Stroj za NC narez letev Stegherr GLS Stegherr

Stroj za NC narez letev Stegherr GLS

Ključne prednosti stroja

Z NC krmiljenimi stroji podjetja Stegherr lahko po programu razrezujete katerekoli okenske letve – steklitvene letve, odkapnike ali ostale podobne profile iz lesa, aluminija ali PVC-ja, in sicer tudi pod koti med -/+45°. Stroj je možno nadgraditi z dodatnimi vrtalnimi, žagalnimi in rezkalnimi agregati, agregatom za štanco...


Kratek opis

GLS je CNC obdelovalni center za natančno rezanje po dolžini in obdelavo profilov - ročno, polavtomatsko ali popolnoma avtomatsko - in sicer med koti +/-45°C. Žaga GLS je dobavljiva tudi v specialni izvedbi, ki omogoča razrez tudi do kotov +/- 81°. GLS omogoča ekonomično izdelavo visokokakovostnih profilov okvirjev za slike, filigranske profile in profile, ki se težko vpnejo, steklitvene letvice, letvice za vrata, odkapnike za dež itd.  Obdelovanci so lahko iz lesa, aluminija, MDF ali plastike. 

Nastavitev kota razreza poteka pri modelu GLS v eni ravnini pnevmatsko ali po programu preko servo osi (pri modelu GLS-2 lahko poteka razrez v dveh ravninah preko servo osi).

Drsna potisna roka (NC-Stop) natančno pozicionira obdelovanec na programirano pozicijo. S pomočjo prečnega transporterja se stroj lahko nadgradi do popolnoma avtomatskega centra. Krmiljenje je enostavno in omogoča neproblematično delo, lahko je ravno tako povezano on-line v mrežo podjetja.

NC žaga Stegherr GLS lahko razrezuje tudi posebne profile iz PVC ali aluminija.

Možni načini razreza - nastavitev kota

Možni načini razreza - nastavitev kota

Žago lahko vrtite v območju +/- 45 stopinj- bodisi pnevmatsko ali (po izbiri) servo krmiljeno.

Upravljanje in krmiljenje

Upravljanje in krmiljenje

Programska oprema je v celoti razvita in programirana v podjetju Stegherr. Le-ta se nenehno prilagaja novi strojni opremi in zahtevam strank. Enostavna navodila za uporabnike in intuitivno upravljanje prek zaslona na dotik ali mrežne povezave. Kar se da jezikovno neodvisen uporabniški vmesnik. Ne terja nobeno predznanje programiranja.

Natančno pozicioniranje

Natančno pozicioniranje

Drsna potisna roka (NC-stop) pozicionira obdelovance točno na programirane položaje obdelave.

Najprej se izvrši merjenje dolžine obdelovanca z natančnostjo desetinke. Krmilnik nato izvede vse potrebne izračune z izbirno razpoložljivimi programskimi moduli, da doseže optimalno uporabo materiala in popoln proizvodni proces.

Izbirni moduli programske opreme so npr:

  • Optimizacija proizvodnje
  • Polnilni del
  • Ciklična proizvodnja

Zanesljivost in vzdržljivost

Zanesljivost in vzdržljivost

Z robustno zasnovo naših strojev, vertikalnim obsegom proizvodnje in dosledno uporabo visokokakovostnih pogonskih komponent vodilnih proizvajalcev (kot so Festo, Beckhoff itd.) dosegamo kakovost, zanesljivost in vzdržljivost, za katero stoji SHM Stegherr v strojni industriji.

Avtomatiziranje

Avtomatiziranje

Prilagodljive stopnje razširitve omogočajo nadgradnjo do popolnoma samodejnega delovanja. Za to lahko uporabite programsko krmiljene podajalnike obdelovancev (npr. prečni transporter), avtomatiziran izhod obdelovancev (npr. izhodne mize ali trakovi), pa tudi posebne rešitve strank.

Zasnova transportnega traku za dodajanje elementov je prilagojena ustreznim profilom.

Zahvaljujoč integrirani možnosti prilagajanja je tega še vedno mogoče uporabiti za veliko število profilov.

V videoposnetku si lahko ogledate prečni transporter v akciji (popolnoma samodejno delovanje):

Označevanje in graviranje

Označevanje in graviranje

Obdelovance lahko v pretoku označite z laserjem, brizgalnim tiskalnikom - ali v primeru materialov, ki jih je težko natisniti - neposredno z gravuro. Kot ugodnejšo alternativo ponujamo tudi tiskalnik etiket. Vse različice so združljive s programsko opremo stroja in prilagojene vašim specifikacijam in zahtevam.


Razrez vseh materialov

Razrez vseh materialov

Z GLS je mogoče optimalno obdelati profile iz lesa, aluminija, MDF ali plastike.

Razširjeno območje kotov žage

Razširjeno območje kotov žage

Kot posebna različica je GLS na voljo tudi z razširitvijo kota žaganja na +/- 81 stopinj.

 


Proizvodnja parketa

Proizvodnja parketa

Z GLS lahko elemente tudi razrežemo po velikosti za najrazličnejše oblike in različice parketa.