Weinig VarioRip 310 Weinig

Večlistna krožna žaga Weinig VarioRip 310

Ključne prednosti

 • Optimalna kakovost razreza
 • Možnost takojšnjega širinskega lepljenja razrezanih elementov
 • Visoka učinkovitost in gospodarnost
 • Do 2 pomično nastavljiva žagina lista
 • Fleksibilne možnosti uporabe
 • Quickfix
 • Izjemen komfort pri upravljanju
 • Robustna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo
 • Maksimalna varnost pri delu

Kratek opis

Večlistna krožna žaga VarioRip 310 predstavlja vstop na področje optimiranja širinskega razreza. Kot pravi center za optimirani širinski razrez ima lahko do 2 pomična lista, ki ju v tem primeru krmili program RipAssist. Le-ta izračuna najoptimalnejši razpored razreza (z maksimalnim izkoristkom razreza) glede na širine, ki jih imate vpisane v krojni listi. Maksimalna višina rezanja je 110 mm, hitrost pomika pa do 35 m/min.
Krožna žaga VarioRip 310 zagotavlja zanesljivo dolgotrajno delovanje z izvrstno kvaliteto žaganja.

Do 2 pomično nastavljiva žagina lista

Do 2 pomično nastavljiva žagina lista

Avtomatsko nastavljivi žagini listi vam zagotavljajo maksimalno fleksibilnost pri razrezu. Z enim ali dvema pomičnima listoma lahko vašo žago VarioRip individualno prilagodite vsaki deski. Na ta način lahko torej proizvajate samo tisto, kar resnično potrebujete med proizvodnjo. To vam omogoča just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Quickfix

Quickfix

Quickfix: hitro nastavljanje žaginih listov brez orodja

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage za les.

Vse je opravljeno v izredno kratkem času: hidravlično vpete žagine liste lahko enostavno sprostite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete po žagalni osi in zategnete matico. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.


Prizmatična vodila

Prizmatična vodila

Zanesljiv transport desk je odločilen predpogoj za optimalen izkoristek lesa, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige.

Zaprta veriga

Zaprta veriga

Popolnoma zaprta veriga – tudi na pregibih na prizmatičnih vodilih preprečuje vdor tujkov med člene verige.

Ta posebnost pri Weinigovih večlistnih žagah znatno prispeva k visoki zanesljivosti in varnosti strojev.

SafetyPlus

SafetyPlus

SafetyPlus: maksimalna varnost pri delu

SafetyPlus zagotavlja maksimalno varnost pri razžagovanju z večlistnimi krožnimi žagami. Patentirani zaščitni sistem iz kevlarja in poliuretana nadgrajuje obstoječe kovinske zaporne kline pred povratnimi udarci. Področje razžagovanja je tako popolnoma zaprto.

Pomični žagini listi: brezmejna fleksibilnost

S fiksnim razporedom žaginih listov imamo slab izkoristek. Tehnologija pomičnih žaginih listov RaimannLine nasprotno poskrbi za racionalen izkoristek surovine. Z enim ali dvema pomičnima listoma lahko vašo žago VarioRip individualno prilagodite vsaki deski. Z uporabo samo enega pomičnega lista se izkoristek v povprečju poviša za 8%, z uporabo dveh pa v povprečju za 11%.

S tako optimiranim izkoristkom lesa odločilno zmanjšate vaše stroške materiala in skladiščenja. Kajti optimiranje razreza lesa pomeni minimiziranje stroškov.

Skoraj neomejene možnosti kombiniranja fiksnih in pomičnih žaginih listov polega tega odločilno povečajo fleksibilnost vaše proizvodnje in omogočajo just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Rip-Assist – avtomatsko optimiranje širinskega razreza

Rip-Assist – avtomatsko optimiranje širinskega razreza

Tako enostavno kot z RipAssist programom za optimiranje še nikoli niste dobili boljši izkoristek vaše surovine:

 1. Desko poravnate na laserski žarek, ki kaže pozicijo nultega žaginega lista
 2. Z Joystickom markirate širino deske in potrdite
 3. Konec!

RipAssist avtomatsko izračuna najbolj optimalen razrez deske ter ustrezno pozicionira pomične žagine liste. S pomočjo laserskih žarkov, ki so vidni na deski, delavec nadzira rezultat ter po potrebi predlagano rešitev korigira preko joysticka ali zaslona na dotik.

Laser

Z laserjem vidite različne možnosti razreza.

Spikesi

Spikesi

Varnost  je pri Weinigu vedno na prvem mestu. Večlistne krožne žage imajo lahko na verigi vgrajene spikese (špice), ki stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

Poleg tega zagotavljajo izjemno raven rez (lepilni spoj), dolgo življenjsko dobo žaginih listov ter možnost uporabe tanjših žaginih listov.

SpeedControl

SpeedControl

Ob preobremenitvi glavnega motorja se hitrost pomika avtomatsko zniža na prednastavljeno vrednost.

ROTO krtača na izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih. Zagotavlja vzdržljivo funkcionalnost verige in precizno vodenje obdelovancev.