Štiristranski skobeljni stroji

Skobljanje s stroji Weinig. Izbira za profesionalce.

Skobeljni stroji Weinig so v razvoju vedno korak pred konkurenco. Gre za enega izmed vodilnih proizvajalcev strojev za obdelavo lesa, ki so na trgu so prisotni že več kot 100 let, njihovi lesnoobdelovalni stroji pa so uveljavljeni po celem svetu. Vrhunsko znanje in razvoj temeljita na dolgoletni tradiciji, uporabi najsodobnejše tehnologije in klasični nemški kakovosti. S svojim razvojem orjejo ledino na področju skobljanja in ostale profesionalne obdelave lesa. Prepričani smo, da na našem prostoru ni boljše ponudbe, to trditev pa podkrepi že več kot 150.000 prodanih strojev po svetu. Naj skobljanje postane užitek, izberite Weinig!


Weinig Cube 3
Weinig Cube 3

Skobeljni stroj za ravno štiristransko skobljanje z avtomatsko motorno nastavitvijo širine in debeline skobljanja. Tako za obrtnike kot za srednje velika podjetja - odličen nadomestek poravnalke in debelinke.

Weinig Profimat 30
Weinig Profimat 30

Stroj za skobljanje, primeren za manjše obrate. Vendar z veliko lastnostmi večjih sorodnikov v področju skobljanja in profiliranja. Hitre nastavitve stroja in odlična površina skobljanja. 

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Weinig Profimat 50
Weinig Profimat 50

Vstopni model Weinig skobeljnih strojev za srednje velike obrate, s klasičnim vpenjanjem obdelovalnega orodja. Kot vsi ostali, izdelan v Nemčiji. Ugodno razmerje med zmogljivostjo in ceno.

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Weinig Powermat 2400
Weinig Powermat 2400

Štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Weinig Powermat 2400 SP
Weinig Powermat 2400 SP

Stroj za tankorezno horizontalno razžagovanje.

Najkrajša dolžina elementov za skobljanje je odvisna od izvedbe in opreme skobeljnega stroja. Za obdelavo kratkih kosov je priporočljiva utorjena delovna miza, možna pa je obdelava od cca. 150 mm dolžine naprej. Pri tako kratkih kosih je smiselno zagotoviti avtomatsko dodajanje, saj ročno dodajanje ni več smotrno.

Najvišja hitrost skobljanja na štiristranskem stroju običajno ni omejujoč faktor, temveč je omejitev kakovost obdelane površine, ki jo želimo doseči. Višja hitrost namreč podaljšuje skobeljni val, ki se s tem bolj vidi na površini. Pri klasičnem sistemu vpenjanja glav in 6.000 obratih vreten na minuto je tako hitrost skobljanja običajno okoli 15 m/min pri izdelkih za zunanjo uporabo (konstrukcijski les, tramovi ipd. - sprejemljiv skobeljni valj dolžine 2,5 – 3 mm) oz. 9 m/min pri izdelkih za notranjo uporabo (pohištvo, podne obloge – skobeljni valj okoli 1,5mm). Naprave pa seveda omogočajo večje hitrosti pomikov.

V primeru, da skobeljni stroj uporabljate za veliko različnih profilov, je hitra menjava orodja skupaj z ustreznimi krmilnimi sistemi nepogrešljiva. Pri menjavi orodja za različne profile npr. 5x na dan, s PowerLock orodjem in Memory ali PowerCom Plus krmilnikom prihranite cca. 2,5 uri.

Druga prednost je, da se orodja PowerLock lahko vrtijo z do 12.000 obrati na minuto, kar v primerjavi s klasičnim orodjem (6.000 obratov) omogoča dvojno hitrost obdelave pri isti kakovosti površine.


