Vakuumska prijemala za les in pohištveno industrijo Aero-lift

Vakuumska prijemala za les in pohištveno industrijo Aero-lift

Les se vse bolj uveljavlja kot dragocena in občutljiva surovina. Za manipulacijo lesa in lesenih izdelkov v trgovini, proizvodnji, pri avtomatizaciji procesov ali robotiki morajo biti vakuumski sistemi zanesljivi in prilagodljivi. Od nalaganja in polnjenja proizvodnih enot, manipulacije z lesenimi ploščami ali evro paletami, premikanja vratnih kril, stopnic ter drugih izdelkov do velikih montažnih masivnih elementov (CLT). Hitro, učinkoviti in prijazno do materiala z dvižnimi napravami Aero-lift.

OSB, MDF, iverne plošče

OSB, MDF, iverne plošče

Vakuumsko dvigalo s puhalom in vztrajnikom za prenos OSB, MDF in ivernih plošč ter drugih zrakoprepustnih materialov iz lesa. Funkcije naprave, kot so sesanje/sprostitev, obračanje in krmiljenje verižnega dvigala, se lahko izvajajo v dveh stopnjah na nadzorni plošči. Ventilator ima poseben vztrajnik, ki v primeru izpada električne energije nekaj časa zadrži obremenitev

Oplemenitene plošče

Oplemenitene plošče

Oplemenitene lesene plošče s težo do 160 kg lahko posameznik samostojno manipulira z vakuumskim dvigalom Aero-lift. Sistem omogoča hitro in enostavno vrtenje za 90° ali dvigovanje. Naprava se krmili s pomočjo ročaja na cevi.

Nakladanje vertikalnih žag

Nakladanje vertikalnih žag

Vakuumsko dvigalo Aero-lift je idealno za polnjene vertikalnih žag za razrez lesenih plošč. Enostavna ročna vrtljiva naprava na dvigalu omogoča, da se lesene plošče dvignejo in položijo na žago vodoravno ali navpično. Ploščo lahko vrtite za 90° s pomočjo vrtljive ročice

Deske, grede, plohi

Deske, grede, plohi

Prenos izjemno dolgih in težkih lesenih desk je bil vedno ena najtežjih operaciji v lesni industriji. Sistem Aero-timber pa omogoča, da tudi posameznik manipulira z večjimi elementi brez napora in poškodb.

Tramovi, križno lepljene plošče

Les je naravni material, ki se širi in krči. Med sušenjem in skladiščenjem prihaja do deformacij, ki omogočajo uporabo standardnih vakuumskih sistemov. Aero-lift nudi sistemsko rešitev z več ozkimi vzmetenimi sesalnimi glavami, ki omogočajo optimalno prileganje ne glede na deformacijo.

Manipulacija / rotacija lesenih elementov

Manipulacija / rotacija lesenih elementov

Zmogljiv motor in velike sesalne plošče omogočajo rokovanje z lesenimi elementi dolžine do 13 m in teže 1.800 kg. Varnostni sistem za nadzorom vakuuma in energije v kombinacij z rezervno baterijo zagotavlja varno ravnanje.

Pohištvo, polizdelki ter stopnišča in stopnice

Leseno pohištvo ter razni polizdelki iz lesa so polni utorov, izvrtin in neravnin, kar otežuje sesanje z vakuumskim dvigalom. Rešitev: vakuumsko dvigalo s površinskim prijemalom. Ventili, vgrajeni v vakuumsko prijemalo, se zaprejo, ko niso v uporabi.