Prodajni program

Stroji za obdelavo lesa vrhunske kakovosti so že od ustanovitve podjetja Intercet d.o.o. osnova našega delovanja. Zavedamo se, da je za vrhunske rezultate potrebna tudi vrhunska oprema, zato sodelujemo le s podjetji, ki so vodilni vsak na svojem področju obdelave lesa in lesnih materialov.

Seveda pa so vrhunski stroji za obdelavo lesa le del našega delovanja – do reševanja problemov v različnih proizvodnjah pristopimo celostno in našim strankam ponudimo rešitve, ki omogočajo večjo učinkovitost, kakovost in prilagodljivost, s tem pa tudi večjo konkurenčnost in poslovno uspešnost.

Za stroje za obdelavo lesa iz našega prodajnega programa zagotavljamo tudi šolanje uporabnikov za delo s stroji in hiter ter kvaliteten servis in vzdrževanje. Imamo lastno servisno službo, izšolano pri proizvajalcih strojne opreme, ki skrbi za navedeno podporo in kvalitetne servisne posege. Stremimo k hitrem odzivnem času, saj se zavedamo, da je v proizvodnji pomemben vsak trenutek nedelovanja stroja.


Skobeljni stroji

Skobeljni stroji

Skobljanje s stroji Weinig. Izbira za profesionalce.

Skobeljni stroji Weinig so v razvoju vedno korak pred konkurenco. Gre za enega izmed vodilnih proizvajalcev strojev za obdelavo lesa, ki so na trgu so prisotni že več kot 100 let, njihovi lesnoobdelovalni stroji pa so uveljavljeni po celem svetu. Vrhunsko znanje in razvoj temeljita na dolgoletni tradiciji, uporabi najsodobnejše tehnologije in klasični nemški kakovosti. S svojim razvojem orjejo ledino na področju skobljanja in ostale profesionalne obdelave lesa. Prepričani smo, da na našem prostoru ni boljše ponudbe, to trditev pa podkrepi že več kot 150.000 prodanih strojev po svetu. Naj skobljanje postane užitek, izberite Weinig!

Žage

Žage

Tako v večjih kot manjših lesnopredelovalnih obratih sta razrez lesa in žaganje lesa ter hlodovine zagotovo ena bolj pomembnih faz procesa. Izbira prave žage zato igra ključno vlogo pri optimalnem izkoristku lesa in s tem povezanim večjim dobičkom. To velja predvsem v času, ko se cene kakovostnega lesa dražijo, razpoložljive surovine pa so omejene.

Nemška skupina Weinig je že desetletja sinonim za napredne tehnologije žag tako za splošno uporabo kot za specializirane procese.

Stroji za dolžinsko spajanje

Stroji za dolžinsko spajanje

Linije s stroji za dolžinsko spajanje se uporabljajo predvsem pri proizvodnji pohištvenih plošč ali ploščah za izdelavo kuhinjskih miz ter proizvodnji okenskih lepljencev.

Dolžinsko spajanje pomeni ekonomično uporabo kratkih elementov in obenem povišanje vrednosti produktov. Kratki elementi se s stroji za dolžinsko spajanje horizontalno in vertikalno spajajo v polne dolžine lesa, ki se lahko obdelajo v izdelke iz lepljenega lesa. To pomeni, da je dolžinsko spajanje najhitrejša pot do ustvarjanja višje dodane vrednosti. Najvišjo kvaliteto spoja pri dolžinskem spajanju lesa nesporno dosegajo Weinigove linije za spajanje.

Stroji za okna

Stroji za okna

Želite svojim kupcem ponuditi različne okenske sisteme različnih debelin, spomeniško varstvo, les/alu, …? Potem potrebujete veliko fleksibilnost, ki vam jo lahko omogočijo samo najsodobnejši stroji za izdelavo oken. Weinig vam pri tem nudi številne rešitve in potreben Know-How.

Ostalo

Ostalo

Naš širok prodajni program vključuje tudi vrsto ostalih rešitev in strojev za obdelavo lesa, vse od lepljenja, brušenja, profiliranja, ščetkanja in strukturiranja ter strojev za poliranje, lakiranje in visoki sijaj. Med drugim pa najdete tudi skenerje, obdelovalno ter vakuumsko orodje in industrijske robote – praktično vse, kar potrebujete v katerikoli fazi obdelave lesa znotraj vaše proizvodnje.

Digitalizacija

Digitalizacija

Proizvodnja 4.0, v kateri so podatki o delovanju proizvodnje ves čas na voljo za pregled, omogoča kvantne preskoke v optimizaciji delovanja proizvodnje. To se kaže predvsem v povečanju učinkovitosti, optimizaciji virov (tako strojnih kot človeških), zniževanju stroškov proizvodnje in s tem povečevanju dodane vrednosti. Pri tem imajo manjša in velika podjetja različne potrebe. V Intercetu smo razvili tako vstopne rešitve digitalizacije kot napredne rešitve za popoln integriran nadzor kompleksnih obratov. Na voljo sta dva osnovna pristopa: Aplikacija Intercet Strateg 4.0 omogoča osnoven pregled nad delovanjem stroja v izbranem časovnem obdobju. Na voljo je za stroje različnih proizvajalcev, saj za delovanje uporablja strojno opremo sistema DESA. Aplikacija Weinig APP Suite pa omogoča poglobljen nadzor nad številnimi parametri delovanja in učinkovitosti strojev proizvajalca Weinig. Podatke, pridobljene iz obeh sistemov, lahko integriramo v izbrani ERP sistem podjetja povsem po vaših željah.