Stroji za obdelavo lesa

Stroji za obdelavo lesa vrhunske kvalitete so v podjetju Intercet temelj ponudbe, pohvalimo pa se lahko z več kot 30-letno tradicijo na tem področju. S svojim znanjem in izkušnjami lahko predlagamo rešitve, ki našim strankam zagotovijo konkurenčno prednost –  pa naj gre za večjo fleksibilnost, boljšo kvaliteto produktov in storitev ali višjo produktivnost. Modeli naprav iz našega programa pokrivajo skoraj vsa področja predelave oziroma obdelave masivnega lesa, omogočajo pa tudi površinsko obdelavo masivnega lesa ter ostalih lesnih materialov.

Če vas zanimajo vrhunski lesnoobdelovalni stroji, zagotovo veste, kaj v svetu tovrstnih naprav pomeni Weinig. Nemško podjetje z več kot 100-letno zgodovino namreč spada med vodilne proizvajalce v tem segmentu, svoje naprave pa ponuja skorajda povsod po svetu. Weinigovi izdelki so poznani po inženirsko izpopolnjenih in gospodarsko optimalnih tehničnih rešitvah, nepremagljivi kakovosti in seveda inovacijah, ki narekujejo razvoj naprednih tehnologij v celotni branži. 


Skobeljni stroji Weinig: spoj vodilne kakovosti in inovativnih tehnologij 

Vse te odlike v sebi združujejo tudi najnovejši skobeljni stroji Weinig. Tovrstni stroji za obdelavo lesa tudi v manjših in srednje velikih obratih znatno olajšajo proizvodnjo, saj pripomorejo k preprostejšemu, hitrejšemu, natančnejšemu in varnejšemu delovnemu procesu, s tem pa igrajo ključno vlogo tudi pri optimizaciji stroškov. Eno od uspešnic v tem segmentu predstavlja štiristranski skobeljni stroj Weinig CUBE, ki je pred desetimi leti na tržišču povzročil pravo revolucijo. Z njegovo pomočjo je namreč obdelovanca že v enem prehodu mogoče štiristransko poskobljati, tako da debelinka in poravnalka nista več potrebni. Obenem je končni rezultat mnogo preciznejši kot pri tradicionalnih rešitvah. 

Skobeljni stroji Weinig so na voljo v številnih izvedenkah, od preprostejših do modelov serije Powermat, ki so s svojo zmogljivostjo in popolno prilagodljivostjo primerni tudi za večje industrijske obrate. Naprave odlikujeta intuitivno opravljanje ter povsem enostaven in sistem menjave skobeljnih nožev EasyLock, ki prispeva k še večji učinkovitosti dela. 

Oglejte si našo bogato ponudbo skobeljnih strojev in poiščite najprimernejšo rešitev za svoj obrat! Mnoge modele lahko v živo preizkusite tudi v našem showroomu v Šenčurju, kjer se o kakovosti tehnologije lahko prepričate sami. 


Skobeljni stroji Weinig: spoj vodilne kakovosti in inovativnih tehnologij


Večlistne krožne žage Weinig: popolna kombinacija kakovosti in inovacij

Pri širinskem razrezu lesa igra ključno vlogo za boljši izkoristek (in s tem manjše stroške) pri razrezu več faktorjev, med najbolj pomembnimi pa sta število pomičnih listov in programska podpora optimiranju razreza. Večlistne krožne žage Weinig so pri tem najbolje opremljene, saj s svojim proizvodnim programov pokrijejo razpon od najbolj enostavnih rešitev za obrtniške delavnice, kot je npr. večlistna krožna žaga Unirip 310, pa vse do sodobnih, programsko podprtih centrov za širinski razrez lesa, ki se največkrat uporabljajo v industrijskih obratih. Paradni konj med lesnoobdelovalnimi stroji v tem razredu je večlistna žaga ProfiRip 340, ki z do 3 pomičnimi listi nudi najboljše razmerje med ceno in dodano vrednostjo pri širinskem razrezu. 

