Žage

V večjih ali manjših lesnopredelovalnih obratih je razrez lesa zagotovo ena bolj pomembnih faz in izbira prave žage igra ključno vlogo pri optimalnem izkoristku lesa in s tem povezanim večjim dobičkom.


Večlistne krožne žage

Večlistne krožne žage

Večlistna krožna žaga je postala izjemno pomemben igralec vsakega obrata, saj pripomore k optimizaciji razreza lesa ter občutnemu znižanju stroškov, prihranku časa ter hitro prispeva k večji učinkovitosti proizvodnje in višjim izkoristkom lesa. Kakovosten les postaja vse dražji. Širinski razrez zato predstavlja enega od ključnih procesov predelave masivnega lesa.

Univerzalna krožna žaga

Univerzalna krožna žaga

Povsod, kjer se razrezujejo deske, plohi ali plošče, se je univerzalna krožna žaga izkazala kot učinkovita in fleksibilna rešitev. Posluževanje z le enim delavcem.

Čelilniki

Čelilniki

Razrez na dolžino je eden prvih pomembnih korakov pri predelavi in maksimalnem izkoristku masivnega lesa. Ročno čeljenje je mučno garanje, ki poleg tega predstavlja veliko tveganje nesreče. Oboje je izključeno pri modernih tehnikah dolžinskega razreza z optimirnimi čelilniki Weinig.

Tračne žage

Tračne žage

Optimalna rešitev za specialna področja uporabe. Omogočajo večje hitrosti razreza z manjšo debelino žaginega traku.

Stroj za izdelavo utorov

Stroj za izdelavo utorov

Stroj za izdelavo utorov Stegherr NF je poseben rezkalni stroj za obdelavo do skupne širine 400 mm. Obdelovanci se lahko razrežejo po dolžini, zgornje in / ali spodnje strani pa se naredijo utori.

Potezne žage

Potezne žage

Omogočajo precizen in čist rez - raven ali poševen. Primerne so za razrez lesa, aluminija ali umetnih materialov.