Weinig UniRip 310 Weinig

Večlistna krožna žaga Weinig UniRip 310

Kratek opis

Večlistna krožna žaga UniRip 310 je vstopni model Weinigov strojev za širinski razrez in je idealna za manjše in srednje velike obrtnike. Zanjo je značilna robustna oblika in je enostavna za uporabo.
S prepustno širino 650 mm, maksimalnim razmakom med žaginimi listi 310 mm in višino žaganja 110 mm zagotavlja visoko učinkovitost za vsem dosegljivo ceno.
Z novim Weinigovim patentiranim sistemom Quickfix omogoča najkrajše čase prerazporeditve žaginih listov.

Quickfix

Quickfix: hitro nastavljanje žaginih listov brez dodatnega orodja

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vse je opravljeno v najkrajšem času: hidravlično vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.

Prizmatična vodila

Prizmatična vodila

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen izkoristek lesa, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige.

Zaprta veriga

Zaprta veriga

Zaprta veriga na prizmatičnih vodilih zagotavlja precizno vodenje in posledično precizen rez, iveri pa se ne morejo zatakniti med posamezne člene.

Ta posebnost pri Weinigovih večlistnih žagah znatno prispeva k visoki zanesljivosti in varnosti strojev.

SafetyPlus

SafetyPlus

SafetyPlus: maksimalna varnost pri delu

SafetyPlus zagotavlja maksimalno varnost pri razžagovanju z večlistnimi krožnimi žagami. Patentirani zaščitni sistem iz kevlarja in poliuretana nadgrajuje obstoječe zaporne kline pred povratnimi udarci. Nevarno področje je tako optimalno zaprto.

Pritisna plošča

Pritisna plošča pritisne obdelovanec tam, kjer je to najbolj potrebno – v področju razžagovanja. Optimalno kvaliteto razreza lahko dosežete samo z uporabo pritisne plošče. Prav tako je pritisna plošča nepogrešljiva pri rezanju tanjših letvic.

Laser

Z laserjem vidite različne možnosti razreza.

Spikesi

Spikesi

Varnost  je pri Weinigu vedno na prvem mestu. Večlistne krožne žage imajo lahko na verigi vgrajene spikese (špice), ki stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

Rezultat je izjemna ravnost reza (lepilni spoj), dolga življenjska doba žaginih listov in možnost uporabe tanjših žaginih listov.