Vakuumska prijemala Aero-lift

Povečajte produktivnost, znižajte stroške. Ne glede na to, ali delate z lesom, steklom, kovino, kartonskimi škatlami, vedri, sodi, vrečami ali drugim transportnim blagom. S tehniko vakuumskega dviganja in manipulacije podjetja Aero-lift lahko izboljšate proizvodne tokove in procese v proizvodnji, logistiki, skladiščenju ali na gradbišču. Vakuumska prijemala poskrbijo za hitrejše delo in manjšo obremenitev zaposlenih.

Vakuumsko prijemalo omogoča, da samo ena oseba brez težav dviga in manipulira s tovori ne glede na velikost, težo. Sesalne glave varujejo blago med dvigovanjem in premikanjem, kar predstavlja veliko prednost pred običajnimi prijemali in drugimi transportnimi sistemi.

Vakuumsko prijemalo občutno zmanjša poškodbe

Ko se odločite za vakuumsko dvižno tehniko, optimizirate potek dela in proizvodnega procesa, hkrati pa zagotovite, da so delovna mesta ergonomska in varujejo zdravje delavca. Vakuumska tehnika Aero-lift zmanjša težo, ki jo mora posameznik dvigniti in se tako izogne neugodnim položajem. Ergonomski način dela razbremeni zaposlene in dolgoročno poveča motivacijo vaših ekip tako v proizvodnji in logistiki kot tudi montaži.

Celostne rešitve na enem mestu

Z dolgoletnimi izkušnjami ter širokim portfeljem rešitev na področju tehnike vakuumskih prijemal in avtomatizacijskih postopkov nudimo individualne celovite rešitve prilagojene vašim potrebam. Tu smo, ko potrebujete vzdrževanje ali nadomestne dele, v okviru naše ekipe pa so vam na voljo naše znanje in izkušnje. Naše sisteme lahko preizkusite v živo in se prepričate v kakovost in učinkovitost


Atmosfera in atmosferski tlak.Naša zemlja je obdana z več kilometrsko plastjo zraka. Teža te zračne mase pritiska na zemeljsko površino in ustvarja tlak, imenovan atmosferski tlak. Na morski gladini je zračni tlak 1013 mbar, masa približno 10.000 kg deluje na vsak m². Višje kot se pomikamo, bolj postaja zrak redek in s tem pada tudi atmosferski tlak. Do nadmorske višine 2000 m atmosferski tlak pada 12,5 mbar/100 m. 

Vakuum in nivo vakuuma. Vakuum je opredeljen kot popolnoma prazen prostor. Z odvzemom zraka v zaprti posodi nastane podtlak v primerjavi z atmosferskim tlakom. Raven vakuuma je merilo tega negativnega tlaka. V primeru absolutnega vakuuma je tlak 0 in čemur sledi izraz absolutni tlak.  

Podtlak / vakuum.V primeru negativnega tlaka je potencialni vir energije atmosferski tlak. V običajnem sesalniku se zrak odvaja, tako da je tlak nižji od atmosferskega. Načelo naših naprav je, da vakuumski generator ustvari podtlak med sesalno ploščo, ki je zaprta s tesnilom, in obdelovancem. Nato pritisne obdelovanec ob oporo. Nosilnost sesalne plošče se poveča sorazmerno z razliko tlaka med atmosferskim in negativnim tlakom v sesalni plošči. 

Da. Z naraščajočo nadmorsko višino se zmanjša maksimalno dosegljiva raven podtlaka in s tem tudi nosilnost. Višje kot greš, zrak postane redkejši in s tem pada tudi atmosferski tlak. Na morski gladini je zračni tlak 1013 mbar. Do nadmorske višine 2000 m atmosferski tlak pade za 12,5 mbar na vsakih 100 m. Primer: Zračni tlak na nadmorski višini 600 m: 1013 mbar - 6x12,5 mbar = 938 mbar. Če je vakuumski generator določen z -750 mbar oz. 75% vakuuma, ta vrednost temelji na morski gladini. Na višini 600 m in enakih vrednostih je podtlak 75% od 938 mbar = minus 704 mbar (70,4% vakuum). Sila zadrževanja vakuumske sesalne naprave se prav tako zmanjša sorazmerno z doseženo vrednostjo vakuuma, tj. Doseže se le 70% podtlaka, zato je sila zadrževanja le 0,70 kg / cm2 namesto 0,75 kg / cm² na morski gladini. (Ta vrednost je brez varnostnega faktorja!) 

Zahvaljujoč velikemu vakuumskemu rezervoarju je tovor še vedno varno zadržan tudi v primeru izpada električne energije. Opozorilna naprava nadzira napajanje vakuumskega dvigala in v primeru izpada električne energije opozori z zvočnim signalom. Zakonsko določilo določa minimalni čas zadrževanja 5 minut. Za vakuumske dvigala za zrakoprepustno blago obstaja izjema, pri tem je treba uporabiti sistem z varnostni vztrajnikom ali sistem z rezervno baterijo. Na izpad električne energije prav tako opozori zvočni signal. Minimalni čas zadrževanja je tudi tukaj zakonsko določen. 

Z vakuumskimi dvigali lahko tovor dvignete ne glede na material. Ne glede na to ali je tovor iz aluminija, pločevine, nerjavečega jekla, lesa ali stekla oz. je v obliki vreč, sodov ali plošč. Vakuumsko dvigalo potrebuje relativno zaprto površino, ne glede na material. Z magnetnimi prečkami lahko prenašamo samo pločevino, vendar zaprta površina tukaj ni nujno potrebna