Weinig FlexiRip Jrionline Weinig

Weinig FlexiRip Jrionline

Ključne prednosti

Univerzalna krožna žaga za univerzalno rešitev razreza v majhnih, srednje velikih ali velikih obratih

  • Široka možnost uporabe
  • Učinkovitost in fleksibilnost
  • Razrez lesa in drugih materialov
  • Optimalni izkoristek lesa
  • Posluževanje z le enim delavcem
  • Hitrejša menjava žaginih listov
  • Enostavna uporaba
  • Visoka varnost
  • Inovativen dizajn

Kratek opis

Univerzalna krožna žaga FlexiRip omogoča poleg razžagovanja masivnega lesa tudi razrez drugih materialov, npr. plastike, aluminija in raznovrstnih plošč. Je povsem univerzalna žaga, ki lahko reže vzdolžno, prečno, diagonalno, poševno...

Univerzalna krožna žaga FlexiRip je po dolžini rezanja in uporabni širini prilagojena vašim potrebam. Posluževanje je enostavno: obdelovanec položite na mizo in naravnate, s pritiskom na nožni pedal pa sprostite rez! S sprostitvijo pedala se žagin list zopet spusti pod mizo in gre nazaj na štartno pozicijo. Pomik žaginega lista je brezstopenjsko nastavljiv od 1 – 80 m/min.

Odličen sistem pogona žagnega agregata

Odličen sistem pogona žagnega agregata

Sistem pomika univerzalne krožne žage je optimiran na še višjo kakovost razžagovanja. Pomik žagnega agregata je voden s pomočjo stranskih koles na kaljenih in brušenih vodilih. Le te nimajo nikakršne obrabe in zagotavljajo doživljenjsko funcijo. Pri previsokem uporu žaganja pa se avtomatsko vklopi anti-blokirni sistem žagalnega agregata. Ta koncept zagotavlja visoko natančnost razreza v območju desetinke milimetra. Vse skupaj se dogaja ob najvišji možni varnosti.

Natančen pozicionirni prislon

Natančen pozicionirni prislon

Pozicioniranje prislona je izvedeno s krogličnimi navojnimi vreteni. To zagotavlja nemoteno, tekočo in optimalno dimenzijsko natančnost tudi pri težjih obdelovancih. Ergonomično nameščeni Joysticki in uporabniku prijazen velik digitalni prikazovalnik olajšajo delo upravljalcu stroja in preprečujejo utrujenost.

Praktična vhodna miza

Praktična vhodna miza

Vhodna miza se sestoji iz posebnega umetnega materiala, ki je izredno vzdržljiv in odporen proti obrabi. Omogoča enostaven pomik in poravnavo težjih obdelovancev.  Elementi vhodne mize so s strani prizmatične oblike. To nam omogoča vstavljanje krogličnih podlog na bilo katerem mestu. Celotna kombinacija pa poskrbi za udoben razrez različnih obdelovancev (razrez nerobljenih desk, tankih lamel, razrez krivih desk, plošč, lepljenih plošč itd.) na kateremkoli delu mize.

FlexiCut

FlexiCut

Univerzalna krožna žaga FlexiRip: možna je prigraditev podmiznega čelilnika, kar naredi FlexiRip pravi center za razrez.

StripLock

StripLock

Avtomatska zapora rezalne reže (patent Raimann) preprečuje vdor tankih letvic v stroj in odpravlja potrebo po ročnem odstranjevanju le-teh. To ustvarja znaten prihranek na času.

Vodoravni nosilec za fiksiranje obdelovancev

Vodoravni nosilec za fiksiranje obdelovancev

Vodoravni nosilec za fiksiranje obdelovancev zagotavlja varno pritrditev obdelovanca na mizo, tudi kadar le-ta ne leži v sredini.

Nosilec je možno opremiti tudi z lesenim vložkom in gumijasto prevleko, kar zagotavlja varen oprijem tudi pri rezanju ožjih obdelovancev.

Prečna miza

Prečna miza

Flexirip postane resnično univerzalen s prigrajeno prečno mizo. Le-ta služi prečnemu razrezu desk brez vsakršnih težav. Potrebno pa je prilagoditi prislon za širinski razrez z ustrezno »mostno konstrukcijo«. Posebej priporočljivo za manjše mizarske obrate.