Weinig ProfiRip 610 Weinig

Večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip 610

Ključne prednosti stroja

Weinig ProfiRip 610 – večlistna krožna žaga z do 6 pomičnimi žaginimi listi za optimalen razrez lesa

  • Optimalna kakovost razreza
  • Do 6 pomičnih žaginih listov
  • Kratki časi nastavitev
  • Visoko področje zmogljivosti
  • Široka možnost uporabe
  • Robustna konstrukcija
  • Dolga življenjska doba

Kratek opis

Weinig ProfiRip 610 – večlistna krožna žaga za najvišje zahteve moderne proizvodnje. Idealna večlistna krožna žaga za uporabo v področju žaganja obdelovancev do 140 mm debeline. Širina razžagovanja v enem prehodu znaša 610 mm. Z do 6 pomičnimi listi zagotavljajo te večlistne krožne žage največjo fleksibilnost in izkoristek, s hitrostjo pomika do 80 m/min pa največjo zmogljivost in produktivnost.

Do 6 pomičnih žaginih listov

Do 6 pomičnih žaginih listov

Premični žagini listi: brezmejna fleksibilnost

Spreminjajoče se širine desk, različne kakovosti lesa in napake v lesu z le fiksnimi žaginimi listi povprečno kar 8% manjši izkoristek lesa. Tehnologija pomičnih žaginih listov RaimannLine nasprotno poskrbi za racionalen izkoristek surovine.

S tako optimiziranim izkoristkom lesa odločilno zmanjšate vaše stroške materiala in skladiščenja. Kajti optimiranje razreza lesa pomeni minimiziranje stroškov.

Skoraj neomejene možnosti kombiniranja fiksnih in pomičnih žaginih listov polega tega odločilno povečajo fleksibilnost vaše proizvodnje in omogočajo just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Prizmatična vodila

Prizmatična vodila

Zanesljiv transport desk je odločilen predpogoj za optimalen izkoristek lesa, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige.

SafetyPlus

SafetyPlus

SafetyPlus: maksimalna varnost pri delu

SafetyPlus zagotavlja maksimalno varnost pri razžagovanju z večlistnimi krožnimi žagami. Patentirani zaščitni sistem iz kevlarja in poliuretana nadgrajuje obstoječe kovinske zaporne kline pred povratnimi udarci. Področje razžagovanja je tako popolnoma zaprto.

TimberMax 5.0

TimberMax 5.0

Program TimberMax na večlistni krožni žagi še nadgrajuje zmožnosti programa RipAssist. Poleg čistega optimiranja po širini omogoča še optimiranje po kvaliteti, po ceni in po številu kosov. TimberMax zajema vse podatke o proizvodnji in tako vodi celotno statistiko razreza, kar omogoča tudi kontrolo dobavitelja surovine.

ROTO krtača na izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih. Zagotavlja vzdržljivo funkcionalnost verige in precizno vodenje obdelovancev.

Spikesi

Spikesi

Varnost  je pri Weinigu vedno na prvem mestu. Večlistne krožne žage imajo lahko na verigi vgrajene spikese (špice), ki stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

Poleg tega zagotavljajo izjemno raven rez (lepilni spoj), dolgo življenjsko dobo žaginih listov ter možnost uporabe tanjših žaginih listov.

Rezultat je izjemna ravnost reza, dolga življenjska doba žaginih listov in možnost uporabe tanjših žaginih listov.