Weinig Rondamat Weinig

Weinig Rondamat

Kratek opis

Postanite neodvisni! Uporaba skobeljnega stroja je lahko učinkovita in optimalna le, če je orodje, ki ga potrebujemo, pripravljeno v kratkem času. Potrebujete samo vse prave faktorje: čas, kakovost in stroške orodja. Weinig ponuja idealno kombinacijo: skobeljne stroje, orodja in stroje za izdelavo orodij Rondamat. Weinig se ne osredotoča samo na izdelavo skobeljnih strojev, temveč gleda širše – na celotno proizvodno okolje.

Stroji za brušenje orodja Weinig Rondamat serije so prikrojeni individualnim zahtevam. Naj gre za izdelavo profilnih nožev, brušenje ravnih ali profilinih nožev, žaginih listov ali rezkarjev za dolžinsko spajanje. Z ročnim ali popolnoma avtomatskim upravljanjem. Kar je skupno vsem strojem, je izredna preciznost.

Vsi stroji za brušenje so namreč zgrajeni po enako visokih kvalitetnih standardih kot Weinigovi skobeljni stroji. Zato zagotovo ni noben slučaj, da večino brusilnih oz. ostrilnih servisov danes dela z Weinigovimi stroji za brušenje Rondamat.

Če obdelujete trd ali mehek les, iverne plošče, MDF ali umetne materiale – na Rondamat se lahko vedno zanesete. Z ustrezno brusilno ploščo lahko izdelate profilne nože iz HSS, stelitnih ali HM rezil in jih kasneje brusite. Ravno tako seveda ravne nože.

Obsežna paleta opcij vam na stroju za brušenje orodja Rondamat omogoča tudi brušenje žaginih listov in rezkarjev za dolžinsko spajanje lesa.


Izvrsna priprema na proizvodnju

Z uporabo Rondamata lahko optimirate vašo proizvodnjo, kar pomeni, da boste imeli pravo orodje na pravem mestu ob pravem času.

Dosljednost sa blanjalicom

Interakcija med orodjem in strojem je ključnega pomena za kakovost končnih produktov. Rondamat je idealen stroj za brušenje orodja. Weinig ponuja idealno kombinacijo: skobeljne stroje, orodja in stroje za izdelavo orodij Rondamat. Lahko ste prepričani, da bo usklajenost med strojem in orodjem delovala na najboljši možni način.

Veliko možnosti brušenja

Serija Rondamat vam ponuja veliko možnosti brušenja z različnimi orodji - ne glede na to, ali uporabljate tradicionalna orodja, orodja s Power Lock vpenjanjem ali orodja s  Hydro vpenjanjem.

Neodvisnost od ponudnikov storitev brušenja

Rondamat  lahko uporabite v vsakem trenutku, ko je to potrebno, bodisi ali gre za brušenje starega orodja ali za izdelavo novih profilov. To pomeni, da ste neodvisni od ponudnikov storitev brušenja in se lahko prilagajate svojim potrebam v proizvodnji.

Merjenje orodja

Visoka preciznost Rondamata pri brušenju je temelj za izdelavo natančnih profilov na skobeljnem stroju. To zahteva seveda tudi natančno merjenje orodja. Stroj za optično merjenje orodja Weinig OptiControl omogoča hitro in natančno nastavljanje s pomočjo natančno izmerjenih orodij.

Izdelava šablon

FFCNC rezkar omogoča izdelavo profilnih šablon po katerih lahko kasneje na brusilnem stroju izdelamo profilni nož in ga kasneje tudi brusimo. Postopek je relativno enostaven - na računalniku izrišemo profil, ki ga želimo (ali ga npr. uvozimo iz AutoCada), nato pa na Islu izdelamo šablone.

Celoten sistem skupaj z Rondamatom za izdelavo profilnih nožev, OptiControlom za optično merjenje orodja ter krmilnikom skobeljenega stroja omogoča izredno fleskibilnost proizvodnje in izredno kratke čase nastavljanja skobeljenega stroja.

 


Podobni izdelki