Svetovanje in projektne rešitve

Naše dolgoletne izkušnje na področju strojev za obdelavo lesa nam pomagajo pri izdelavi najboljše rešitve za vaše potrebe.

Karkoli že planirate, z nami vam bo uspelo. Razvijamo ideje za vaš projekt, načrtujemo, organiziramo, koordiniramo, kontroliramo... Pri nas dobite vse od A do Ž: od ideje, projektiranja, pomoči pri iskanju financiranja pa do dobave proizvodne linije "na ključ", montaže in zagona strojev ter šolanja delavcev.

Pri tem sledimo rešitvam z najboljšimi izkoristki surovine in energije, ob angažiranju manjšega števila delavcev. To je preizkušen recept za uspeh.


Decimirnice:
Decimirnice:

V decimirnicah je sledenje motu »najboljši možni izkoristek« najbolj očitno. Kajti, če ne začnemo z dobrimi izkoristki na začetku, je vse naprej veliko manj pomembno.

Pri decimirnicah imamo rešitve za učinkovito krojenje v manjših obratih, ki predelajo samo nekaj kubičnih metrov lesa dnevno. Tukaj je običajno pomembna tudi zasedenost prostora v obratu.

Seveda pa naša oprema najbolj pride do izraza v srednje velikih obratih s predelavo 15-40 m3 lesa dnevno in v velikih obratih s kapaciteto predelave čez 100 m3 dnevno. V teh primerih so posebej zanimive rešitve z uporabo skenerjev za določanje kvalitete lesa in napak v lesu. Pri takih rešitvah zmanjšamo število osebja na minimum in izboljšamo izkoristek do zgornje možne meje.


Proizvodnja masivnih plošč:
Proizvodnja masivnih plošč:

Naj gre za manjše ali velike obrate proizvodnje masivnih plošč, za vse imamo ustrezne rešitve. Posebej pri strojih za dolžinsko spajanje lesa. V tem segmentu lahko dobavimo stroje s kapaciteto 3 m3 spojenih elementov za plošče, stroje s kapaciteto 7 m3 in naprej do kapacitete preko 20 m3 spojenih elementov za plošče.

Vse elemente je pred spajanjem potrebno kalibrirati. Za to operacijo imamo specialne stroje, ki lahko poskobljajo elemente od dolžine 160 mm naprej.

Posebno poglavje so skobeljni stroji za skobljanje različno širokih elementov enega za drugim. Tukaj obstajajo inovativne rešitve za visok učinek v izkoristku in produktivnosti. Za njimi pa seveda stiskalnice z ustrezno prilagoditvijo lepljenja v širinsko lepljene plošče.

Skratka: ko gre za proizvodnjo masivnih lepljenih plošč smo vedno prvi zanesljivi naslov za kvalitetne rešitve. Tudi, ko gre za popolnoma avtomatizirane rešitve proizvodnje plošč.


Proizvodnja talnih oblog:
Proizvodnja talnih oblog:

V segmentu talnih oblog se poleg visokih učinkov postavljata v ospredje dve zahtevi: fina površina in raven rob. Sicer je ves trud zaman. Z našo opremo izpolnjujemo vse zgoraj navedene kriterije – tako v področju vzdolžne kot prečne obdelave.

Še posebej zanimivo področje predstavlja izdelava gornje lamele za večslojni parket. Tako pri lamelah širine 300 mm za večslojne široke deske ali lamelah za klasičen troslojni parket širine 70 mm. Na tem področju lahko ponudimo vrhunske rešitve s kapaciteto nekaj tisoč m2 lamel v izmeni.


Lepljeni elementi za okna:
Lepljeni elementi za okna:

Pri postavitvah rešitev za proizvodnjo lepljencev za okna imamo celovite rešitve. Začenši z decimiranjem desk in nato naprej z dolžinskim spajanjem, skobljanjem in lepljenjem lamel v lepljence. V vseh velikostnih razredih in z različnimi stopnjami avtomatiziranja. Tukaj je uporaba skenerjev še posebej v prednosti. To nam dokazujejo številni obrati, ki izdelujejo okenske elemente.


Proizvodnja oken:
Proizvodnja oken:

V področju proizvodnje oken vam ponujamo kompletne rešitve mehanske obdelave lepljencev (vključno z izrezom in profiliranjem različnih steklitvenih letvic za različne sisteme steklitve) kakor tudi nadaljnjo površinsko obdelavo in končno montažo/steklenje oken.

Stroji za proizvodnjo oken so že popolnoma prilagojeni za vključevanje v »industrijsko revolucijo 4.0«. Stroji komunicirajo s pripravo dela, komunicirajo med seboj in omogočajo pregled nad potekom proizvodnje. Planiranje in vodenje proizvodnje je v tem primeru zelo olajšano. Nudi nam tudi prvovrsten pregled nad stroški proizvodnje.

Nazaj na seznam