Skobeljni stroji

Štiristranski skobeljni stroji oz. profilirni stroji so skonstruirani za vzdolžno obdelavo produktov iz masivnega lesa, MDF-a, plastike ali podobnih materialov. V enem prehodu lahko produkt poskobljamo, sprofiliramo ali razrežemo. Transport skozi skobeljni stroj poteka s pomočjo številnih pogonskih valjev.

Skobeljni stroj je  smotrna investicija v vsaki srednji ali večji mizarski delavnici, ki se sooča z rastjo proizvodnje in jo želi optimizirati. Skobeljni stroj poskrbi za hitrejšo vzdolžno obdelavo produktov iz masivnega lesa, MDF-a in podobnih materialov. Štiristranski skobeljni stroj tako v enem samem prehodu omogoča, da elemente poskobljamo in sprofiliramo, s posebno izvedbo pa tudi razrežemo.

Skobeljni stroj lahko dobite v čisto osnovni izvedbi s petimi vreteni. Z različno razporeditvijo vreten, uporabo univerzalnih vreten, žag za vertikalno ali horizontalno razžagovanje in drugo dodatno opremo pa je področje uporabe skobeljnega stroja zelo široko.

Med najbolj poznanimi v svetu so zagotovo inovativni Weinig skobeljni stroji iz Nemčije, ki so sinonim vrhunske kakovosti ter s svojimi naprednimi tehnološkimi rešitvami vedno korak pred konkurenco. V kombinaciji z razvito servisno podporo v Sloveniji ste tako lahko popolnoma mirni. Ko enkrat kupite skobeljni stroj iz hiše Weinig namreč veste, da ste lahko brez skrbi, stroj pa vam bo ob ustreznem vzdrževanju služil dolga leta.

Za doseganje največje kakovosti izhodnih produktov je pomembno tudi obdelovalno orodje. Podjetje Weinig poleg tehnološko dovršenih strojev ter izjemne servisne podpore poskrbi tudi za celotno periferijo. Vse od orodja za ravno skobljanje ali profiliranje pa do stroja za izdelavo in brušenje skobeljnih nožev Rondamat ter naprave za optično merjenje orodja OptiControl.


Weinig Cube Plus
Weinig Cube Plus

Skobeljni stroj za ravno štiristransko skobljanje z avtomatsko motorno nastavitvijo širine in debeline skobljanja. Za manjša in srednje velika podjetja.

Weinig Profimat 30
Weinig Profimat 30

Skobeljni stroj za manjše obrate. Vendar z veliko lastnostmi večjih sorodnikov v področju skobljanja in profiliranja. Hitre nastavitve stroja in odlična površina skobljanja. 

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Weinig Profimat 50
Weinig Profimat 50

Vstopni model Weinig skobeljnih strojev za srednje velike obrate, s klasičnim vpenjanjem obdelovalnega orodja. Kot vsi ostali, izdelan v Nemčiji. Ugodno razmerje med zmogljivostjo in ceno.

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Weinig Powermat 2400
Weinig Powermat 2400

Štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Weinig Powermat 2400 SP
Weinig Powermat 2400 SP

Stroj za tankorezno horizontalno razžagovanje.