Stiskalnice za širinsko lepljenje lesa Weinig

Lepljenje masivnega lesa se v vse večji meri uporablja v proizvodnji stopnic, masivnega pohištva, okenskih lepljencev in konstrukcijskega lesa. Weinigove stiskalnice zagotavljajo visoko kapaciteto (kratek čas stiskanja zaradi hitrega utrjevanja lepila), maksimalni izkoristek lesa (minimalni zamiki med lamelami) in fleksibilno proizvodnjo (za velikosti serij od 1 naprej). Širinsko lepljenje omogoča, da uporabite tudi les, ki bi ga sicer zavrgli.

Širinsko lepljenje masivnih plošč

Širinsko lepljenje: Weinig je prvi naslov, ko gre za širinsko lepljenje letev in lamel v masivne lesene plošče. Že več kot 40 let proizvaja Weinig stiskalnice za širinsko lepljenje, ki zagotavljajo racionalno proizvodnjo masivnih lesenih plošč vrhunske kvalitete.

Pri podjetju Weinig najdete kompletno ponudbo za prvorazredno proizvodnjo masivnih plošč, od preprostih osnovnih stiskalnic do visoko avtomatiziranih linij za stiskanje z integriranim razrezom plošč na končno dimenzijo in dodajalnim sistemom na vhodu v stroj. Inteligentna oprema in postopki stiskanja omogočajo proizvodnjo plošč z minimalnim zamikom med posamičnimi lamelami (končno brušenje tako odvzema samo še minimalno materiala), vse to pa doprinese k visoki kvaliteti in vrednosti končnega produkta. Nove tehnike širinskega lepljenja skrbijo za natančno doziranje lepila in posledično krajši čas stiskanja, gretja in čiščenja.

Največje prednosti so torej:

  • hitra in ekonomična proizvodnja plošč
  • očitno nižji stroški lepila
  • trajno zaprti spoji
  • minimalna naknadna obdelava zlepljenih plošč,
  • Popolna poravnana lepljenih plošč zaradi inteligentnega procesa lepljenja.

Naš prodajni program obsega več razredov stiskalnic za širinsko lepljenje:

  • ProfiPress L II: stiskanje plošč z neomejeno dolžino
  • ProfiPress T: stiskanje plošč z neomejeno širino
  • ProfiPress C: visokozmogljivo stiskanje plošč z neomejeno širino

Weinig ProfiPress L II
Weinig ProfiPress L II

 Kompaktna Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje za manjše in srednje obrate ter industrijo. Utrjevanje spoja z visoko frekvenco.Weinig ProfiPress T
Weinig ProfiPress T

 Izredno zmogljiva Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje plošč, najbolj primerna za integracijo v sistemske rešitve.


Weinig ProfiPress C
Weinig ProfiPress C

 Stiskalnica je sinonim za racionalno proizvodnjo velikih serij. Kapaciteta na izmeno se začne pri cca. 800 m² in to pri najvišji kvaliteti lepljenja.