Weinig VarioSplit 900 Weinig

Fleksibilna tračna žaga Weinig VarioSplit 900

Ključne prednosti

  • Masivna in robustna konstrukcija 
  • Odlična zmogljivost
  • Izjemna natančnost reza
  • Možnost poševnega reza
  • Enostavno nastavljivo in izmenljivo vodilo žaginega lista (hidravlično vpenjanje)
  • Visoka stopnja varnosti
  • Frekvenčno regulirana hitrost pomika
  • Uporabniku prijazno delo na stroju
  • Priročno upravljanje

Kratek opis

Z izjemno natančnostjo je tračna žaga VarioSplit edinstvena v svojem razredu. S strojem je mogoče enostavno doseči velike višine reza, širok žagin list pa omogoča dolgo življenjsko dobo. Osnovna izvedba tračne žage ima brezstopenjsko nastavljiv, elektronski pomik s hitrostjo do 40 m/min. Prepričljiv element žage je možnost poševnega razreza do 45°, kar jo dela vsestransko uporabno.

Tračna žaga VarioSplit 900 je enostavno in hitro nastavljiva, kar omogoča visoko stopnjo produktivnosti. Napredni varnostni sistem v kombinaciji z učinkovitim čiščenjem lista in tračnih koles ter mazanje zagotavljajo nemoteno delovanje stroja. Možna je nadgradnja z SPS krmiljenjem, ki uporabniku omogoča nastavljanje širin rezanja za serijski razrez. Žaga je usklajena z najstrožjimi kakovostni in varnostni normativi, ki jih dopolnjuje Weinigova strokovnost in vrhunski servis. Ostale tračne žage si oglejte na povezavi.

Motorno vpenjanje žaginega traku

Motorno vpenjanje žaginega traku

Napetost žaginega lista se samodejno prilagaja med delovanjem. S tem dosežemo konstantno napetost lista, kar pozitivno vpliva na kakovost reza in življenjsko dobo žaginih listov. Napačne nastavitve s strani delavca so izključene, ker se pravilen tlak samodejno prilagodi.

Razširjen širinski prislon

Razširjen širinski prislon

Masivni prislon je nastavljiv z električnim motorjem in nudi največjo enostavnost uporabe in najvišjo natančnost rezanja. Za poševne in diagonalne reze ga je mogoče standardno nagniti do 45°. Pri večjih višinah materiala in visokih tolerančnih zahtevah je mogoče podporo povečati in podaljšati, tako da je mogoče rezati velike preseke.

Avtomatsko merjenje širine "SplitAssist"

Avtomatsko merjenje širine "SplitAssist"

SplitAssist, automatsko mjerenje širine i optimizacija rezanja, aktivno podržava djelatnika u učinkovitom rezanju s maksimalnom dodanom vrijednošću i minimalnim otpadom. Mjerenja, proračuni i pozicioniranje izvode se automatski i djelatnik se može usredotočiti na rukovanje materijalom. Optimalno podešavanje pogonskih elemenata i oslonca znači da se odstupanja u sirovini ravnomjerno raspoređuju, čime se izbjegava podmjera raspiljenih elemenata. Dostupne su različite varijante rezanja, poput jednostavne optimizacije rezanja, višestrukog rezanja, višestrukog rezanja s tolerancijom i serijskog rezanja.

Elektronsko krmiljenje

Elektronsko krmiljenje

Sezname rezanja je mogoče preprosto vnesti, shraniti in priklicati prek barvnega zaslona na dotik. Krmilnik omogoča prilagajanje širine prislona, hitrosti pomika (opcija) in hitrosti žaginega lista. Poleg tega so jasno prikazana sporočila o napakah, intervali vzdrževanja in stanje stroja. Preprost in intuitiven uporabniški vmesnik učinkovito podpira proizvodnega delavca in skrajša čas nastavitve na minimum s hitrim dostopom.