Weinig CombiScan Evo Weinig

Weinig CombiScan Evo

Ključne prednosti stroja

Serija CombiScan Evo skenerjev

 • Hitra donosnost investicije
 • Optimiranje razreza po vrednosti, izkoristku, proizvodu
 • Obsežna statistika
 • Kompatibilni z vsemi visokozmogljivimi optimirnimi čelilniki, večlistnimi krožnimi žagami in sortirnimi linijami
 • Predelava desk s padajočo širino v enem naročilu

Kratek opis

Skenerji serije CombiScan Evo Luxscan so multitalenti za avtomatsko prepoznavanje lesa glede na njihove karakteristike. Kamere z vseh 4 strani prepoznavajo različne karakteristike v lesu, kot so npr. nerobljen les, grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje in druge pomembne napake v lesu.

Opremljeni so z Multi-Scan tehnologijo, laserskim merjenjem geometrije, merjenjem dimenzij in prav tako ga lahko vedno povežemo v mrežo. Z novo, še bolj kompaktno obliko nam je uspelo posluževanje skenerja še dodatno poenostaviti, brez da bi se morali odpovedovati enostavnosti pri vzdrževanju. Dodatno se lahko sedaj rentgenski modul stroškovno ugodno kadarkoli integrira. Prijaznost posluževalcu smo povečali še z uporabo ekrana na dotik, softver pa popolnoma na novo razvili in prilagodili dizajn izgledu krmilnikom iz serije DimterLine.

Lastnosti Weinigovih skenerjev:

 • zaznavanje površine s 4 laserskimi kamerami. Zaznava poteka na osnovi multi-scan-tehnologije (vizualno, traheidni-efekt in profilna geometrija)
 • senzorji, ki se dajo opcijsko nadgraditi (barvne kamere, rentgenska tehnologija, merjenje vlažnosti, …)
 • polna zaznava defektov: nerobljen les, grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje...
 • preverjena, industrijska senzorska tehnologija
 • optimiranje razreza po vrednosti, izkoristku, proizvodu
 • obsežna statistika v realnem času
 • kompatibilen z vsemi visokozmogljivimi optimirnimi čelilniki, večlistnimi krožnimi žagami in sortirnimi linijami
 • hitra donosnost investicije (Return-on-Investment)

Uporaba skenerjev CombiScan Evo vam omogoča zmanjšanje delovnih stroškov, vedno enako kvaliteto, zvišano produktivnost in večjo fleksibilnost, saj so kriteriji sortiranja preprosto in hitro spremenljivi.


Skener CombiScan Evo v verziji C

...združuje Weinigove izkušnje iz dolžinskega razreza lesa v en in edinstven paket. Z različnimi opcijami se lahko skener prilagodi potrebam posamičnih kupcev in tako vedno daje najboljše rezultate. Trd ali mehek les, lepljenci za okna ali konstrukcijski les, letve ali plošče, proizvodnja pohištva ali opažnih plošč, s tem skenerjem boste vedno dobili optimalen rezultat.

Vaše prednosti

Vaše prednosti
 • visoka produktivnost zaradi avtomatskega prepoznavanja napak
 • zmanjšanje stroškov za osebje, saj odpade markiranje napak, ki je delovno zelo intenzivno
 • povečanje izkoristka, saj je natančnost prepoznavanja napak pri skenerju bistveno boljša kot pri ročnem markiranju
 • bolj fleksibilna proizvodnja, saj lahko istočasno proizvajate veliko različnih kvalitet in produktov
 • povečanje kvalitete končnega produkta
 • povečanje kvalitete končnega produkta z ozirom na posamične kupce

Najmodernejša tehnologija skeniranja v skupini Weinig

Odločujoči faktor pri optimiranju razreza surovega lesa je optimalno prepoznavo lamele z vseh 4 strani. Lastnosti posamičnih karakteristik lesa se razlikujejo med seboj v načinu, kako jih posamezni senzorji zaznajo. Zaradi tega faktorja je bil tudi razvit modularni koncept senzorjev, ki omogoča vsakemu kupcu rešitev, prilagojeno na njegove potrebe in ima hkrati zelo dobro razmerje cena – zmogljivost.