Inovativne rešitve večlistnih krožnih žag Weinig se začnejo zagotovo pri varnosti, saj vse izvedbe s Safety Plus zaščito proti povratnim udarcem poskrbijo za najvišjo varnost posluževalcev. Inovacije pa se ne končajo le pri varnosti. S sistemom Quickfix omogočajo hitro nastavitev fiksnih žaginih listov brez distančnih obročev, z vlečno verigo iz gusa in prizmatičnimi vodili zagotavljajo popolnoma ravno vodenje deske skozi stroj, s spikesi na verigi skrbijo za dodatno stabilizacijo deske v stroju (in pod določenimi pogoji možnost direktnega širinskega lepljenja po širinskem razrezu - brez skobljanja!).

Naša široka paleta večlistnih krožnih žag zagotovo skriva tudi najboljšo rešitev za vašo proizvodnjo. Kar nekaj modelov pa lahko tudi preizkusite v našem razstavnem prostoru v Šenčurju pri Kranju!


Večlistne krožne žage Weinig: popolna kombinacija kakovosti in inovacij


Avtomatski optimirni čelilniki Weinig: najnatančnejši razrez lesa z maksimalnim izkoristkom

Dolžinski razrez lesa v modernih obratih poteka s pomočjo  optimirnih čelilnikov, ki skrbijo za maksimalen izkoristek lesa in s tem največjo dodano vrednost. Avtomatski optimirni čelilniki Weinig pri tem poskrbijo za vse detajle - polno optimiranje skrbi za optimiranje celotne dolžine letve naenkrat, krmilnik OptiCom zagotavlja najbolj enostavno uporabo, hiter vnos krojnih list in transparenten pregled nad razrezanimi elementi. 

Za razrez manjših količin je najbolj primeren optimirni čelilnik s potisno roko, ki omogoča tudi razrez večjih presekov ali celo paketov obdelovancev. Optimirni čelilnik Weinig OptiCut S50+ je vstopni model, ki se povsem prilagodi kupcu in ga je možno modularno nadgraditi tudi za večje zmogljivosti. Za večje zmogljivosti pa je najbolj primeren pretočni optimirni čelilnik, kjer dovod v stroj poteka s pomočjo transportnega traku - pri tem različne možnosti in zmogljivosti segajo od modela OptiCut 200, pa vse do optimirnega čelilnika OptiCut 450 Quantum, ki se ponaša s svetovnim rekordom 540 rezov na minuto.

Tudi lesnoobdelovalni stroji za dolžinski razrez vas čakajo v našem razstavnem salonu, kjer vam jih z veseljem razkažemo ter skupaj z vami poiščemo optimalno rešitev za vaš obrat. 


Avtomatski optimirni čelilniki Weinig: najnatančnejši razrez lesa z maksimalnim izkoristkom


Stroji za dolžinsko spajanje lesa Weinig: visoka učinkovitost in nepremagljiva nemška kakovost

Za vrhunski spoj so potrebni vrhunski stroji za obdelavo - Weinigovi stroji za dolžinsko spajanje lesa zagotavljajo nepremagljivo kakovost spajanja, kjer ni potrebne naknadne dodelave, kot je npr. kitanje površine ipd. Naj gre za proizvodnjo masivnih lesenih plošč, okenskih lepljencev ali konstrukcijskega lesa - z Weinigovo široko paleto spajalcev za vse zmogljivostne razrede boste našli rešitve, ki vam zagotavljajo največji prihranek pri lesu in s tem najvišjo dodano vrednost. Spajajo se lahko že elementi od 150 mm dalje.

