Weinig ProfiRip 340 Weinig

Večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip 340

Ključne prednosti stroja

Weinig ProfiRip 340 – večlistna krožna žaga z do 3 pomičnimi žaginimi listi za optimalen razrez lesa

  • Optimalna kakovost razreza
  • Do 3 pomični žagini listi
  • Kratki časi nastavitev
  • Quickfix
  • Robustna konstrukcija
  • Visoka zanesljivost
  • Dolga življenjska doba

Kratek opis

V standardni izvedbi dobro opremljena industrijska večlistna žaga, z mnogimi inteligentnimi rešitvami. Robustna konstrukcija in masiven pogonski sistem dajeta večlistni krožni žagi osnovo za najboljše možno vodenje desk in s tem najboljše rezultate žaganja. Z uporabo specialnih žaginih listov pri razrezu dobimo izjemno ravnost reza (lepilni spoj), kar pomeni, da lahko razžagane letve takoj zatem zlepimo. Serija ProfiRip omogoča razžagovanje izredno težkih obdelovancev, prav tako pa tudi tolerance v debelini vhodnih materialov ne predstavljajo nobenega problema.

Quickfix

Quickfix

Quickfix: hitro nastavljanje žaginih listov brez dodatnega orodja

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vse je opravljeno v najkrajšem času: hidravlično vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.


Do 3 pomični žagini listi

Do 3 pomični žagini listi

Premični žagini listi: brezmejna fleksibilnost

Spreminjajoče se širine desk, različne kakovosti lesa in napake v lesu z le fiksnimi žaginimi listi povprečno kar 8% manjši izkoristek lesa. Tehnologija pomičnih žaginih listov RaimannLine nasprotno poskrbi za racionalen izkoristek surovine.

S tako optimiziranim izkoristkom lesa odločilno zmanjšate vaše stroške materiala in skladiščenja. Kajti optimiranje razreza lesa pomeni minimiziranje stroškov.

Skoraj neomejene možnosti kombiniranja fiksnih in pomičnih žaginih listov polega tega odločilno povečajo fleksibilnost vaše proizvodnje in omogočajo just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Prizmatična vodila

Prizmatična vodila

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen izkoristek lesa, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige.

Rip-Assist – avtomatsko optimiranje širinskega razreza

Rip-Assist – avtomatsko optimiranje širinskega razreza

Tako enostavno kot z RipAssist programom za optimiranje še nikoli niste dobili boljši izkoristek vaše surovine:

  1. Desko poravnate na laserski žarek, ki kaže pozicijo nultega žaginega lista
  2. Z Joystickom markirate širino deske in potrdite
  3. Konec!

RipAssist avtomatsko izračuna najbolj optimalen razrez deske ter ustrezno pozicionira pomične žagine liste. S pomočjo laserskih žarkov, ki so vidni na deski, delavec nadzira rezultat ter po potrebi predlagano rešitev korigira preko joysticka ali zaslona na dotik.

TimberMax 5.0

TimberMax 5.0

Program TimberMax na večlistni krožni žagi še nadgrajuje zmožnosti programa RipAssist. Poleg čistega optimiranja po širini omogoča še optimiranje po kvaliteti, ceni in po številu kosov. TimberMax zajema vse podatke o proizvodnji in tako vodi celotno statistiko razreza ter kontrolo dobavitelja surovine.

SpeedControl

SpeedControl

Ob preobremenitvi glavnega motorja se hitrost pomika avtomatsko zniža na prednastavljeno vrednost.

ROTO krtača na izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih. Zagotavlja vzdržljivo funkcionalnost verige in precizno vodenje obdelovancev.