Ostalo

Naš širok prodajni program vključuje tudi vrsto ostalih rešitev in strojev za obdelavo lesa, vse od lepljenja, brušenja, profiliranja, ščetkanja in strukturiranja ter strojev za poliranje, lakiranje in visoki sijaj. Med drugim pa najdete tudi skenerje, obdelovalno ter vakuumsko orodje in industrijske robote – praktično vse, kar potrebujete v katerikoli fazi obdelave lesa znotraj vaše proizvodnje.

Stiskalnice za širinsko lepljenje

Stiskalnice za širinsko lepljenje

Lepljenje masivnega lesa se v vse večji meri uporablja v proizvodnji stopnic, masivnega pohištva, okenskih lepljencev in konstrukcijskega lesa. Weinigove stiskalnice zagotavljajo maksimalni izkoristek lesa (min. zamiki med lamelami), hitro utrjevanje lepila in fleksibilno proizvodnjo.

Skenerji

Skenerji

Skenerji so v modernih obratih osnovni del vsake visoko zmogljive linije za razrez lesa. Z vseh štirih strani bliskovito zajamejo vse relevantne podatke o lesu (grče, razpoke…) in te podatke posredujejo pri polni proizvodni hitrosti sledečim strojem - večlistni krožni žagi, optimirnemu čelilniku…

Kontaktne brusilke

Kontaktne brusilke

Kontaktne brusilke omogočajo kalibriranje masivnega lesa, brušenje lesa, furnirja ali laka, dodelavo do visokega sijaja ali strukturiranja površine s ščetkami. Naj gre za zahteve industrije, obrtnikov, proizvajalcev plošč ali proizvajalcev pohištva - pri nas boste našli ustrezno kontaktno brusilko za vaše potrebe.

Stroji za dvostransko profiliranje

Stroji za dvostransko profiliranje

Stroj za dvostransko profiliranje omogoča različne delovne postopke, kot npr. izdelavo utora in peresa, odrez na dolžino, pravokotni odrez ali odrez pod kotom... Obdelovati je možno različne materiale – masivni les, druge lesne materiale ipd.

Stroji za ščetkanje in strukturiranje

Stroji za ščetkanje in strukturiranje

Različne izvedbe strojev za ščetkanje in strukturiranje omogočajo različne končne obdelave vrat, pohištva, talnih oblog - od fino brušene površine, pa vse do grobih struktur, rustikalnega izgleda...

Stroji za poliranje laka in visoki sijaj

Stroji za poliranje laka in visoki sijaj

Stroji za poliranje laka in dodelavo do visokega sijaja omogočajo obdelavo z brusilnim papirjem finosti 1200 ali polirnimi koluti za zadnjo stopnjo dodelave na visoki sijaj. Stroji so dizajnirani tako, da element obdelajo iz veliko različnih kotov in tako izboljšajo končni rezultat.

Stroji za brušenje in merjenje orodja

Stroji za brušenje in merjenje orodja

Predstavljajo celotno periferijo okoli skobeljnega stroja, s katero lahko izdelate nov profil v istem dnevu, kot zanj dobite naročilo. Na računalniku izrišete profil, s CNC rezkarjem naredite profilne šablone, na Rondamatu izdelate in nabrusite profilne blankete, z OptiControlom izmerite orodje. Mere vnesete v krmilnik skobeljnega stroja in že ste pripravljeni na izdelavo novega profila!

Obdelovalno orodje

Obdelovalno orodje

Tudi najboljši lesnoobdelovalni stroj deluje le tako precizno, kot je obdelovalno orodje na njem. Weinig kot vodilni proizvajalec strojev za obdelavo lesa na svetu ve, o čem govori. Profitirajte s pomočjo »know-how«-a in se odločite za originalno orodje za skobljanje in profiliranje Weinig.

Vakuumska dvigala

Vakuumska dvigala

Vakuumska dvigala se uporabljajo kot pripomoček za dviganje težkih bremen in tako razbremenijo delavce, hkrati pa izboljšajo pretok materiala v proizvodnji. Uporabljajo se na mnogih področjih, v lesni industriji npr. za dviganje desk, nosilcev, plošč...

Roboti

Roboti

Industrijski roboti dobivajo na pomenu v lesni industriji. Uporabljajo se npr. za zlaganje spojenih lamel na linijah za dolžinsko spajanje, razrezanih letev za večlistno krožno žago ali razrezanih elementov za optimirnim čelilnikom, za dodajanje elementov v štiristranski skobeljni stroj, dodajanje ali odvzemanje velikih plošč na CNC-jih,...

Optimizacija odsesovalnih sistemov

Optimizacija odsesovalnih sistemov

Patentiran sistem DESA zagotavlja prihranek energije pri sistemih za odsesovanje in hkrati poskrbi za optimalno odsesovanje zraka. Industrijski odsesovalni sistemi se uporabljajo pri vseh proizvodnih procesih, kjer nastajajo prah, hlapi ali vonjave, kot npr. lesnoobdelovalna industrija, kovinska industrija, proizvodnja hrane in pijače, farmacevtska proizvodnja...

Rabljeni stroji

Rabljeni stroji

V naši ponudbi imamo občasno tudi rabljene lesnoobdelovalne stroje, ki še vedno dobro služijo svojemu namenu. Za podrobnosti nas pokličite.