Skobeljni stroj: ključ do optimizacije proizvodnje

Se tudi vaše podjetje sooča z naglo rastjo proizvodnje? Če je optimizacija delovnega procesa vaš naslednji cilj, je kakovosten, zanesljiv in napreden štiristranski skobeljni stroj za vas bistvenega pomena. In ker se pri Intercetu tega zavedamo, vam nudimo vodilno tehnologijo ter vrhunsko strokovno ter servisno podporo. Dober skobeljni stroj je prav tisti element proizvodnje, ki lahko pomeni konkurenčno prednost.

Skobeljni stroj Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj Weinig uvaja novo dimenzijo skobljanja

Štiristranka Weinig nam omogoča, da elemente iz masivnega lesa, MDF-a ali drugih podobnih materialov v enem samem prehodu poskobljamo in sprofiliramo, v primeru posebne izvedbe pa tudi razrežemo.

Toda ne glede na to, ali gre za manjši vstopni model, namenjen obrtnikom, ali visokozmogljive linije za največjo kapaciteto obdelave v industrijskih proizvodnjah, vsaka Weinig štiristranka zagotavlja:

  • prvovrstno kakovost obdelave,

  • najkrajši možni čas nastavljanja naprave,

  • maksimalno učinkovitost skobljanja,

  • popoln nadzor nad proizvodnjo in

  • številne možnosti prilagoditev s pomočjo širokega nabora dodatne opreme.

Če ste lastnik manjšega ali srednjega obrata, pa v članku lahko preberete, zakaj ni več dileme ali uporabljati debelinko/poravnalko ali skobeljni stroj.

skobeljni noži

Številni nameni uporabe!

Stroj za skobljanje lahko uporabljate na več načinov, in sicer za:

  • ravno skobljanje (izdelava masivnih plošč, pohištva, okenskih lepljencev …),

  • vzdolžno profiliranje z vseh 4 strani (izdelava profilnih letvic, parketa in drugih podnih oblog, stropnih oblog, oken …),

  • razžagovanje (izdelovanje lamel za različne namene – zgornji sloj večslojnega parketa, večslojnih plošč, sredica za smuči, snowboarde, izdelava nalimkov ipd).

Področje uporabe skobeljnih strojev

Skobeljni stroj lahko v enem prehodu poravna, naredi utor, poskoblja element na določeno širino in debelino ter po potrebi naredi profil na vseh štirih straneh. Štiristranski skobeljni stroj tako nadomesti več klasičnih strojev, kot sta denimo poravnalka in debelinka. Delo na štiristranki je za delavca bistveno varnejše in vsaj 10-15 krat hitrejše kot pri tradicionalnih strojih za obdelavo lesa.

Stroji za skobljanje Weinig se uporabljajo pri proizvodnji masivnih plošč, različnih vrst parketa, proizvodnji oken in vrat, proizvodnji lepljenih tramov in konstrukcijskega lesa, pri izdelavi lesenih hiš in oblog, proizvodnji profilnih letvic in drugo.

V posebnih izvedbah se uporabljajo tudi npr. pri proizvodnji sodov, moznikov, svinčnikov, skobljanih palet itd. Na štiristranskih skobeljnih strojih Weinig je možno strukturirati površino s hitrostjo pomika do 100 m/min.

skobeljni stroji Weinig - raznolikost možnih profilov

Vaš partner pri izbiri, učinkoviti uporabi in vzdrževanju najboljših strojev za obdelavo lesa 

Intercet kot Weinigov predstavnik za Slovenijo skrbi za obsežno paleto strojev za obdelavo lesa. Ponujamo svetovanje, celovito servisno podporo z originalnimi nadomestnimi deli, orodje in podporo pri zagonu strojev v proizvodnji. Tako z nakupom pri nas ne dobite le vrhunskega stroja, ki vam bo dolgo in donosno služil ter olajšal vašo proizvodnjo, ampak tudi zanesljivega partnerja za stalno podporo. Pred nakupom lahko preizkusite naše stroje v prodajno-razstavnem prostoru, ki se nahaja na sedežu podjetja v Šenčurju pri Kranju. Spremljajte naše novice, da boste na tekočem z dogodki, na katerih lahko še bolje spoznate naše stroje.