Stroji za obdelavo lesa

Stroji za obdelavo lesa vrhunske kvalitete so v podjetju Intercet temelj ponudbe, pohvalimo pa se lahko z več kot 30-letno tradicijo na tem področju. Z našim znanjem in izkušnjami lahko predlagamo rešitve, ki našim strankam zagotovijo konkurenčno prednost – naj si gre za večjo fleksibilnost, boljšo kvaliteto produktov in storitev ali boljšo produktivnost. Z stroji za obdelavo lesa iz našega programa pokrivamo skoraj vsa področja predelave oziroma obdelave masivnega lesa, kakor tudi površinske obdelave masivnega lesa ter ostalih lesnih materialov.

Če vas zanimajo vrhunski stroji za obdelavo lesa, zagotovo veste, kaj v svetu tovrstnih naprav pomeni Weinig. Nemško podjetje z več kot 100-letno zgodovino namreč spada med vodilne proizvajalce v segmentu, svoje naprave pa ponuja skorajda povsod po svetu. Weinigovi izdelki so poznani po inženirsko izpopolnjenih in gospodarsko optimalnih tehničnih rešitvah, nepremagljivi kakovosti in seveda inovacijah, ki narekujejo razvoj naprednih tehnologij v celotni branži. 


Skobeljni stroji Weinig: spoj vodilne kakovosti in inovativnih tehnologij 

Vse te odlike v sebi združujejo tudi najnovejši skobeljni stroji Weinig. Gre za naprave, ki tudi v manjših in srednje velikih obratih znatno olajšajo obdelavo lesa, saj pripomorejo k preprostejšemu, hitrejšemu, natančnejšemu in varnejšemu delovnemu procesu, s tem pa igrajo ključno vlogo tudi pri optimizaciji stroškov. Eno od uspešnic v tem segmentu predstavlja štiristranski skobeljni stroj Weinig CUBE, ki je pred desetimi leti na tržišču povzročil pravo revolucijo. Z njegovo pomočjo je namreč obdelovanca že v enem prehodu mogoče štiristransko poskobljati, tako da debelinka in poravnalka nista več potrebni. Obenem je končni rezultat mnogo preciznejši kot pri tradicionalnih rešitvah. 

Skobeljni stroji Weinig so na voljo v številnih izvedenkah, od preprostejših do modelov serije Powermat, ki so s svojo zmogljivostjo in popolno prilagodljivostjo primerni tudi za večje industrijske obrate. Naprave odlikujeta intuitivno opravljanje ter povsem enostaven in sistem menjave skobeljnih nožev EasyLock, ki prispeva k še večji učinkovitosti dela. 

Oglejte si našo bogato ponudbo skobeljnih strojev in poiščite najprimernejšo rešitev za svoj obrat! Mnoge modele lahko v živo preizkusite tudi v našem showroomu v Šenčurju, kjer se o kakovosti tehnologije lahko prepričate sami. 


Večlistne krožne žage Weinig: popolna kombinacija kakovosti in inovacij

Pri širinskem razrezu lesa igra ključno vlogo za boljši izkoristek (in s tem manjše stroške) pri razrezu več faktorjev, med najbolj pomembnimi pa sta število pomičnih listov in programska podpora optimiranju razreza. Večlistne krožne žage Weinig so pri tem najbolje opremljene, saj s svojim proizvodnim programov pokrijejo razpon od najbolj enostavnih rešitev za obrtniške delavnice, kot je npr. večlistna krožna žaga Unirip 310, pa vse do sodobnih, programsko podprtih centrov za širinski razrez lesa, ki se največkrat uporabljajo v industrijskih obratih. Tu je paradni konj večlistna žaga ProfiRip 340, ki z do 3 pomičnimi listi nudi najboljše razmerje med ceno in dodano vrednostjo pri širinskem razrezu. 

Inovativne rešitve večlistnih krožnih žag Weinig se začnejo zagotovo pri varnosti, saj vse izvedbe s Safety Plus zaščito proti povratnim udarcem poskrbijo za najvišjo varnost posluževalcev. Inovacije pa se ne končajo le pri varnosti. S sistemom Quickfix omogočajo hitro nastavitev fiksnih žaginih listov brez distančnih obročev, z vlečno verigo iz gusa in prizmatičnimi vodili zagotavljajo popolnoma ravno vodenje deske skozi stroj, s spikesi na verigi skrbijo za dodatno stabilizacijo deske v stroju (in pod določenimi pogoji možnost direktnega širinskega lepljenja po širinskem razrezu - brez skobljanja!).

Naša široka paleta večlistnih krožnih žag zagotovo skriva tudi najboljšo rešitev za vašo proizvodnjo. Kar nekaj modelov pa lahko tudi preizkusite v našem razstavnem prostoru v Šenčurju pri Kranju!


Avtomatski optimirni čelilniki WeinigStroji za dolžinsko spajanje lesa Weinig


Stiskalnice za širinsko lepljenje Weinig


Kontaktne brusilke 


Optimizacija odsesovalnih sistemov Energy Save System zagotavljajo znaten prihranek energije in zmanjšanje izpusta CO2

Šolanje uporabnikov za delo na lesnoobdelovalnih strojih