Vgrajene laserske kamere omogočajo prepoznavo standardni karakteristik vseh 4 strani deske oz. letve. Omembe vredna je pri tem štiristranska prepoznava tridimenzionalnih lastnosti, kot je npr. nerobljen les. Barvne karakteristike se lahko zajemajo in prepoznajo z visokoresolucijsko barvno kamero. Pri tem ni možna le zaznava modrega obarvanja ipd., ampak tudi optimalno sortiranje po barvah. Lamele za masivne plošče se lahko tako npr. pred stiskanjem klasificirajo in ustrezno barvno sortirajo. Pri lamelah, katerih površine so umazane ali imajo grče v lesu (da le-te niso vidne), pride do izraza rentgenski senzor. Ta omogoča s »presvetlitvijo« obdelovanca z rentgenskimi žarki pogled v tudi v notranjost le-tega in klasificiranje gostote. Senzorji za merjenje krivosti, vlažnosti, neposkobljanih mest, itd. zaokrožujejo koncept dodatnih senzorjev.

Skener lahko razpolaga tudi z opcijskim modulom za padajoče širine, ki omogoča avtomatsko premikanje kamer pri spremembi širine obdelovanca. S tem ostane prepoznava tridimenzionalnih lastnosti tudi na ožjih širinah dobra. Ta tehnologija je v svoji izvedbi edinstvena. S ponujenim konceptom senzorjev, ki se lahko modularno nadgrajujejo, ostaja CombiScan Evo C v vsakem trenutku pripravljen na prihodnost, na nove zahteve v proizvodnji.

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Korak 1: Weinig skener bazira na različnih senzorjih, kot npr. laserske kamere, barvne kamere, rentgenski senzor… Za vsako področje uporabe definiramo ustrezne senzorje kot tudi njihovo kombinacijo, ki je prilagojena za vrsto lesa, kvaliteto površine in zahteve kupcev. Naš cilj je, dobiti najboljšo možno kvaliteto slike za potrebe kupca.

Korak 2: obdelava slike – podobno kot v možganih - prevzame visoko razviti software OptiCore. Ta prepozna in klasificira defekte kot tudi barvne variacije v deski.

Korak 3: optimiranje je krmiljeno z zmogljivim software-om Opticore. Ta določi najboljšo možno rešitev za dolžinski razrez in pri tem upošteva vse želje kupca in zahteve po kakovosti.

 

Predlogi postavitev skenerja CombiScan Evo C

Predlogi postavitev skenerja CombiScan Evo C

Skener CombiScan Evo C je primeren za enega ali več čelilnikov.

 

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

Poleg senzorjev kot so laserske kamere, barvne kamere, rentgen, merjenje krivosti, itd. igra najpomembnejšo vlogo pri optimiranju razreza software skenerja. Enostavnost posluževanja, komfort in varnost odločanja so najpomembnejše lastnosti. Sistem mora biti enostaven za razumevanje, intuitiven za posluževanje in zanesljiv v razpoložljivosti in zmogljivosti. Z novim OptiCore software-om je vsem tem točkam zadoščeno. Z optično in operativno osnovo na software-u OptiCom Direct, ki se že vrsto let uporablja za Weinigove optimirne čelilnike, je rokovanje z obema strojema več ali manj identično.

