj v dveh ravninah - bodisi pnevmatsko bodisi (po izbiri) servo krmiljeno.

Razrez profilov brez iztraganin

Razrez profilov brez iztraganin

Precizno rezkanje

Precizno rezkanje

Dodatni agregat za vrtanje

Dodatni agregat za vrtanje

Dodatni agregat za prebijanje

Dodatni agregat za prebijanje

Upravljanje in krmiljenje

Upravljanje in krmiljenje

Strojna programska oprema je v celoti razvita in programirana v podjetju Stegherr. Le-ta se nenehno prilagaja novi strojni opremi in zahtevam strank. Enostavna navodila za uporabnike in intuitivno upravljanje prek zaslona na dotik ali mrežne povezave. Kar se da jezikovno neodvisen uporabniški vmesnik. Ne terja nobeno predznanje programiranja.

Natančno pozicioniranje

Natančno pozicioniranje

Drsna potisna roka (NC-stop) pozicionira obdelovance točno na programirane položaje obdelave.

Najprej se izvrši merjenje dolžine obdelovanca z natančnostjo desetinke. Krmilnik nato izvede vse potrebne izračune z izbirno razpoložljivimi programskimi moduli, da doseže optimalno uporabo materiala in popoln proizvodni proces.

Izbirni moduli programske opreme so npr:

  • Optimizacija proizvodnje
  • Polnilni del
  • Ciklična proizvodnja

Zanesljivost in vzdržljivost

Zanesljivost in vzdržljivost

Z robustno zasnovo naših strojev, vertikalnim obsegom proizvodnje in dosledno uporabo visokokakovostnih pogonskih komponent vodilnih proizvajalcev (kot so Festo, Beckhoff itd.) dosegamo kakovost, zanesljivost in vzdržljivost, za katero stoji SHM Stegherr v strojni industriji.

Avtomatiziranje

Avtomatiziranje

Prilagodljive stopnje razširitve omogočajo nadgradnjo do popolnoma samodejnega delovanja. Za to lahko uporabite programsko krmiljene podajalnike obdelovancev (npr. prečni transporter), avtomatiziran izhod obdelovancev (npr. izhodne mize ali trakovi), pa tudi posebne rešitve strank.

Zasnova transportnega traku za dodajanje elementov je prilagojena ustreznim profilom.
Zahvaljujoč integrirani možnosti prilagajanja je tega še vedno mogoče uporabiti za veliko število profilov.

V videoposnetku si lahko ogledate prečni transporter v akciji (popolnoma samodejno delovanje):

Označevanje in graviranje

Označevanje in graviranje

Obdelovance lahko v pretoku označite z laserjem, brizgalnim tiskalnikom - ali v primeru materialov, ki jih je težko natisniti - neposredno z gravuro. Kot ugodnejšo alternativo ponujamo tudi tiskalnik etiket. Vse različice so združljive s programsko opremo stroja in prilagojene vašim specifikacijam in zahtevam.

Razrez vseh materialov

Razrez vseh materialov

Z GLS je mogoče optimalno obdelati profile iz lesa, aluminija, MDF ali plastike.


Proizvodnja oken

Proizvodnja oken

Z žago GLS-2 lahko zarezujete, delate z enoto za prebijanje (štancanje), delate izvrtine za povezovalne elemente ali rezkate prezračevalno režo.