DESA sistem za optimizacijo odsesovalnih sistemov (obstoječih ali novih)

Odsesovanje je ogromen porabnik električne energije. Podatki kažejo, da se kar 40 % električne energije v predelovalnih obratih porablja za odsesovanje. Ker klasični odsesovalni sistemi delujejo zelo neracionalno, je rešitev za problem inteligentni sistem DESA. Ta zagotavlja v povprečju 67 % prihranek električne energije, tudi na obstoječih sistemih. Kako? 

Menjava celotnega sistema odsesovanja za podjetje pomeni ogromno investicijo. Zato je DESA zasnovana tako, da uporablja obstoječo infrastrukturo odsesovanja, hkrati pa s pametnim sistemom detekcije delovanja posameznih strojev in odpiranjem/zapiranjem loput racionalizira delovanje. Popoln nadzor nad odsesovanjem tako tudi občutno zniža izpust CO2 podjetja, hkrati pa sistem zagotavlja največjo varnost pred eksplozijami in implozijami cevovodov ter prepreči nabiranje materiala v ceveh.


Sistem DESA je primeren za obrate:

  • Kjer se uporabljajo sistemi za industrijsko odsesovanje z močjo ventilatorja 15 kW na izmeno ali več.
  • Ki delujejo v industrijah, kjer prihaja do proizvodnje prahu, dima/meglice ali hlapov, npr. obdelava lesa, kovine in plastike, farmacija, varjenje, livarstvo, hrana in pijača ipd.
  • Ki želijo izboljšati sistem odsesovanja na obstoječih napravah.
  • Ki načrtujejo dodajanje novih proizvodnih strojev, pri tem pa ne želijo uvesti novega sistema za odsesovanje.

DESA sistem prav tako že uporablja potrebno strojno opremo, ki omogoča digitalizacijo in s tem vpogled v delovanje vaših strojev.


Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.