OptiCore lahko predeluje neomejeno število različnih produktov in kvalitet. Z enostavnim opisom kvalitet s pomočjo con se po eni strani poveča izkoristek, po drugi strani pa je kupec v stanju doseči veliko diverzifikacijo pri svojih produktih. Z natančnim opisom kvalitet se lahko proizvajajo bolj natančno specificirani proizvodi. Skupaj z veliko natančnostjo v merjenju različnih karakteristik lesa se tako doseže veliko večja učinkovitost vaše vhodne surovine. Različni načini optimiranja – po kvaliteti, po izkoristku, po proizvodnih ciljih – pa naredijo tehnologijo skeniranja še bolj zanimivo. Lahko se določi proizvodne cilje, ki se nato vsi zaključijo ob istem času. Proizvodnja naročil s potrebnim številom kosov ravno tako ni noben problem. Skupna software-ska platforma omogoča sinergijske efekte v krmiljenju strojev. To pomeni, da npr. tudi podatek o polnosti avtomatski zlagalcev OptiCut Stacker software upošteva pri optimiranju razreza. To je le en primer aktualne visoke tehnologije koncerna Weinig. Tako ste v vsakem trenutku najbolje pripravljeni za naloge in zahteve prihodnosti.


Senzorji – ključ do uspeha

Senzorji – ključ do uspeha

Vsi senzorji so zaščiteni s klimatiziranim ohišjem. Laserske kamere so že standardno nameščene v vseh naših sistemih. Z najvišjo možno hitrostjo na tržišču garantirajo visoko ločljivost in najboljše rezultate. Z neprestanim razvojem senzorjev se učinkovitost le-teh še izboljšuje. Ta tehnologija zaznava defekte, kot so grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje itd. Prefinjen laserski sistem zanesljivo zazna tudi 3D defekte kot so npr. luknje in nerobljen les.

Poleg tega barvne kamere izboljšajo prepoznavanje napak. Višje resolucije, tako v vzdolžni kot v prečni smeri, zaznajo barvne napake kakor tudi razpoke in luknje žuželk bolj zanesljivo kot kdaj koli prej.

Skener CombiScan Evo v R verziji

Skener CombiScan Evo v R verziji

...je še povečal efektivnost Weinigove tehnologije skeniranja za potrebe optimiranja širinskega razreza. Z dvodimenzionalnim optimiranjem desk se lahko izkoristek razreza znatno poveča. Poleg tega je optimiranje kasnejšega dolžinskega razreza že upoštevano pri širinskem optimiranju. V tem primeru delata skener za širinski in dolžinski razrez z roko v roki.

Opcije različnih senzorjev so prevzete iz uspešnega modela CombiScan Evo C, kar pomeni, da tudi za CombiScan Evo R stoji na razpolago veliko različnih možnih senzorjev. Senzor za merjenje zakrivljenosti in modul za padajoče širine sta integrirana že v standardu. Zaradi narave samega širinskega razreza poteka zajetje slike in optimiranje razreza le na zgornji in spodnji strani deske.


Vaše prednosti

 • visoka produktivnost zaradi avtomatskega prepoznavanja napak
 • zmanjšanje stroškov za osebje, saj odpade markiranje napak, ki je delovno zelo intenzivno
 • povečanje izkoristka, saj je natančnost prepoznavanja napak pri skenerju bistveno boljša kot pri ročnem markiranju
 • bolj fleksibilna proizvodnja, saj lahko istočasno proizvajate veliko različnih kvalitet in produktov
 • povečanje kvalitete končnega produkta
 • povečanje kvalitete končnega produkta z ozirom na posamične kupce
 • Najmodernejša tehnologija skeniranja specialista za optimiranje v skupini Weinig

Odločujoči faktor pri optimiranju razreza surovega lesa je optimalno prepoznavanje karakteristik lesa. Lastnosti posamičnih karakteristik lesa se razlikujejo med seboj v načinu, kako jih posamezni senzorji zaznajo. Zaradi tega faktorja je bil tudi razvit modularni koncept senzorjev, ki omogoča vsakemu kupcu rešitev, prilagojeno na njegove potrebe in ima hkrati zelo dobro razmerje cena – zmogljivost.

