Stroji za dolžinsko spajanje lesa Weinig

Linije s stroji za dolžinsko spajanje se uporabljajo predvsem pri proizvodnji pohištvenih plošč ali ploščah za izdelavo kuhinjskih miz ter proizvodnji okenskih lepljencev.

Dolžinsko spajanje pomeni ekonomično uporabo kratkih elementov in obenem povišanje vrednosti produktov. Kratki elementi se s stroji za dolžinsko spajanje horizontalno in vertikalno spajajo v polne dolžine lesa, ki se lahko obdelajo v izdelke iz lepljenega lesa. To pomeni, da je dolžinsko spajanje najhitrejša pot do ustvarjanja višje dodane vrednosti. Najvišjo kvaliteto spoja pri dolžinskem spajanju lesa nesporno dosegajo Weinigove linije za spajanje.


Linije za dolžinsko spajanje kratkih elementov

Linije za dolžinsko spajanje kratkih elementov

Linije se uporabljajo predvsem pri proizvodnji pohištvenih plošč ali ploščah za izdelavo kuhinjskih miz ter proizvodnji okenskih lepljencev.

Linije za dolžinsko spajanje konstrukcijskega lesa

Linije za dolžinsko spajanje konstrukcijskega lesa

Linije se uporabljajo za spajanje daljših elementov in se običajno uporabljajo pri proizvodnji kontrukcijskega lesa (KVH, BSH, duo in trio nosilci...)


Dolžinsko spajanje se je izkazalo za najbolj stabilno metodo dolžinskega povezovanja lesa. Vodili specialisti za to področje že več kot 30 let so spajalci podjetja Weinig. Weinigova tehnologija dolžinskega spajanja pomeni najmanjše izgube lesa in najmanj obratovalnih stroškov ob hkrati največji možni tehnični zmogljivosti. Tako postaneta predelava ostankov in povečanje vrednosti lesa za vsak lesnoobdelovalni obrat enostavni in profitabilni!

Weinig kot vodilni na trgu ponuja širok spekter zmogljivih strojev za dolžinsko spajanje. Tako za male, srednje ali velike obrate, za predelavo mehkega ali trdega lesa.

Weinigove linije za dolžinsko spajanje zagotavljajo:

  • boljši izkoristek lesa,
  • precizne spoje brez zamikov,
  • preprosto upravljanje.

Tako lahko zagotavljajo natančno izdelovanje tudi pri majhnih dimenzijah, manjše izgube lesa in nižje obratovalne stroške.

Stroji za dolžinsko spajanje oz. spajalci se delijo na več zmogljivostnih razredov pri različnih dolžinah obdelovancev:

V skladu z vašimi zahtevami, se lahko vse linije s stroji za dolžinsko spajanje lesa zaradi modularnega načina gradnje nadgradijo tudi kasneje. S tem je dosežena velika fleksibilnost tako pri standardnih kot tudi pri specifičnih rešitvah. Od začetniškega modela ProfiJoint, preko modelov Ultra, CombiPact, Turbo S do razreda največje zmogljivosti s strojema HS 120 in HS 200. Na kratko: Weinigove linije za dolžinsko spajanje lesa so primerne za vse zmogljivostne razrede.