Pri spajanju kratkih elementov se je v vstopnem razredu zmogljivosti v zadnjih letih uveljavil stroj za dolžinsko spajanje Weinig ProfiJoint, ki ima odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo, izdeluje pa lahko tako ležeči, kot pokončni spoj.  Preko ostalih modelov pa vse do najbolj zmogljivih pretočnih linij za dolžinsko spajanje na svetu, kot je npr. dolžinski spajalec Weinig HS 200. Z različnimi opcijami, kot je npr. nadzor oblepljenosti elementov in nadzor kakovosti lesa, zagotavlja maksimalno dobičkonosno proizvodnjo masivnih plošč.


Stroji za dolžinsko spajanje lesa Weinig: visoka učinkovitost in nepremagljiva nemška kakovost


Stiskalnice za širinsko lepljenje Weinig: maksimalni izkoristek lesa, hitro utrjevanje lepila in fleksibilna proizvodnja 

Weinig stiskalnice za širinsko lepljenje lesa se uporabljajo v proizvodnji masivnih plošč, stopnic, masivnega pohištva, okenskih lepljencev in konstrukcijskega lesa. S svojimi inovativnimi rešitvami zagotavljajo minimalne zamike med posamičnimi lamelami (in s tem prihranek lesa), hitro utrjevanje lepila (možnost nadaljnje obdelave zlepljenih plošč takoj po izhodu iz stiskalnice) in fleksibilno proizvodnjo od serije 1 naprej.

Najnaprednejši lesnoobdelovalni stroj v tem segmentu predstavlja stiskalnica za širinsko lepljenje Weinig ProfiPress L II generacije. Kompaktna izvedba stiskalnice je predvsem uporabna v manjših in srednje velikih obratih, hkrati pa omogoča visoka produktivnost, enostavno upravljanje in veliko fleksibilnost - vse seveda pri najvišji kakovosti lepljenja. Modela Weinig ProfiPress T in ProfiPress C sta namenjena specifičnim področjem uporabe in izjemno velike proizvodne kapacitete. 


Stiskalnice za širinsko lepljenje Weinig: maksimalni izkoristek lesa, hitro utrjevanje lepila in fleksibilna proizvodnja


Optimizacija odsesovalnih sistemov Energy Save System: znaten prihranek energije in zmanjšanje izpusta CO2

Energetska učinkovitost in čim manjša obremenitev okolja sta postala predpogoj za trajnostno naravnana proizvodna podjetja. Poraba električne energije sistemov za odsesovanje v lesnoobdelovalnih podjetjih v povprečju predstavlja približno 40 % vseh stroškov za električno energijo. Inteligenten, patentiran sistem za optimizacijo odsesovanja DESA nudi prihranek električne energije (v povprečju 67 % energije za odsesovanje), zmanjša izpust CO2 (v povprečju za 46 %) in vam omogoča kontrolo nad sistemom 24/7, kjerkoli ste. Hkrati pa infrastruktura sistema omogoča uporabo sistemov za avtomatizacijo poslovnih procesov (ERP) in implementacijo sistema pametne tovarne ESS-MIMO®. Tako svoje vrhunske stroje za obdelavo lesa združimo z rešitvijo, ki prinaša še več varnosti in okoljsko naravnanost. 


Optimizacija odsesovalnih sistemov Energy Save System: znaten prihranek energije in zmanjšanje izpusta CO2


Celovita storitev pri izbiri, učinkoviti uporabi in vzdrževanju najboljšega lesnoobdelovalnega stroja 

V podjetju Intercet skrbimo za celovito storitev pri izbiri strojev za obdelavo lesa - nudimo vam svetovanje, projektiranje, strokovni zagon in šolanje uporabnikov za delo na stroju ter servisno podporo z originalnimi rezervnimi deli. Tako z nakupom ne pridobite le vrhunskega stroja, ki vam bo dolga leta s pridom služil ter olajšal proizvodnjo, temveč tudi zvestega partnerja za nenehno podporo. 


Šolanje uporabnikov za delo na lesnoobdelovalnih strojih