Vgrajene laserske kamere omogočajo prepoznavo lamel iz 2 strani. Barvne karakteristike se lahko zajemajo in prepoznajo z visokoresolucijsko barvno kamero. Pri tem ni možna le zaznava modrega obarvanja ipd., ampak tudi optimalno sortiranje po barvah. Lamele za masivne plošče se lahko tako npr. pred stiskanjem klasificirajo in ustrezno barvno sortirajo. Pri lamelah, katerih površine so umazane ali imajo grče v lesu (da le-te niso vidne), pride do izraza rentgenski senzor. Ta omogoča s »presvetlitvijo« obdelovanca z rentgenskimi žarki pogled v tudi v notranjost le-tega in klasificiranje gostote.

Senzorji za merjenje krivosti, vlažnosti, neposkobljanih mest, itd. zaokrožujejo koncept dodatnih senzorjev. Skener CombiScan Evo R razpolaga z modulom za padajoče širine, ki omogoča avtomatsko premikanje kamer pri spremembi širine obdelovanca. Ta tehnologija je v svoji izvedbi edinstvena. S ponujenim konceptom senzorjev, ki se lahko modularno nadgrajujejo, ostaja CombiScan Evo v vsakem trenutku pripravljen na prihodnost, na nove zahteve v proizvodnji.

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Korak 1: Weinig skener bazira na različnih senzorjih, kot npr. laserske kamere, barvne kamere, rentgenski senzor… Za vsako področje uporabe definiramo ustrezne senzorje kot tudi njihovo kombinacijo, ki je prilagojena za vrsto lesa, kvaliteto površine in zahteve kupcev. Naš cilj je, dobiti najboljšo možno kvaliteto slike za potrebe kupca.

Korak 2: obdelava slike – podobno kot v možganih - prevzame visoko razviti software OptiCore. Ta prepozna in klasificira defekte kot tudi barvne variacije v deski.

Korak 3: optimiranje je krmiljeno z zmogljivim software-om Opticore. Ta določi najboljšo možno rešitev za dolžinski razrez in pri tem upošteva vse želje kupca in zahteve po kakovosti.

 

Senzorji – ključ do uspeha

Senzorji – ključ do uspeha

Vsi senzorji so zaščiteni s klimatiziranim ohišjem. Laserske kamere so že standardno nameščene v vseh naših sistemih. Z najvišjo možno hitrostjo na tržišču garantirajo visoko ločljivost in najboljše rezultate. Z neprestanim razvojem senzorjev se učinkovitost le-teh še izboljšuje. Ta tehnologija zaznava defekte, kot so grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje itd. Prefinjen laserski sistem zanesljivo zazna tudi 3D defekte kot so npr. luknje in nerobljen les.

Poleg tega barvne kamere izboljšajo prepoznavanje napak. Višje resolucije, tako v vzdolžni kot v prečni smeri, zaznajo barvne napake kakor tudi razpoke in luknje žuželk bolj zanesljivo kot kdaj koli prej.

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

Poleg senzorjev kot so laserske kamere, barvne kamere, rentgen, merjenje krivosti, itd. igra najpomembnejšo vlogo pri optimiranju razreza software skenerja. Enostavnost posluževanja, komfort in varnost odločanja so najpomembnejše lastnosti. Sistem mora biti enostaven za razumevanje, intuitiven za posluževanje in zanesljiv v razpoložljivosti in zmogljivosti. Z novim OptiCore software-om je vsem tem točkam zadoščeno. Z optično in operativno osnovo na software-u OptiCom Direct, ki se že vrsto let uporablja za Weinigove optimirne čelilnike, je rokovanje z obema strojema več ali manj identično.

