Ostali stroji za obdelavo lesa

Naš širok prodajni program vključuje tudi vrsto ostalih rešitev in strojev za obdelavo lesa, vse od lepljenja, brušenja, profiliranja, ščetkanja in strukturiranja ter strojev za poliranje, lakiranje in visoki sijaj. Med drugim pa najdete tudi skenerje, obdelovalno ter vakuumsko orodje in industrijske robote – praktično vse, kar potrebujete v katerikoli fazi obdelave lesa znotraj vaše proizvodnje.


Stiskalnice za širinsko lepljenje

Stiskalnice za širinsko lepljenje

Lepljenje masivnega lesa se v vse večji meri uporablja v proizvodnji stopnic, masivnega pohištva, okenskih lepljencev in konstrukcijskega lesa. Weinigove stiskalnice zagotavljajo visoko kapaciteto (kratek čas stiskanja zaradi hitrega utrjevanja lepila), maksimalni izkoristek lesa (minimalni zamiki med lamelami) in fleksibilno proizvodnjo (za velikosti serij od 1 naprej). Širinsko lepljenje omogoča, da uporabite tudi les, ki bi ga sicer zavrgli.

Skenerji

Skenerji

Skenerji so v modernih obratih osnovni del vsake visoko zmogljive linije za razrez lesa. Z vseh štirih strani bliskovito zajamejo vse relevantne podatke o lesu (grče, razpoke…) in te podatke posredujejo pri polni proizvodni hitrosti sledečim strojem - večlistni krožni žagi, optimirnemu čelilniku…

Optimizacija odsesovalnih sistemov

Optimizacija odsesovalnih sistemov

Odsesovanje je ogromen porabnik električne energije. Podatki kažejo, da se kar 40 % električne energije v predelovalnih obratih porablja za odsesovanje. Ker klasični odsesovalni sistemi delujejo zelo neracionalno, je rešitev za problem inteligentni sistem DESA. Ta zagotavlja v povprečju 67 % prihranek električne energije, tudi na obstoječih sistemih. Kako? 

Kontaktne brusilke

Kontaktne brusilke

Kontaktne brusilke omogočajo kalibriranje masivnega lesa, brušenje lesa, furnirja ali laka, dodelavo do visokega sijaja ali strukturiranja površine s ščetkami. Naj gre za zahteve industrije, obrtnikov, proizvajalcev plošč ali proizvajalcev pohištva - pri nas boste našli ustrezno kontaktno brusilko za vaše potrebe.

Stroji za dvostransko profiliranje

Stroji za dvostransko profiliranje

Stroj za dvostransko profiliranje omogoča različne delovne postopke, kot npr. izdelavo utora in peresa, odrez na dolžino, pravokotni odrez ali odrez pod kotom... Obdelovati je možno različne materiale – masivni les, druge lesne materiale ipd.

Stroji za ščetkanje in strukturiranje

Stroji za ščetkanje in strukturiranje

Različne izvedbe strojev za ščetkanje in strukturiranje omogočajo različne končne obdelave vrat, pohištva, talnih oblog - od fino brušene površine, pa vse do grobih struktur, rustikalnega izgleda...

Stroji za poliranje laka in visoki sijaj

Stroji za poliranje laka in visoki sijaj

Stroji za poliranje laka in dodelavo do visokega sijaja omogočajo obdelavo z brusilnim papirjem finosti 1200 ali polirnimi koluti za zadnjo stopnjo dodelave na visoki sijaj. Stroji so dizajnirani tako, da element obdelajo iz veliko različnih kotov in tako izboljšajo končni rezultat.

Stroji za brušenje in merjenje orodja

Stroji za brušenje in merjenje orodja

Predstavljajo celotno periferijo okoli skobeljnega stroja, s katero lahko izdelate nov profil v istem dnevu, kot zanj dobite naročilo. Na računalniku izrišete profil, s CNC rezkarjem naredite profilne šablone, na Rondamatu izdelate in nabrusite profilne blankete, z OptiControlom izmerite orodje. Mere vnesete v krmilnik skobeljnega stroja in že ste pripravljeni na izdelavo novega profila!

Obdelovalno orodje

Obdelovalno orodje

Tudi najboljši lesnoobdelovalni stroj deluje le tako precizno, kot je obdelovalno orodje na njem. Weinig kot vodilni proizvajalec strojev za obdelavo lesa na svetu ve, o čem govori. Izkoristite moč znanja in tehnologije ter se odločite za originalno orodje za skobljanje in profiliranje Weinig.

Vakuumska prijemala

Vakuumska prijemala

Povečajte produktivnost, znižajte stroške. Ne glede na to, ali delate z lesom, steklom, kovino, kartonskimi škatlami, vedri, sodi, vrečami ali drugim transportnim blagom. S tehniko vakuumskega dviganja in manipulacije podjetja Aero-lift lahko izboljšate proizvodne tokove in procese v proizvodnji, logistiki, skladiščenju ali na gradbišču. Vakuumska prijemala poskrbijo za hitrejše delo in manjšo obremenitev zaposlenih.

Roboti

Roboti

Industrijski roboti dobivajo na pomenu v lesni industriji. Uporabljajo se npr. za zlaganje spojenih lamel na linijah za dolžinsko spajanje, razrezanih letev za večlistno krožno žago ali razrezanih elementov za optimirnim čelilnikom, za dodajanje elementov v štiristranski skobeljni stroj, dodajanje ali odvzemanje velikih plošč na CNC-jih,...

Rezervni deli in pripomočki

Rezervni deli in pripomočki

Za vse lesnoobdelovalne stroje v našem prodajnem programu nudimo tudi dobavo rezervnih delov, potrošnih materialov in obdelovalnih orodij.

Rabljeni stroji

Rabljeni stroji

V naši ponudbi imamo občasno tudi rabljene lesnoobdelovalne stroje, ki še vedno dobro služijo svojemu namenu. Za podrobnosti nas pokličite.