OptiCore lahko predeluje neomejeno število različnih produktov in kvalitet. Z enostavnim opisom kvalitet s pomočjo con se po eni strani poveča izkoristek, po drugi strani pa je kupec v stanju doseči veliko diverzifikacijo pri svojih produktih. Z natančnim opisom kvalitet se lahko proizvajajo bolj natančno specificirani proizvodi. Skupaj z veliko natančnostjo v merjenju različnih karakteristik lesa se tako doseže veliko večja učinkovitost vaše vhodne surovine. Različni načini optimiranja – po kvaliteti, po izkoristku, po proizvodnih ciljih – pa naredijo tehnologijo skeniranja še bolj zanimivo. Lahko se določi proizvodne cilje, ki se nato vsi zaključijo ob istem času. Proizvodnja naročil s potrebnim številom kosov ravno tako ni noben problem. Skupna software-ska platforma omogoča sinergijske efekte v krmiljenju strojev. To pomeni, da npr. tudi podatek o polnosti avtomatski zlagalcev OptiCut Stacker software upošteva pri optimiranju razreza. To je le en primer aktualne visoke tehnologije koncerna Weinig. Tako ste v vsakem trenutku najbolje pripravljeni za naloge in zahteve prihodnosti.

Skener CombiScan Evo v S verziji

...obnavlja svoj aganžma na področju visokozmogljivih skenerjev za sortiranje. Z različnimi opcijami se lahko skener popolnoma prilagodi potrebam kupca in tako vedno daje idealne rezultate. Mehek ali trd les, barvno sortiranje ali sortiranje za pohištvene plošče, profiliran ali neskobljan material, z novim CombiScan Evo S skenerjem ste vedno opremljeni za prihodnost.

Vaše prednosti

 • visoka produktivnost zaradi avtomatskega prepoznavanj napak
 • zmanjšanje stroškov za osebje, saj odpade ročno sortiranje, ki je delovno zelo intenzivno
 • povečanje izkoristka, saj je natančnost pri skenerju bistveno boljša kot pri ročnem sortiranju
 • bolj fleksibilna proizvodnja, saj lahko istočasno proizvajate veliko različnih kvalitet in produktov
 • povečanje kvalitete končnega produkta
 • povečanje kvalitete končnega produkta z ozirom na posamične kupce
 • vedno enaka kvaliteta za vsak cilj, kar pomeni manj reklamacij

Najmodernejša tehnologija skeniranja v skupini Weinig

Odločujoči faktor pri optimiranju razreza surovega lesa je optimalno prepoznavanje karakteristik lesa. Lastnosti posamičnih karakteristik lesa se razlikujejo med seboj v načinu, kako jih posamezni senzorji zaznajo. Zaradi tega faktorja je bil tudi razvit modularni koncept senzorjev, ki omogoča vsakemu kupcu rešitev, prilagojeno na njegove potrebe in ima hkrati zelo dobro razmerje cena – zmogljivost.

Vgrajene laserske kamere omogočajo prepoznavo lamele z vseh 4 strani. Omembe vredna je pri tem štiristranska prepoznava tridimenzionalnih lastnosti, kot je npr. nerobljen les. Barvne karakteristike se lahko zajemajo in prepoznajo z visokoresolucijsko barvno kamero. Pri tem ni možna le zaznava modrega obarvanja ipd., ampak tudi optimalno sortiranje po barvah. Lamele za masivne plošče se lahko tako npr. pred stiskanjem klasificirajo in ustrezno barvno sortirajo. Pri lamelah, katerih površine so umazane ali imajo grče v lesu (da le-te niso vidne), pride do izraza rentgenski senzor. Ta omogoča s »presvetlitvijo« obdelovanca z rentgenskimi žarki pogled v tudi v notranjost le-tega in klasificiranje gostote. Senzorji za merjenje krivosti, vlažnosti, neposkobljanih mest, itd. zaokrožujejo koncept dodatnih senzorjev.

Skener lahko razpolaga tudi z modulom za padajoče širine, ki omogoča avtomatsko premikanje kamer pri spremembi širine obdelovanca. S tem ostane prepoznava tridimenzionalnih lastnosti tudi na ožjih širinah dobra. Ta tehnologija je v svoji izvedbi edinstvena. S ponujenim konceptom senzorjev, ki se lahko modularno nadgrajujejo, ostaja CombiScan Evo v vsakem trenutku pripravljen na prihodnost, na nove zahteve v proizvodnji.

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Korak 1: Weinig skener bazira na različnih senzorjih, kot npr. laserske kamere, barvne kamere, rentgenski senzor… Za vsako področje uporabe definiramo ustrezne senzorje kot tudi njihovo kombinacijo, ki je prilagojena za vrsto lesa, kvaliteto površine in zahteve kupcev. Naš cilj je, dobiti najboljšo možno kvaliteto slike za potrebe kupca.

Korak 2: obdelavo slike – podobno kot v možganih - prevzame visoko razviti software OptiCore. Ta prepozna in klasificira defekte kot tudi barvne variacije v deski.

Korak 3: optimiranje je krmiljeno z zmogljivim software-om Opticore. Ta določi najboljšo možno rešitev za dolžinski razrez in pri tem upošteva vse želje kupca in zahteve po kakovosti.

   

Senzorji – ključ do uspeha

Senzorji – ključ do uspeha

Vsi senzorji so zaščiteni s klimatiziranim ohišjem. Laserske kamere so že standardno nameščene v vseh naših sistemih. Z najvišjo možno hitrostjo na tržišču garantirajo visoko ločljivost in najboljše rezultate. Z neprestanim razvojem senzorjev se učinkovitost le-teh še izboljšuje. Ta tehnologija zaznava defekte, kot so grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje itd. Prefinjen laserski sistem zanesljivo zazna tudi 3D defekte kot so npr. luknje in nerobljen les.

Poleg tega barvne kamere izboljšajo prepoznavanje napak. Višje resolucije, tako v vzdolžni kot v prečni smeri, zaznajo barvne napake kakor tudi razpoke in luknje žuželk bolj zanesljivo kot kdaj koli prej.

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

Poleg senzorjev kot so laserske kamere, barvne kamere, rentgen, merjenje krivosti, itd. igra najpomembnejšo vlogo pri optimiranju razreza software skenerja. Enostavnost posluževanja, komfort in varnost odločanja so najpomembnejše lastnosti. Sistem mora biti enostaven za razumevanje, enostaven za posluževanje in zanesljiv v razpoložljivosti in zmogljivosti. Z novi OptiCore software-om je vsem tem točkam zadoščeno. Z optično in operativno osnovo na software-u OptiCom Direct, ki se že vrsto let uporablja za Weinigove optimirne čelilnike, je rokovanje z obema strojema več ali manj identično.

OptiCore lahko predeluje neomejeno število različnih produktov in kvalitet. Z enostavnim opisom kvalitet s pomočjo con se po eni strani poveča izkoristek, po drugi strani pa je kupec v stanju doseči veliko diverzifikacijo pri svojih produktih. Z natančnim opisom kvalitet se lahko proizvajajo bolj natančno specificirani proizvodi. Skupaj z veliko natančnostjo v merjenju različnih karakteristik lesa se tako doseže veliko večja učinkovitost vaše vhodne surovine. Različni načini optimiranja – po kvaliteti, po izkoristku, po proizvodnih ciljih – pa naredijo tehnologijo skeniranja še bolj zanimivo. Lahko se določi proizvodne cilje, ki se nato vsi zaključijo ob istem času. Proizvodnja naročil s potrebnim številom kosov ravno tako ni noben problem. Skupna software-ska platforma omogoča sinergijske efekte v krmiljenju strojev. To pomeni, da npr. tudi podatek o polnosti avtomatski zlagalcev OptiCut Stacker software upošteva pri optimiranju razreza. To je le en primer aktualne visoke tehnologije koncerna Weinig. Tako ste v vsakem trenutku najbolje pripravljeni za naloge in zahteve prihodnosti.